Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Hvordan jobbe strukturert og målrettet med nettkurs?

Oppdatert: 11. sep. 2023


Er du en av dem som egentlig har lyst til å lage nettkurs, men som sliter med å jobbe strukturert og målrettet? Som synes det er vanskelig å få tiden til å strekke til?


Dagene er jo allerede fullt opp med avtaler, gjøremål, familie og alt som skal presses inn i en travel hverdag. Det kan føles som en umulig oppgave å lage et godt nettkurs, som tross alt er et relativt stort prosjekt?


Hvordan får folk tid til å sette av kanskje flere dager i uken til å lære seg alt de trenger for å skape et nettkurs; lage kursstruktur, spille inn kursvideoer, sette opp kursportal, markedsføring og salg?


Føler du at du har alt for mye å gjøre ?
For travel for å lage nettkurs? Føler du at hverdagen din er stresset nok som den er?
Svaret er at de aller fleste kan ta seg tid til dette! Og, det er stadig flere som gjør det!

Men hvordan får de det til, midt i en kaotisk hverdag hvor det skjer mye hver dag?


Noen er selvfølgelig i en slik situasjon at de har all verdens tid, men de aller fleste av oss sliter med at dagene allerede er fullbooket og å skvise inn utvikling av kurs er en utfordring.


God planlegging og struktur er veien til ditt eget nettkurs!


Du må ganske enkelt prioritere og sette av tid - og lage en god plan for hva du skal bruke tiden din på. Lage en prosjektplan, dele prosjektet opp i mindre deler og ta et steg om gangen. Når alle stegene er gjennomført har du ditt første kurs klart til salg!


Så enkelt, og så vanskelig er det!


Velger du å jobbe ustrukturert og uten en tydelig plan vil det føles som om du tar på deg en altfor stor oppgave. Prøver du å gjøre alt på en gang vil du ikke få gjort noe som helst.


Velger du derimot å jobbe strukturert, og etter en metode som tar deg steg for steg mot målet, vil jobben være enklere og raskere å gjennomføre. Da slipper du å bruke tid på å prøve og feile utallige ganger.


Du trenger heller ikke å starte med et gigantisk kurs som tar vinter og vår å lage. Du kan starte med et mindre kurs, teste markedet og komme i gang slik at du får frigjort tiden din til å utvikle nye og større konsept.Hva skal til for å jobbe strukturert med nettkurs?


Vi gir deg 4 steg for å jobbe med å skape og selge nettkurs, som er enkle å forhold seg til, og som vil hjelpe deg med å nå målene dine uten å rote deg bort på veien.


1) Sett deg tydelige mål og visualiser hva du vil oppnå med ditt eget nettkurs!

Har du ikke et tydelig mål, vet du heller ikke hvor du skal. Da kan du ende opp på villspor som verken gir deg inspirasjon eller motivasjon til å fortsette, eller de resultatene du ønsker. Når du har et tydelig mål som du også kan visualisere og se for deg som din nye virkelighet med ditt eget nettkurs - blir målet også en motivasjon for å gjøre jobben.


2) Bestem deg for å nå dette målet og start prioriteringer i livet.

Ja - det å sette seg mål er ikke det samme som å bestemme seg for å nå målet. Det er superenkelt å drømme og lage målsetninger. Det er mye vanskeligere å bestemme seg for å faktisk gjøre det som må til for å nå målet. Det betyr at du må prioritere hva du gjør i livet ditt. Jeg er helt sikker på at du har noen timer hver dag som du kan prioritere noe som er viktig for deg! Det holder å stå opp 1 time tidligere og se 1 time mindre på TV/Netflix eller legge telefonen fra seg! Hva kan du gjøre for å frigjøre 1-2 timer hver dag for å nå et mål som er viktig for deg?


3) Sett av tid i kalenderen din.

Når du har gjort dine prioriteringer og frigjort litt tid, må du sette av denne tiden i kalenderen. Vær bestemt og hold deg til planen. Har du satt av tirsdag fra kl 18 - 21 til å jobbe med nettkurs, da er den tiden "hellig".


4) Lag tydelige handlingsplaner for hvert steg på vei mot ditt eget nettkurs.

Den tiden du har satt av i kalenderen din skal du bruke fornuftig og effektivt. Sett deg derfor ned hver søndag kveld - og lag en plan for hva du skal bruke tiden din på. Sett deg små og konkrete mål på hva du skal jobbe med kommende uke. Da skal du fokusere på de arbeidsoppgavene som ligger den uken, og ikke alt som vil komme i framtiden. Jobber du med "hele" nettkurset samtidig vil du brenne kruttet i alle ender og du vil kollapse. En ting om gangen og til slutt har du kommet i mål!Du skal rett og slett tenke og jobbe som en idrettsutøver!


Du trenger heldigvis ikke å trene eller jobbe like mye, men du må jobbe etter den samme strukturen. Visualiser målene, og sett deg små og konkrete delmål. Prioriter hva du ønsker å bruke tiden din på, for så å jobbe med de oppgavene som faktisk gir deg resultater.


En idrettsutøver jobber også best sammen med trenere. Trenere som vet hva som skal til for å lykkes og som hjelper til med å prioritere hvilke arbeidsoppgaver som skal gjøres til hvilken tid for å nå målet.


Vi i Inspiro Academy er trenere for deg som ønsker å lage og selge nettkurs. Siden 2015 har vi hjulpet hundrevis av studenter med å utvikle sitt eget nettkurs. Inspirometoden er en metode som funker, og med online-programmet Suksess med nettkurs lærer du metoden steg for steg.


Alt du trenger å gjøre er å stole på prosessen, gjøre arbeidsoppgavene du får i programmet og jobbe deg sakte men sikkert mot målet.


En stor bonus ved å jobbe sammen med oss i Inspiro Academy er at du kan være trygg på at du får hjelp underveis, og at du slipper å finne ut av alle utfordringer alene.


Book en time med en av våre kursrådgivere som kan hjelpe deg med å sette opp en plan for hva som skal til for at du skal lykkes med ditt eget nettkurs. Klikk her for å booke gratis rådgivning!


Få hjelp til både å strukturere jobbhverdagen og til å utvikle og selge et online-kurs!Er du klar?

 

209 visninger0 kommentarer

Komentarai


bottom of page