Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Du må ikke være ekspert for å starte et nettkurs!

Oppdatert: 12. sep. 2023


>> Du må starte slik at du blir ekspert med ditt eget nettkurs!


Det er utrolig viktig å huske at når du skal gjøre noe for første gang, så må du gjennom en læringsprosess, også hvis målet ditt er å skape ditt eget nettkurs.


Uansett hva du ønsker å skape, så er det en prosess du må gjennom. Men, vi er ofte alt for opptatt av alt skal være perfekt og at alt annet enn perfekt betyr at vi feiler. Så for å unngå å feile, blir ingenting gjort. Og da oppnår vi jo absolutt ingenting!
Derfor er sitatet til Zig Ziglar viktig å huske på. Skriv det gjerne opp og heng på kjøleskapsdøra, så du ser det hver dag!

Zig Ziglar: "You don’t have to be great to start, but you have to start to be great."

Hvem er Zig Ziglar som er kjent for dette sitatet?


Han var en kjent foredragsholder, forfatter og selger som hjalp folk med å tro på seg selv.

Han skrevet godt over 20 bøker!


Men, visste du at hans første bok ble avvist fra ulike bokforlag over 39 ganger?!


Hadde han gitt opp ville han ikke fått tilbakemeldinger fra de mange bokforlagene, som samlet ga ham det han trengte slik at han til slutt fikk et JA fra et forlag. Hadde han gitt opp ville vi aldri sett de neste 20 bøkene!


Hva kan vi lære av det, og hva har det med nettkurs å gjøre? Det handler om å overvinne frykten for å feile, og våge å satse hvis du brenner for noe og kan hjelpe folk med din kunnskap. For er du egentlig flink nok?

Ofte er frykten for å ikke skape noe perfekt, er så stor at vi ikke starter. Hvis frykten skal styre, så betyr at verden går glipp av mye spennende som du og mange andre kan bidra med, fordi frykten hindrer deg i å ta steget for å skape noe.


Og faktum er at selv det mest perfekte produktet eller tjenesten som er laget har startet et sted. Og i startfasen var det mest sannsynlig langt fra perfekt. Men de som har skapt det du beundrer i dag, tok sjansen og gjorde jobben - ikke minst, de startet! De lot ikke frykten bestemme, de lot visjonen og drømmen bestemme.


For å skape noe må du ta det første steget!

Så enkelt er det!


Du trenger ikke å sitte med alle svarene når du starter, alt du trenger er en visjon og sette opp en plan. Så tar du et skritt av gangen mot målet. Og disse små skrittene er utrolig viktige.


Ikke gå i den fella at du planlegger og planlegger og utsetter jobben i frykt for at ting ikke blir som du ønsker. Du må bare rive av plasteret og kaste deg i det. Hva så om ting ikke er perfekt ved første forsøk? Da er det bare å lære og jobbe litt mer for å skape det du ønsker.


En annen feil mange gjør er at de planlegger for mye og for lenge. De tør ikke gå forbi drømme- og planleggingsstadiet av redsel for å feile. De fortsetter heller å planlegge og ender opp med endeløse planer som aldri bli gjennomført. Det eneste de skaper er mange hindringer for seg selv og de kaster bort masse tid de kunne brukt på å gjøre noe for å nå målet sitt.


Så hvis du føler at du har tenkt, og tenkt og overtenkt - så kanskje det er på tide å slutte å tenke og starte å handle. Dette gjelder enten planene dine handler om å digitalisere kunnskapen din og lage nettkurs, om du ønsker å starte en netthandel, om du ønsker å starte din egen bedrift eller hva det nå enn er som du ikke kommer i gang med.


Det er handlingene du gjør som er viktigst


Det er her magien skapes, det er med handlinger du skaper din drøm om til virkelighet!


Selvsagt er det smart å ha både et mål og en plan, men uten handlinger som gjennomføres vil du ALDRI nå målet ditt. Uten handlinger vil du heller ikke vite hva som fungerer som planlagt og hva som ikke fungerer som planlagt.

