Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeTeam Inspiro

Hva må du kunne for å lykkes med nettkurs?

Oppdatert: 11. sep. 2023

Nettkurs er løsningen for deg som ønsker mer frihet i livet. Med et nettkurs kan du bruke den kunnskapen og erfaringen du har til å skape en ekstra inntekt. Men, hva er det som skal til for å lykkes med å skape et lønnsomt nettkurs?


Det er spørsmål vi ofte får fra de som kontakter oss. Derfor skal vi fortelle deg hva du må kunne for å skape og selge et nettkurs.


Det er gøy å lykkes med nettkurs og få jobbe med det du brenner mest for!

For å lykkes med nettkurs trenger du 4 ulike kompetanseområder:


1) Kompetanse: Din ekspertise om ditt fag, din hobby eller interesse


Det beste er at du skal lage ditt nettkurs basert på det du allerede kan. Du er allerede ekspert på noe enten det er et tema du jobber med, din hobby eller en personlig interesse du har. Jepp, uansett hva du kan, er det garantert noe du kan bedre enn andre. Så lenge det er noen der ute som kan mindre enn deg, kan du lære bort det du kan. Dette er noe du allerede er trygg på, så dette er kunnskap du kan sjekke av på listen din.

Har du mye erfaring og mange ulike tema som kan være aktuelle? Da må du finne ut av hvilket tema som har størst marked, flest kjøpevillige kunder og ikke minst - hvilket tema du virkelig brenner for så din entusiasme for temaet smitter over på potensielle kjøpere.


2) Kompetanse: Hvordan du faktisk lager nettkurs >> kursutvikling


Du trenger kunnskap og kompetanse om hvordan du skal bygge opp et pedagogisk godt nettkurs som gir kunden resultater. Dette innebærer å strukturere kunnskapen din, lære bort de riktige tingene til rett tid, gjøre det enkelt å lære, og ikke minst sørge for at deltakerne dine når de målene du har satt for nettkurset ditt.


Det å skape et online-kurs krever et litt annet tankesett enn tradisjonell undervisning, siden du ikke har direkte kommunikasjon med kursdeltakerne i en forelesningssal. Så selv om du allerede har pedagogisk bakgrunn, må du tenke nytt og utenfor den tradisjonelle skoleundervisningen hvis du skal skape et godt online-kurs.


På vårt kurs Suksess med nettkurs har vi deltakere med lang fartstid i skolen som får mange aha-opplevelser når de lager sitt nettkurs basert på Inspiro-metoden, som er vår måte å bygge opp kurs på. 


3) Kompetanse: Markedsføring og salg av nettkurs


Et online-kurs er lite verdt om du ikke får solgt det! Kunnskap om digital markedsføring og hvordan du tiltrekker deg de riktige personene med annonser i sosiale medier, er helt nødvendig for å lykkes.


I tillegg må du vite hvordan du skal sette riktig pris på kurset og hvordan du skal kommunisere budskapet om ditt kurs til potensielle kunder, slik at de sitter klar med kredittkortet for å kjøpe kurset ditt.


Før du selger, må du også sette deg godt inn i GDPR, personvernerklæring, angrerett og opplysningsplikt, vilkår og betingelser for kjøp, mva-regler og betalingsløsninger. Alt dette er enkelt når du kan det.


I vårt online-kurs "Suksess med nettkurs" vil du lære alt du trenger om både prissetting og salg, samt regler og retningslinjer for kjøp og salg, slik at du slipper å gå deg vill i en jungel av muligheter.


4) Teknisk kompetanse


Et nettkurs må bygges opp i en online-kursportal. Du trenger også å sette deg inn i listebygging og automatisering av e-poster, hvordan du lager landingssider, hvordan du setter opp annonser på Facebook, hvordan du spiller inn og redigerer video, og mer.


Det er mange tekniske utfordringer som skal overvinnes for å lykkes med et online-kurs. For noen oppleves dette som enkelt, mens for andre oppleves det som et mareritt å skulle fikle med tekniske ting.


I vårt online-kurs "Suksess med nettkurs" har vi tatt høyde for dette, og vi har derfor laget enkle steg-for-steg-forklaringer du kan følge, slik at du skal slippe å slite deg ut med å prøve og feile. Vi lærer deg hvordan alt det tekniske faktisk kan bli din beste venn og spare deg for masse tid ved å automatisere prosesser. Og siden tid er penger for de aller fleste lønner det seg å bruke systemer som gjør jobben for deg.


Puh! Ble du engstelig eller giret av å lese dette?


Det er både overveldende og spennende på en gang. Alle disse 4 kompetanseområdene er viktige for å lykkes med å både skape og ikke minst selge nettkurs. Det holder ikke med en god idé som blir til et nettkurs, hvis du ikke finner ut av hvordan du skal selge det og få betalende kunder. Alt henger sammen og for å få suksess med nettkurs må du ha kontroll på både alle 4 kompetanseområdene: 1) Din egen kunnskap og ekspertise 2) Planlegging og produksjon av digitalt kursmateriell 3) Digital markedsføring og salg 4) Teknisk kompetanseDen gode nyheten er at du garantert allerede kan ett av områdene - nemlig din egen ekspertise. Resten kan læres!


Har du allerede kompetanse på alle 4 kompetanseområdene, anbefaler jeg deg å kjøre i gang og skape ditt eget online-kurs. Da kan du klare dette uten å få hjelp av andre, og du står godt rustet til å møte framtiden som bare blir mer og mer digital. Med ditt eget digitale nettkurs får du en inntekt i mange år framover.


Har du ikke kompetanse på alle punktene, kan du få hjelp og få opplæring i en steg-for-steg-metode som funker. Vi har skapt et online-kurs som lærer deg alt du trenger for å lykkes med ditt eget nettkurs. Og når du har fullført kurset, kan du med stolthet si at du har kompetanse både innen utvikling av online-kurs, salg og markedsføring og teknisk kompetanse for å drive en business online. Det er det ikke mange andre som kan skryte av! Du vil ligge et stort hestehode foran mange som ennå ikke har tatt steget inn i den digitale virkeligheten.


Men det viktigste er at du i løpet av kurset skaper ditt eget nettkurs, slik at du ved fullført kurs kan begynne å se resultatene på bankkontoen din etter at kurset er solgt.


Til daglig snakker jeg med mange gründere og bedriftseiere som trenger flere bein å stå på, og som lurer på om de skal satse eller ikke.

Jeg vil gjerne se hva vi kan hjelpe deg med, enten du bare trenger en liten push for å komme i gang eller du trenger hjelp til å skape din egen online kursbusiness.

Det er helt uforpliktende for deg, og alt du risikerer er å se nye muligheter du aldri har tenkt på før! 

Jeg gleder meg til å høre om dine tanker om fremtiden.


Lars Furu Senior Rådgiver Inspiro Adacemy


PS!  Finner du ikke en tid som passer i min bookingkalender, kan du bare svare på denne mailen, eller sende mail til team@inspiro.no.

205 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page