Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Hva skal du egentlig lære bort i nettkurset ditt?

Oppdatert: 12. sep. 2023Lurer du på hva nettkurset ditt egentlig skal inneholde? Sitter du på mye kunnskap, og rett og slett ikke klarer å velge hva du skal lære bort? 


Du er ikke alene. Det er mange som lurer på hva nettkurset egentlig skal inneholde. Du har opparbeidet deg kunnskap over mange år, og det kan være utfordrende å skulle strukturere og begrense dette til et enkelt nettkurs.  


Hva skal ditt nettkurs inneholde?


Men, det er faktisk et enkelt svar på det: Nettkurset ditt skal fremskaffe et resultat for deltakeren din, og du skal kun lære bort det som tar deltakeren mot dette målet!


Se for deg at du har deltakeren i én ende når den starter og i den andre enden når de er ferdig med nettkurset ditt. Du skal fylle nettkurset ditt med alt det som ligger imellom. Du skal ta deltakeren din fra A til Å - og lære bort alt som er nødvendig for at de når målet. Sett fokus på målet med nettkurset ditt!


Hvis du er flink til å definere målet med nettkurset ditt, så vil du skape en rød tråd. Du skal lære bort nøyaktig det deltakeren trenger for å nå målet sitt. Verken mer eller mindre. 


Det er ikke nødvendig å fylle nettkurset ditt med en hel masse “fluffy” ting kun for at det skal være mye innhold. Det er kun relevant innhold som skal inkluderes i nettkurset ditt.


Folk ønsker raske løsninger. De har ikke tid til å lære mange ekstra ting, eller gå i dybden på noe som det kanskje holder å kunne litt om. Så hvis du blir fristet til å fylle kurset med masse kunnskap fordi du tror du må levere masse innhold, er du på feil spor. Et stort kurs er ikke det samme som et bra kurs. 


Folk kjøper kurs for å oppnå resultater!


Et bra kurs er et kurs som gir folk det de trenger for å nå de resultatene de ønsker seg. 

Du må derfor tenke hvordan du får deltakeren raskest mulig fra A til Å - og alt det som er imellom er det du skal lære bort i ditt nettkurs.


Hvis du i tillegg klarer å strukturere innholdet godt, så vil det være enklere både for deg å produsere kurset og for deltakerne å jobbe seg fram til målet. Tenk steg-for-steg metoden, del opp kunnskapen i mindre deler og sett opp en kursplan med innhold som gir deltakeren resultater.


Kort oppsummert - dette er viktig når du planlegger innholdet i nettkurset ditt:


  1. Du skal ikke lære bort alt du kan.

  2. Du skal kun lære bort det som er nødvendig for å nå et spesifikt mål.

  3. Du skal gi deltakeren den raskeste veien til målet!

  4. Du må strukturere innholdet etter steg-for-steg metoden.


Vil du ha hjelp til å lage ditt eget nettkurs?


Da kanskje vårt store online-kurs “Suksess med nettkurs” er det du trenger. Kurset gir deg detaljerte steg-for-steg forklaringer på alt du trenger for å komme i mål med ditt første nettkurs. Du lærer både hvordan du skal lage kurset, markedsføre og selge nettkurs og hvordan du skal drifte det når kurset er solgt.


Har du lyst til å teste ut din kursidé og se om du har det som skal til for å lykkes med nettkurs? Da kan du få personlig rådgiving av vår dyktige kursrådgiver, som hjelper deg med å legge en plan for å lykkes. Kanskje det blirsammen med oss? Eller kanskje du ønsker å jobbe alene. Uansett vil vi hjelpe deg med det første steget.Lykke til med å skape og selge ditt nettkurs!


"You can do it"


Lykke til! 83 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page