Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeTeam Inspiro

Her er ekspertenes beste tips for å ta businessen online

Oppdatert: 11. sep. 2023

Roy Moss og teamet bak Inspiro Academy har jobbet med nettkurs siden 2013. Teamet har hjulpet tusenvis av kursdeltakere med å nå ulike mål, og ikke minst - hjulpet hundrevis av coacher, konsulenter, frilansere, foredragsholdere og andre kunnskapsrike med å skape og selge sitt eget nettkurs.


Noen fra teamt i Inspiro Academy som er sentrale i utviklingen av nettkurs. Christopher Bechmann, Lars Furu, Anne Bente Hauge, Roy Moss, Andreas Bjørshol og Vegard Kristensen
Noen fra teamet i Inspiro Academy som er sentrale i utviklingen av nettkurs. Christopher Bechmann, Lars Furu, Anne Bente Hauge, Roy Moss, Andreas Bjørshol og Vegard Christensen.

Foredragsholder med nettkurs


- Jeg har fått mange telefoner fra foredragsholdere jeg kjenner, som nå gjerne vil vite hvordan de også kan lage nettkurs og digitalisere kunnskapen, sier Ewa Wigenheim.

Ewa Wigenheim har digitalisert kunnskapen sin.

Ewa er artist, foredragsholder, forfatter, coach og nettkursholder. Hun er også kursmentor hos Inspiro Academy. Siden koronakrisen var et faktum, har hun blitt kontaktet av mange fordi hun har lykkes med å lage og selge nettkurs. Allerede i 2017 digitaliserte hun businessen sin som livscoach og foredragsholder. Hun ser derfor lyst på fremtiden for hennes eget selskap - hun trenger ikke den ordinære møteplassen for å drive sin virksomhet.


Og nettopp nettkurs er en virksomhet som kommer godt med når alle “normale” møteplasser mellom folk lukkes. Selv om foredrag blir avlyst, har foredragsholderen fremdeles kunnskapen i behold. Selv om konferanser og møter avlyses, vil også kunnskapen som utveksles bestå. Men, vi trenger andre kanaler, vi trenger internett.


Internett er et av de tryggeste stedene for å unngå smittefaren når epidemien herjer i landet og hele verden. Der kan folk møtes og utveksle erfaringer og kunnskap selv om man må holde seg hjemme.


Ewa lærte hvordan hun kunne drive en online bedrift basert på nettkurs av Roy og teamet i Inspiro i 2016, og hun likte så godt å jobbe med dem at hun i 2018 også ble en del av teamet selv.


- I dag hjelper jeg hundrevis av kursdeltakere hos Inspiro Academy med å digitaliser sin kunnskap, sier Ewa.

- Vi merker større pågang nå både fra nye kunder, men også mer aktivitet hos eksisterende kunder.Mange har tatt steget for å lage sitt eget nettkurs


På den siste nettsamlingen for kursdeltakerne på Suksess med nettkurs hos Inspiro Academy, var det mange som var takknemlige for at de allerede hadde tatt det første steget mot en nettbasert virksomhet.


- Sist fredag var det mer enn høyt trykk og mange deltakere på webinaret som varte i nesten to timer, sier Anne Bente Hauge.

Anne Bente har ansvar for kursutvikling i Inspiro Academy

Anne Bente er leder for utdanningene hos Inspiro Academy, og har sammen med Roy Moss utviklet kurset Suksess med nettkurs. Kurset som hjelper folk å skape, selge og drive sitt eget nettkurs - og hvordan bygge en online bedrift basert på dette.


- På nettmøtet snakket vi om hvilke muligheter vi som har valgt å digitalisere kunnskapen vår har, og stemningen var bra, sier hun.


- De som var med på nettsamlinger var deltakere som noen uker eller måneder tidligere hadde valgt å få hjelp til å skape sitt eget nettkurs. Det var godt å se at til tross for alle utfordringer vi står overfor, var det optimisme blant deltakerne. De hadde en plan for hvordan de skulle komme seg ut av krisen, og de var allerede i gang med å få et ekstra bein å stå på.


Det er ikke alle som har tatt steget ut og digitalisert kunnskapen sin, men til de som ennå sitter på gjerdet og lurer kan vi sitere en av våre dyktige kursdeltakere, Lena Andersen: “Hopp før du er klar! Hvis du skal vente til du blir klar kommer du aldri i gang.”


Lena Andersen er kunstner, kunstlærer og inspirator. Hun laget nettkurs for et par år siden, og det forandret alt for henne.Hvem kan lage nettkurs og digitalisere kunnskapen sin?


- Alle som har et budskap som kan hjelpe andre, sier Anne Bente.


- Det betyr at de aller fleste kan skape sitt eget nettkurs. Vi har hjulpet folk med å lage alt fra ridekurs på nett, til familieterapi og ledelse, språkkurs, meditasjon, coaching, maling og tegning, humanitær hjelp, gitar og pianospill, trening, økonomi, eiendomsinvestering og mye mer.


Anne Bente forteller også at mange som lager sitt eget nettkurs blir overrasket over at de får hjulpet folk mer enn de forventet. Med et nettkurs kan folk lære i sitt eget tempo, repetere og reflektere og jobbe uten press.


- Som deltaker på et nettkurs kan deltakeren få tilgang til kurslederen 24 timer i døgnet, og det uten at kurslederen må være tilstede, sier Anne Bente,


- Med forhåndsinnspilte videoer, er det helt opp til hver enkelt kursdeltaker hvor og når de følger kurset og kurslederens forelesninger. Det gir en stor frihet både for kurslederen og deltakeren. Læring er en prosess, og ved å ha tilgang til læringsmateriell over en lengre periode kan læringen modnes og utvikles i et tempo som passer den enkelte.

