Chat with us, powered by LiveChat
top of page
 • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

7 steg for å få progresjon når du lager nettkurs.

Oppdatert: 12. sep. 2023

Det er ofte enklere å tenke på å lage nettkurs enn å faktisk lage det! Sliter du med å komme i gang med å skape ditt eget nettkurs, eller mister du motivasjonen til tross for at du virkelig vil få nettkurset ditt ferdig og ut i verden?


Det er du dessverre ikke alene om. Mange av de vi snakker med har store planer, men sliter med å komme i gang, eller faller fra. Da blir det som kjent heller ingen resultater å juble over.


Men, vi i Inspiro har laget utallige nettkurs som har gått fra idestadiet til ferdige produkter, som har gitt oss eller våre samarbeidspartnere gode inntekter. Du kan gjøre det samme! Det handler først og fremst om hvordan du organiserer deg når du jobber med nettkurset ditt, slik at du holder på motivasjonen og kommer i mål med prosjektet ditt.


Derfor skal vi nå dele hvordan vi jobber for å få jobben gjort!Disse 7 stegene hjelper deg med å realisere ditt nettkurs


1) Bestem deg for å starte jobben med å lage nettkurs!


Du må ta en beslutning! Du vil du ikke nå målet hvis du ikke kommer i gang.

Det høres kanskje banalt ut, men sannheten er at mange drømmer og prosjekter aldri kommer lenger enn til tenkestadiet. Tenk hva du og verden går glipp av? Ditt nettkurs vil kunne hjelpe mange, og gi deg både frihet og inntekt. Minn deg selv på HVORFOR du faktisk ønsker å lage et nettkurs og tenk på de som går glipp av din kunnskap om du fortsetter å utsette jobben som må gjøres.


2) Se på nettkurset ditt som et prosjekt.


Dette er viktig. Det gjør målet ditt om et nettkurs om til noe som skal gjennomføres.


Et prosjekt er ganske enkelt et tiltak som har et avgrenset omfang, og gjennomføres én gang for å nå et gitt mål innenfor en gitt tids- og ressursramme. Jepp. det høres ut som noe overkommelig, ikke sant?


3) For å gjennomføre et prosjekt må du lage en prosjektplan.


Sett opp en steg-for-steg-liste over alt du må gjøre for å gjennomføre prosjektet og nå målet. Bruk litt tid på dette, og be om hjelp fra noen som har gjort laget nettkurs før, som vet hva som skal til for å lykkes.


Vi i Inspiro hjelper deg gjerne. Du kan starte med å booke en samtale med en av våre dyktige kursrådgivere. I samtalen vil dere sammen legge en plan, og avklare hva du trenger å jobbe med for å gjennomføre planen, slik at du kan starte veien mot ditt eget nettkurs.NB! Å lage et nettkurs er et stort prosjekt, så det kan lønne seg å dele det opp i flere mindre prosjekter og fokuserer på ett prosjekt om gangen.


Et prosjekt for å lage nettkurs kan du for eksempel dele opp i 4 prosjekter:

 1. Planlegging - planlegg nettkurset ditt

 2. Markedsføring - sett opp en strategi for å markedsføre nettkurset og bygge liste

 3. Produksjon - lage nettkurset

 4. Lansering - selge nettkurset

4) Del opp prosjektet i mange mindre delmål.


Dette skal du gjøre selv om du har delt opp et stort prosjekt i flere mindre prosjekt. Om du definerer 3, 6 eller 10 delmål har ingen betydning, det viktigste er at delmålene er konkrete og overkommelige å oppnå.


Når målet ditt er å lage et nettkurs kan delmålene for det første prosjektet (planlegging) for eksempel være:

 • Utforsk dine muligheter og finn din kurside

 • Finn din nisje og målgruppe

 • Gjør deg kjent med din idealkunde

 • Planlegg resultatet for kurset ditt

 • Sett opp kursplanen for kurset ditt

 • ... osv.

Delmålene skal ikke være så store at de blir overveldende. Da ender du bare opp med å utsette jobben. Så pass på å dele opp prosjektet i små overkommelige deler som du raskt vil kunne gjennomføre og krysse av som fullført! Det gir deg mestring og motivasjon til å gå løs på neste oppgave.


5) Sett opp en to-do-liste for de første 3 delmålene


To-do-listen din skal være en liste over ting du må gjøre for å nå dine delmål. Konkrete ting som du må jobbe med.


Tenkt at du skal bruke +/- en time om dagen på to-to-listen og maks 2-4 dager for å fullføre ett delmål. Da vil du se progresjon og det kan jeg love deg gir motivasjon.


6) Sett av tid i kalenderen din!


Bestem deg for når jobben skal gjøres og blokk ut tiden i kalenderen din. Gi beskjed til alle som eventuelt vil kunne forstyrre deg om at du er opptatt.


7) Gjør jobben som må til!


Nå er du klar for å gjøre jobben. Når du har satt opp en to-do-liste og satt av tid i kalenderen, vil du hver eneste dag vite nøyaktig hva du skal jobbe med.


Du kan fokusere på den oppgaven som skal gjøres og ikke tenke på alt du skal gjøre langt fram i tid for å nå målet.


Du har ingen grunn til å utsette jobben, det er bare å gå i gang basert på din plan.


Vil du ha hjelp til å lage ditt nettkurs?

Hvis du ikke kommer i gang på egen hånd, er kanskje tiden inne for å be om hjelp så du kan starte prosessen og få ting til å skje.


Hvis du føler du ikke kan nok til å ta tak alle oppgavene du må gjøre for å skape ditt eget nettkurs, så er det ingen grunn til å stoppe. Det betyr bare at du trenger hjelp på veien.

Selv om det er mye å lære, så er alt mye enklere når du lærer av noen som har gått veien før deg og kan vise til konkrete resultater.


Vi har derfor skapt en utdanning som lærer deg alt du trenger for å lykkes med ditt eget nettkurs, og ikke minst lærer deg alt du trenger for å få betalende deltakere. Inspiro Metoden har hjulpet tusenvis av kursholdere - og kan også hjelpe deg.Kanskje du endelig skal få satt i gang ditt eget prosjekt for å lage ditt nettkurs?


Lykke til på din vei mot ditt eget nettkurs!


Anne Bente Hauge

Produktsjef, kursutvikler og kursmentor for Inspiro Academy


PS! Er du klar som et egg for å endelig sette i gang ditt prosjekt for å lage nettkurs, og har lyst til å snakke med en rådgiver som kan hjelpe deg i gang og vise deg hvordan vi kan gi deg hjelp og støtte gjennom hele prosjektet?


Da kan du allerede nå booke en avtale med en av våre kursrådgivere.

I samtalen vil dere sammen legge en plan, og avklare hva du trenger å jobbe med for å gjennomføre planen, slik at du kan starte veien mot ditt eget nettkurs.154 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page