Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

10 sikre tegn på at nettkurs er noe for deg!

Oppdatert: 12. sep. 2023


Lurer du på om du kan lage nettkurs?

Kanskje du tenker at du ikke har noe å lære bort? Og hvorfor skal noen ønske å lære av deg? Da vil jeg først fortelle deg at du kan senke skuldrene og sende disse tankene ut av døra, og låse den! Du trenger nemlig ikke å være lærer, ha doktorgrad eller være en anerkjent ekspert for å ha noe å lære bort. Alt du trenger er at du kan noe som andre ikke kan, og det tror jeg gjelder de fleste av oss!


Så hvordan kan du vite om nettkurs vil være riktig for deg?


Kan du krysse av for minst et av disse punktene under her, så er du klar. Kjenner du deg igjen i mange av punktene - da er du langt på overtid! Hopp i det!


1) Du brenner for å hjelpe andre. Du ser andre som opplever utfordringer og kjenner en sterk dragning etter å hjelpe dem med å finne en god løsning.


2) Du har en stor interesse for et fagområde. Et tema som du bruker mye tid på å studere og lese deg opp på, og folk kommer ofte til deg for å få svar. Hvorfor ikke strukturere kunnskapen og hjelpe andre som har samme interesse, men som ikke har like mye kunnskap og erfaring som deg?


3) Du har en kreativ hobby som du elsker å drive med. Og andre beundrer det du skaper basert på din kunnskap om denne hobbyen, og lurer på hvordan du klarer det. Da kan du faktisk tjene penger på hobbyen din med et nettkurs.


4) Du holder foredrag eller fysiske kurs, og er allerede en kursleder - og ønsker å nå ut til flere personer uten geografiske hindringer. Kanskje du er lei av å reise rundt med foredrag i kofferten, og heller vil bruke mer tid hjemme og mindre tid på jobbreiser?


5) Du er coach eller konsulent, hvor du hjelper folk 1-1 og er lei av å bytte tiden din mot timebetaling. Eller kanskje du sliter deg ut fordi du hele tiden mangler kunder, eller fordi hver enkelt kunde krever for mye energi fra deg. Du ønsker mer fritid samtidig som du kan hjelpe andre.


6) Du har et sterkt ønske om å bli din egen sjef, og styre din egen hverdag. Du har kanskje en 8-16 jobb som du gjerne skulle sluppet unna fra? Kanskje du til og med kan bruke kunnskap og erfaringer du har fra din arbeidsdag for å hjelpe andre?


7) Du er engstelig for det usikre arbeidsmarkedet, eller jobber i en utsatt næring. Du er kanskje en av de mange som allerede har merket nedgangen i oljesektoren eller annen næring, og ser at du må tenke nytt for å gå fremtiden i møte.


8) Du jobber i en bransje som er sterkt berørt av pandemien. Kanskje du har blitt permittert eller mistet mange oppdrag på grunn av smittevernsregler. Da kan du tenke kreativt og velge å bruke kunnskapen din til å lære andre mye av det du kan.


9) Du vurderer å skrive en fagbok eller inspirasjonsbok. Et nettkurs tar omtrent like lang tid å lage som å skrive en bok. Men, du selger boken for 200-400 kroner og nettkurset kan du selge til 2000-4000 kroner (eller mer).


10) Du er ambisiøs og vil bli et navn som folk legger merke til innen din bransje. Med et nettkurs vil du også bli en kursleder. Det i seg selv gir større autoritet som fagperson, og du får en metode å nå ut til mange samtidig!Kjenner du deg igjen? Kribler det i magen etter å bli digital og lage ditt eget nettkurs?


Skriv en kommentar under her og fortell hva du kjente deg igjen i, og hva du ønsker å lage nettkurs i!


Trenger du hjelp til å komme i gang?


Da kan du booke en helt GRATIS samtale med oss, hvor vi sammen vil drøfte din kursidé og legge en strategi for hvordan du skal nå dine mål.
201 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page