Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Ingjerd har hatt mer enn 1200 betalende deltakere på sitt nettkurs

Oppdatert: 12. sep. 2023

«Takket være suksess med nettkurs klarte jeg og samboeren min å lage et skikkelig bra nettkurs vi begge kan leve av. Kurset vårt ble en kjempesuksess, og uten samarbeidet med Inspiro ville jeg ikke hatt suksess med eget nettkurs!»


Siden Ingjerd Eriksen Hovde startet opp i 2016, har over 1200 betalende kursdeltakere tatt nettkurset hennes. Hun er norsklærer og har laget et komplett nettkurs i norsk grammatikk for innvandrere i Norge. Markedet hennes er innvandrere som allerede kan kommunisere på norsk, men som trenger å få bedre kontroll på grammatikken for å få en bedre jobb, bestå eksamen eller bare komme på et høyere nivå i norsk.


- Mange har et mål eller en drøm om å bli flytende i norsk, og jeg vil gjerne hjelpe dem på veien dit, sier hun.

- I tillegg elsker jeg faget mitt og er god i det, og jeg vil gjerne at andre skal synes grammatikk er like gøy som jeg syns det er.


Ingjerd har lykkes godt med sitt nettkurs

En av grunnene til at hun har lykkes så godt, er at hun var tidlig ute med online-kurs, rettet mot et stort marked med få andre tilbydere på nett. Nettkurset hun har laget er stort, og består av omtrent 70 leksjoner med videoer, oppgaver og pdf-er fordelt på 8 moduler. I tillegg har hun laget repetisjonsoppgaver, eksamen og bonusleksjoner i hver modul. Deltakerne får digitale medaljer og diplomer når de består oppgaver og eksamen, og hun gir deltakerne hjelp i ukentlige spørretimer.


- Jeg har blitt ganske god til å selge også, det er takket være teamet i Inspiro, sier Ingjerd.

- Jeg tror jeg hadde gitt bort all kunnskapen min gratis på en nettside hvis jeg ikke hadde funnet kurset «Suksess med nettkurs» til rett tid. Jeg var faktisk allerede i gang med prosessen og hadde begynt å lage pdf-er jeg skulle legge ut gratis på en Wordpress-blogg, og jeg vurderte å opprette en egen Youtube-kanal hvor alt skulle være gratis. Så kom jeg tilfeldigvis over webinaret til Roy. Det endret alt for meg. Jeg kunne jo slutte i den vanlige jobben min.


Kurset laget hun sammen med samboeren sin, som fikk ansvar for design og redigering av videoer.


- Sammen kunne vi lage et morsomt og lærerikt kurs av svært høy kvalitet.


Hadde ikke laget nettkurs uten hjelpen fra Inspiro

Ingjerd forteller at hun mest sannsynlig ikke ville laget nettkurs hvis hun ikke hadde valgt å ta kurset Suksess med nettkurs og fått hjelp fra Inspiro.


- Det var ikke i tankene mine. Jeg kan egentlig takke Inspiro for alt, sier hun


Men det viktigste Ingjerd lærte i Suksess med nettkurs, var å selge.


- Salg kunne jeg ingenting om fra før, men med alle eksempeltekstene og malene som fulgte med kurset ble, det enkelt.

- Vi brukte bare Inspiros maler som utgangspunkt for vår egen tekst. Det var utrolig nyttig, og jeg bruker dem fortsatt når jeg skriver nye mailer eller lager nye nettsider.


Ingjerd fikk en også en utdanning i salg og markedsføring


Etter at Ingjerd hadde fullført «Suksess med nettkurs», satt hun igjen med mer enn en inntektsgivende online kursbusiness.


- Jeg har lært mye om salg som tror jeg kan brukes til mye mer enn bare for å selge nettkurs, sier hun.

- Jeg tror jeg kunne ha søkt meg en jobb innen markedsføring på nett nå, for eksempel e-postmarkedsføring. Men jeg har også lært at jeg er i stand til å gjennomføre store prosjekter. Jeg har for eksempel lenge hatt lyst til å skrive en bok, men trodde ikke at jeg hadde utholdenheten og gjennomføringsevnen som trengs. Nå vet jeg at jeg har det, så det skal jeg gjøre etter hvert.

