Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeTeam Inspiro

Hvordan håndtere nettroll på Facebook-annonsen din?

Oppdatert: 12. sep. 2023Når du annonserer på Facebook er det ikke helt uvanlig at du vil oppleve nettroll.


Du er endelig i gang med annonsering på Facebook, og får påmeldinger til gratiskurset ditt. Du er virkelig fornøyd med deg selv og den jobben du har gjort.


Men, så plutselig ser du noe som stikker i magen - en stygg kommentar fra et nettroll i kommentarfeltet under Facebook-annonsen din. Hva gjør du nå?


Det er fryktelig irriterende å bruke mye tid og penger på Facebook-annonsering, for så å oppdage at nettroll ødelegger for deg ved å skrive stygge kommentarer. Ikke bare påvirker det deg personlig, men det kan også ha negative konsekvenser for din nettkursbusiness - hvis du ikke gjør noe med det.


Derfor vil jeg nå gi deg noen tips og råd til hvordan du kan håndtere kommentarer og nettroll i kommentarfeltet på Facebook-annonsen din.


1) Vær profesjonell - du driver en business!


Ikke la følelsene ta overhånd. Hvis du får en urettferdig kommentar fra et nettroll, kan du med en gang få et behov for å forsvare deg. Men ikke la følelsene bestemme hva du gjør.


Du annonserer på Facebook fordi du driver en nettkursbusiness, og denne businessen tar du seriøst. Det betyr at du må være profesjonell når du håndterer nettroll i kommentarfeltet på dine Facebook-annonser.


Du bør aldri synke ned på samme lave nivå som nettrollet. Husk at nettrollet er en privatperson og du er en profesjonell bedrift. Så, vær profesjonell når du bestemmer deg for hvordan du skal håndtere kommentaren.


Det er viktig at du er oppmerksom på hvordan du ordlegger deg i svaret på den negative kommentaren.


Tell til ti, tenk deg om, og gjør det som er best for din nettkursbedrift. Noen ganger er det å gi et ordentlig svar på konstruktiv kritikk, andre ganger er det å skjule kommentarer.


Husk at når du håndterer kommentarfeltet for Facebook-annonsen din, er du på jobb - og du må være nøye med hva du bruker tiden din på. Det er ikke god tidsbruk å sette i gang lange diskusjoner med nettroll.


Hvis du har behov for å få ut din frustrasjon, bør du ikke gjøre dette i kommentarfeltet under Facebook-annonsen din. Blås heller ut til en venn, kollega eller kjæreste.


2) Ikke la kommentarer fra nettroll stå synlig og ubesvart!


Når du opplever nettroll som skriver en negativ eller kritisk kommentar, må du gjøre noe med den. Du bør ikke la den stå synlig og ubesvart - det kan gjøre vondt verre, og føre til enda flere negative kommentarer.


Nettrollene inspirerer og påvirker hverandre, og plutselig har denne ene kommentaren fått mange underkommentarer med negativitet.


Hvis du lar slike kommentarer stå ubesvart, vil det i tillegg se ut som at du ikke bryr deg om nettkursbedriften din, noe som også vil skade merkevaren din.


Men hvilke kommentarer fra nettroll bør du svare på, og hvilke bør du fjerne?


Hvilke kommentarer du bør svare på og hvilke du bør fjerne varierer fra kommentar til kommentar, men jeg vil dele noen eksempler med deg om hva jeg selv ville ha gjort.


Eksempel 1:


«Er det virkelig gratis?»

«Hvorfor er det gratis?»

«Jeg tror ikke at det er gratis»

Det er mye spam og svindel på nett, og en del folk er naturligvis skeptiske. Når du reklamerer for et gratis nettkurs, må du også regne med å få spørsmål om kurset virkelig er gratis, og om hvorfor det er gratis.


Selv pleier jeg å svare på disse kommentarene, siden det er mange andre som kanskje lurer på det samme. Etter å ha lest ditt gode og profesjonelle svar på spørsmålet, kan det faktisk hende skeptikerne melder seg på nettkurset ditt.