Det betyr at du må forholde deg til disse 3 viktige stegene:

  • Alt starter med en drøm og et mål, og akseptere at det er skummelt å ta spranget!

  • Planlegging er viktig, men uten gjennomføringsevne oppnår du ingenting.

  • Står du på og ikke gir deg, vil du lære og til slutt lykkes!


Det er mye læring i å lage ditt første nettkurs


Med en god plan vil du kunne sette opp en god to-do-liste over alt som skal gjøres, og du kan evaluere det som har blitt gjort.


Og, hvis det er første gangen du gjør noe, så er det faktisk stor sjanse for at ikke alt går som du ønsker ved første forsøk. I et stort prosjekt er det mange små utfordringer du møter på, og kanskje du må prøve noe 2, 5, eller 10 ganger før du får det til! Men det er helt greit. Det er mye læring i å feile, og det er det som gjør at valgene du tar stadig blir bedre.


Alle har vi det i oss! Alle kan ta tak i en drøm og skape den om til virkelighet. Men vi må være tålmodige med oss selv og se på prosessen mot målet som en reise hvor mye vil skje - og at alle utfordringer vi møter er en mulighet til å lære.


Husk! Du må ikke være flink til alt for å starte.


Alle har startet et sted. Og det er aldri på topp! Ingen er eksperter på første forsøk, men alle kan øve og jobbe for å bli det! Du må bare starte reisen og ta det første steget.

Nyte reisen fra amatør til ekspert!


Når Vivian Songe og Roy Moss (gründeren av Inspiro) skapte sitt første nettkurs hadde de aldri gjort noe lignende før. Men de tok sjansen og lærte seg det de trengte på veien. De var blant de første i Norge til å satse på nettkurs og måtte lære av amerikanske nettkursholdere og tilpasse dette til norske forhold.


Ditt første nettkurs gjør deg til en ekspert!


Hvis du ønsker å lage nettkurs, så trenger du ikke å gå i blinde. Du kan lære av noen som har gjort det før deg så du slipper å kaste bort tiden på for mange feil, og få hjelp og støtte underveis.


Vi i Inspiro har laget hele oppskriften på hvordan du lager og selger nettkurs. Det vil si at vi gjør det enkelt for deg å starte, for du slipper å famle rundt på egen hånd og ramle ned i et endeløst antall fallgruver på veien.


Du kan ta i bruk oppskriften vi har laget, og jobbe deg steg-for-steg fram mot drømmen din om et eget nettkurs. Da kan du nyte prosessen du er i og ikke bare ha øyene på målet. Fordi du er i trygge hender som gir deg alle verktøyene du trenger for å lykkes.


På vei mot målet skal du lære mye nytt, du vil få øyeblikk med mestring og jubel over å ha oppnådd delmål, du vil få øyeblikk med feiling og irritasjon - og alt vil du lære av.


Står du i utfordringene du møter, og jobber deg gjennom dem, vil du komme ut sterkere og modigere enn når du startet og kan feire med ekstra stor glede når du har kommet forbi hindringene.


Ikke minst, selv om du startet som en amatør uten å vite hvordan du skulle lage et nettkurs, vil du ende opp som en ekspert og en respektert nettkursholder.

Men du må våge å starte! Har du en god ide må du ikke legge den på is! Der fryser den bare og ingenting skjer. Gjør du derimot noe med ideen din kan underverker skje.


Så vi minner om sitatet som nå har vært i fokus:

“You don’t have to be great to start, but you have to start to be great.” - Zig Ziglar


Snakk med en rådgiver - få hjelp til å komme i gang!


Hvis du har en drøm om å komme i gang med nettkurs, eller komme deg videre på din nettkursreise, står vi klare for å hjelpe deg. Book en samtale med en av våre rådgivere for å se hvordan vi kan hjelpe deg.98 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page