Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Christina holder ridekurs på nett!

Oppdatert: 11. sep. 2023

Vi i Inspiro har lenge påstått at du kan lære bort nesten alt med et nettkurs. Christina Drangel er et av eksemplene på at dette stemmer. Hun har klart det som mange kanskje tror er vanskelig – å skape en nettbasert rideskole.Christina Drangel driver Drangelska Ridinstitutt i Täby utenfor Stockholm, og har jobbet med hester i mer enn 20 år. Hun tok businessen sin online i 2017 og har virkelig fått merke fordelene med å ha et nettkurs. Rett etter lansering av sitt første nettkurs ble hun utsatt for en ulykke og fikk en alvorlig brannskade. Da var det godt å ha en online business som fungerte selv om hun ble innlagt på sykehus.


Tjente penger på nettkurs mens hun lå på sykehus


- Det var en herlig følelse å se at folk meldte seg på nettkurset mens jeg lå i sykesengen, sier hun.

- Da fikk jeg virkelig kjenne på hvor fleksibel en online virksomhet kan være.


Å lage en online rideskole var ikke en selvfølge for Christina, og hun brukte tid på å bestemme seg for å satse online og lage et nettkurs.


-Jeg var egentlig motstander av online-kurs konseptet og tenkte at det ikke ville være mulig å bli en bedre rytter ved å ta et online-kurs, sier Christina.


- Jeg tenkte at ridning er noe man må lære seg ansikt til ansikt med en ridelærer. Så jeg var i tvil lenge selv. Men så innså jeg at jeg selv har lært mye som gjør meg til en bedre rytter, nettopp ved å lese og se videoer. Dessuten så jeg at det var et stort behov for å hjelpe folk til å bli bedre ryttere også om vinteren, og at det er mange som bor langt unna mitt ridesenter. Ikke minst alle som ikke har tid, råd eller mulighet til å ha ta med hesten sin for å reise på kurs.


Mer enn 100 betalende deltaker på nettkurset de første 5 månedene


Vinteren 2017 begynte Christina å skape sitt eget online-kurs, og på høsten lanserte hun kurset med hele 68 deltakere på det første kurset.


- Jeg har nå hatt litt over 100 betalende deltakere siden jeg lanserte kurset for 5 måneder siden, forteller hun.


- I tillegg har jeg gitt bort kurs til noen elever som har hatt det litt vanskelig en periode. Det er mye enklere å gi bort hjelp med et online-kurs. Det koster meg lite og gir mottakeren så mye.Christina har i mange år drevet rideskole og visste at hennes kunnskap var verdifull og at det hun lærer bort får stor betydning for rytterne som har vært på kurs hos henne. Med sitt online-kurs kan hun nå tilby denne kunnskapen til mange flere ryttere, til en langt lavere pris.


- Det er en vinn-vinn situasjon som virkelig er motiverende, forteller hun.

- Men uten Inspiros kurs «Suksess med nettkurs» ville jeg nok aldri ha laget et online-kurs.


Hadde ikke klart å lykkes med nettkurs uten Inspiro


Inspiro har levert et meget bra kursopplegg og hele teamet er proffe lang ut i fingerspissene. De har mye kunnskap og formidler denne kunnskapen på en god og inspirerende måte. Jeg var bekymret for at jeg skulle føle meg alene med mine utfordringer, men teamet har vært med meg hele veien og virkelig hatt et stort ønske og interesse for at jeg skal lykkes. Kjempebra!


«Hos Inspiro är du i goda, proffsiga och inspirerande händer!»

Ifølge Christina fungerer det bra å delta på nettkurs fordi hun kan tilegne seg kunnskapen slik det passer henne best.


- Jeg er en utålmodig person, så jeg har gjort oppgavene samtidig som jeg har lyttet til og sett på videoene. Jeg lytter, kikker, pauser og trykker på play igjen – og det har fungert superbra for meg, sier hun.


- At jeg, som ikke er kjent for å være et teknisk geni med datamaskiner og elektronikk, nå har lykkes med å lage og selge nettkurs, gjør at jeg er utrolig stolt av det jeg har gjort. Terskelen min var høy og jeg hadde ingen forutsetninger for å kunne klare dette alene. Men systemet og kurset var superbra lagt opp og enda bedre forklart. Underveis fikk jeg pedagogisk gode tilbakemeldinger som etterhvert fikk meg til å kjenne meg nesten som om jeg var datakyndig.

Ifølge Christina har det vært flere utfordringer hun har måtte overvinne før hun hadde sitt første online-kurs klart for salg.


- Siden jeg var avhengig av gode bilder for å illustrere opplæringen, måtte jeg sette av ekstra tid til å få tatt bilder selv, sier hun.


- En annen utfordring har vært å begrense omfanget av kurset. Ridning er et stort område, og jeg kunne ikke lære bort alt i ett kurs. Men kurset ble ferdig og deltakerne lærer mye, så alt gikk bra til slutt.


Christina sier at også markedsføringen kan være en utfordring. Og det er noe hun fremdeles jobber med å bli bedre på. Men hun er likevel glad for at hun har overvunnet utfordringene og startet sin egen online kursbusiness.


-Det går bra nå, sier hun


Christinas råd til deg som ønsker å lage ditt eget online-kurs


1) Begrens innholdet og ikke lag kurset for stort.

2) Spill inn korte videoer.

3) Sett av tid og steng alt annet ute så du får konsentrert deg om oppgavene.

4) Bruk tid på å finne din unike nisje.

5) Gjør de tyngste oppgavene først, så slipper du å ha de hengende over deg.


Christina forteller at hun så langt kun har laget ett kurs, men at flere kurs er under utvikling. Hun får daglige tilbakemeldinger fra sine kursdeltakere om et de er fornøyd med kurset og at de synes det er gøy å være med på hennes online-kurs.- Jeg vet at jeg har et meget godt innhold og effektive øvelser som gjør at deltakerne raskt blir bedre ryttere. Det er derfor veldig hyggelig å få slike tilbakemeldinger som vitner om at de er fornøyde med innholdet, sier hun.


I løpet av kurset har Christina også lært seg å bli mer teknisk. Selv om hun ennå ikke føler seg helt komfortabel med tekniske utfordringer, er hun modigere enn hun var før hun startet på Suksess med nettkurs. Men, med innstillingen «Bare gjør det!» kommer hun seg videre og overvinner frykten for det tekniske.


- Og ikke minst, jeg er ikke så «redd» for å publisere noe som ikke er perfekt. Jeg har erkjent

at det er viktigere å få ting gjort enn å strebe etter det perfekte og ikke få ting gjort, sier hun.335 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page