Hvis noen spør hvorfor nettkurset ditt er gratis, kan du svare at det er en måte å vise fram det du har å tilby på. Det blir litt som smaksprøver i butikken.


Men selv om du lar disse kommentarene stå, bør du følge med på dem. Hvis kommentarene fører til mange negative oppfølgingsspørsmål- og kommentarer, bør du kanskje skjule dem likevel.


Eksempel 2:


«De sier det er gratis, men etterpå kommer regningen i postkassa! Hahaha!»


Å svare på slike kommentarer er ikke verdt å bruke tid på, spør du meg. Nettrollet som har skrevet dette er kun ute etter å skape dårlig stemning, og kanskje få litt oppmerksomhet og likes.


Nettrollet har allerede bestemt seg for hva han eller hun mener om Facebook-annonsen din, og det er ikke noe vits i å prøve å overbevise om noe annet. Her vil jeg anbefale deg å skjule kommentaren.


Eksempel 3:


«De sa det var gratis, men så trakk de penger fra kontoen min!»

«Hvorfor har dere trukket penger fra meg???»


Det finnes en del folk som ikke burde ha hatt tilgang til internett.


For eksempel de som slenger ut beskyldninger uten grunnlag, eller de som tror at du har trukket penger fra deres konto via en e-postadresse, fordi de selv ikke husker hva de har brukt pengene sine på.


Men, hvis noen oppriktig tror at du har stjålet fra dem, så må du selvsagt svare. Svar på en ordentlig måte, slik at de skjønner at det ikke stemmer, og slik at de ikke fortsetter å spre dette ryktet andre steder.


Etter at du har svart bør du skjule kommentaren, slik at den ikke er synlig for andre.


Eksempel 4:


«Du ser ut som en dust!»

«Kjedelig!»


Slike kommentarer kan du skjule eller slette med en gang, og ikke tenk mer på det. Hvis nettrollet ikke har bedre ting å gjøre enn å slenge dritt, får det være deres problem.


Husk at dette ikke handler om deg. Ofte handler det om misunnelse. Du tør å gå veien og følge drømmen din - og kanskje er det nettopp dette disse nettrollene ønsker å gjøre selv, men ikke tør?


Slik skjuler du kommentarer fra nettroll på Facebook-annonsen din


For å skjule stygge kommentarer fra nettroll på Facebook-annonsen din, kan du gå inn på annonsen og klikke på de tre prikkene, og velge “Skjul kommentar”.


Det er alltid bedre å skjule en stygg kommentar fremfor å slette den. Hvis du sletter den, kan nettrollet oppdage at kommentaren er borte, og du kan risikere å trigge nettrollet enda mer. Kanskje til og med nettrollet velger å skrive en ny og verre kommentar - nettopp fordi du slettet den?


Hvis du derimot skjuler kommentaren, får nettrollet ikke vite at du har skjult den. Kommentaren vil kun være synlig for nettrollet og venner av nettrollet.


Når du skjuler en kommentar vil den ikke være synlig for andre som ser Facebook-annonsen din. Da kan nettrollet selv lure på hvorfor ingen bryr seg om kommentaren og hvorfor den ikke får noe oppmerksomhet eller likes…


Husk å også svar på de positive kommentarene!


Ikke glem å svar på de positive kommentarene du får på Facebook-annonsen din. Det er alltid hyggelig å få positive tilbakemeldinger, så husk å si takk, og svar på spørsmål som kommer. Sannsynligvis er det flest av disse.Jeg håper dette var nyttig, og at det nå blir lettere for deg å håndtere nettroll som måtte dukke opp.


Dessverre, så kommer slike nettroll i ny og ne, men det kommer til å gå bra. Du er ikke alene!


Masse lykke til med Facebook-annonseringen din!


Ønsker du å vite mer om hvordan du kan lage ditt eget nettkurs? Book en gratis samtale her!Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page