Roy Moss er gründer av Inspiro Academy.

Roy Moss legger til at nettkurs en forretningsmodell som gir stor frihet og potensielt store marginer da man ikke nødvendigvis trenger mange ansatte, dyre lokaler eller store varelagre. Det er relativt lite risiko å starte opp og man kan komme raskt i gang.


- Det krever heller ikke stor oppstartskapital å komme i gang sett i forhold til forventet lønnsomhet, sier Roy Moss.


- Og når alt skjer på nett er de månedlige driftskostnadene relativt lave. Det er jo ikke behov for å leie kontor eller kurslokaler. Alt som skal til er å betale for et nettbasert system for å holde orden på kunder, e-post utsendelser, landingssider og kursportal. Det er langt rimeligere enn å leie kurslokale.


5 tips fra Roy Moss til deg som har lyst til å lage eget nettkurs


Etter å ha hjulpet hundrevis av kursdeltakere med å lage sitt eget nettkurs har Roy Moss noen tips til deg som ønsker å satse på nett.


1) Tenk smalt og ikke gap over for store tema.

Du skal ikke lære bort alt du kan, men velge spesifikt tema som du vet andre vil ha stor nytte av.


2) Finn din nisje som du kan etablere deg som en spesialist innen.

Er du for eksempel personlig trener skal du ikke lage et kurs om trening, men du kan for eksempel lage et kurs spesielt rettet inn mot en bestemt målgruppe som har et sett med helt spesifikke utfordringer. For eksempel: Trening for gravide, Trening med musikk og dans hjemme, Tren uten vekter hjemme, Løp din første 5 km på under 30 minutter osv. Du har mest sannsynlig mange kurs du kan lage, men velg å jobbe med ett om gangen - rettet mot en spesifikk målgruppe.


3) Tiltrekk deg potensielle kunder før du lager kurset.

Det kan være en stor jobb å lage et nettkurs, så det er greit å vite om det er marked for nettkurset du ønsker å lage før du lager det. Dette gjør du ved å tilby et gratiskurs først som du annonserer i sosiale medier, og når du ser at folk har interesse for ditt gratiskurs blir jobben med å lage nettkurset mye enklere. Det er også lettere å selge kurset ditt når de du selger til allerede kjenner deg og stoler på at du kan gi dem det de ønsker seg.


4) Lag kurset med fokus på at deltakeren skal nå et mål.

Du skal ikke bare formidle informasjon og kunnskap, du skal også sørge for at deltakeren faktisk lærer noe på kurset ditt slik at de oppnår noe helt konkret. For kurset Suksess med nettkurs er målet at deltakeren skal sitte igjen med et ferdig produsert nettkurs og lansert kurset for å få betalende deltakere. Kurset handler derfor ikke om teori, men om praktiske oppgaver som tar deltakeren fram til målet.


5) Sett opp et godt system for å følge opp kunder og kursdeltakere.

Når du lager og selger et nettkurs kan du automatisere mange prosesser. Du må også sette opp et godt system for support og veiledning slik at kursdeltakerne ikke må jobbe alene, men med støtte fra deg. Det er likevel viktig med tydelige retningslinjer og struktur på veiledningen slik at både du og kursdeltakere vet hva som forventes og når de kan forvente svar. Med automatiserte prosesser frigjør du mye tid du kan gjøre andre ting.


Et slikt system, som vi jobber med til daglig, og som vi anbefaler alle våre kunder er Simplero.com.


Hvor lang tid tar det å lage et nettkurs?


Inspiro Academy har løpende påmelding til nettkurset Suksess med nettkurs. Kurset gir en komplett utdanning for å lage, markedsføre, selge og drive ditt eget nettkurs. Noen bruker 12 uker på å fullføre kurset, mens andre bruker mer enn ett år.


- Det er stor forskjell på hvor lang tid folk bruker på å lage et nettkurs, sier Anne Bente.


- Noen har mye annet som skjer i livet og bruker derfor lang tid, mens andre er gode på å prioritere og setter av tid for å bli raskt ferdig. På kurset er det også folk med ulike bakgrunner. Noen lærer det tekniske raskt, mens andre tar den delen som handler om markedsføring, salg eller kursproduksjon raskt. Uansett så er kurset bygget opp slik at det tar deltakeren steg-for-steg mot målet - i det tempoet som passer best for hver enkelt.


Dette er Inspiro Academy


  • Er Skandinavias ledende aktør på utdanning innen nettkurs (med kontorer i Norge og Sverige)

  • Hjelper folk med å digitalisere kunnskapen sin med å lage nettkurs.

  • Har utviklet Inspiro Metoden som gjør at alle kan lære å selge på nett

  • Har utviklet maler og sjekklister som gjør det enkelt å følge kurset.

  • Har et supportapparat som sikrer at alle får hjelp fra start til slutt.

  • Tilbyr rådgivning for deg som er i startfasen med en ide for ditt eget nettkurs.

Book en uforpliktende samtale med en rådgiver!


Lars Furu er kursrådgiver som du kan booke tid for å ta en uforpliktende prat med.

Har du lyst til å høre mer om hvordan du kan komme i gang med en online kursbedrift? Da inviterer vi deg til å booke en samtale med en av våre kompetente rådgivere.


I en begrenset periode har vi åpnet våre kalendere og tilbyr opptil 60 minutter med veiledning til alle som er interessert i å lage nettkurs og som har spørsmål.


Denne samtalen er helt uforpliktende.MERK: Vi opplever for tiden stor pågang til denne veiledningstjenesten så dersom du ikke skulle finne en ledig tid i kalenderen kan du sende en mail til team@inspiro.no, så kommer vi tilbake til deg så snart vi kan.


260 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page