Ifølge Ingjerd er det tid som er den største utfordringen ved å lage nettkurs. Kurset ble mye større enn planlagt, og det tok også derfor mye mer tid å lage enn planlagt.


- Jeg trodde det skulle ta 8 uker, men i stedet tok det 8-9 måneder, selv vi var to personer som jobbet 7 dager i uka, 10 timer dagen, sier hun.


- Vi hadde aldri fri, vi mottok ingen lønn, og etter 5 måneder var vi både blakke og utslitte. Løsningen ble å selge kurset før det var ferdig, og da hadde vi ikke annet valg enn å gjennomføre. I ettertid var det verdt det, og i dag driver jeg en online kursbusiness som gir oss en veldig god inntekt.


Mye har endret seg for Ingjerd siden hun lanserte sitt eget online-kurs. Hun ler når hun viser til Inspiros reklame for Suksess med nettkurs, som forteller at et online-kurs gir deg mye fritid. Hun jobber mer enn noen gang før.


- Selv om jeg jobber mye, har jeg fått en frihet jeg ikke hadde før. Jeg kan trene i arbeidstiden fordi jeg later som om det er en del av jobben. Og jeg kan jobbe hvor jeg vil, med hva jeg vil, når jeg vil, i den rekkefølgen jeg vil, og det gjør jeg også. Men når man blir sin egen sjef, blir man også sin egen slave. … Neida. Men det er litt sant, fordi jeg prioriterer jobben framfor alt annet. Jeg gjør det ikke fordi jeg må, men fordi jeg har blitt helt hekta og klarer ikke å legge det fra meg. Men jeg hadde ikke gjort det hvis jeg ikke likte det! Jeg er veldig fornøyd med situasjonen, for selv om jeg jobber mye så har jeg også mye frihet.


Ingjerd jobber nå med å lage nye kurs og har ingen planer om å slutte. Samtidig med utviklingen av de nye kursene jobber hun videre med å forbedre og oppdatere det første kurset.


- Det går fortsatt veldig bra, og jeg har stadig nye deltakere, sier hun.

"Jeg anbefaler alle som har lyst til å starte med nettkurs å få hjelp fra Inspiro. Å lage et kurs er en stor jobb, men med hjelp av Suksess med nettkurs og kurslederne vet du alltid hva du skal gjøre og hvordan. Du sparer masse tid du ellers ville brukt på prøving og feiling, og du øker sjansene dine for å lykkes betraktelig. Det er virkelig verdt investeringen!"


Ingjerds råd til deg som tenker på å lage nettkurs:

Lag kurset. Og med det mener jeg: bruk tiden på å faktisk lage kurset ditt, og begrens tiden du bruker på å høre på business-guruer om hvordan du kan få bedre tid, for eksempel. Vær kvalitetsbevisst. Hvis du er profesjonell og kan faget ditt, bør dette gjenspeiles i hele kurset ditt, ikke bare i innholdet. Unngå skrivefeil og dårlig design. Be om hjelp hvis du trenger det, og bruk ekstra tid, hvis det må til for å lage et kvalitetsprodukt. Hvis du framstår som en amatør, vil ikke folk betale for kurset ditt. Lær deg det tekniske! Hvis du skal drive kurset ditt selv, må du også kunne det tekniske som følger med. Hvis du lager kurset ditt i Simplero, kan du lese hjelpeguider og eksperimentere for å lære. Lær deg å annonsere på Facebook og hvordan du skal lese tallene. Det er ikke farlig å øve seg, og alle kan lære det. Øvelse gjør mester.

Ingjerds tips til deg når du har laget kurset:

Ta vare på e-postlista. Svar på alle mailer, og sørg for at folk ikke glemmer hvem du er mellom lanseringene. En person som ikke kjøpte kurset ditt i dag, vil kanskje kjøpe kurset om ett eller to år. Ta vare på ryktet ditt. Pass på at kursdeltakerne dine er fornøyde med deg og kurset, ellers kan du få et problem senere. Og når du har en Facebook-annonse ute, må du følge med på kommentarfeltet. Vær raus med kursdeltakerne og bry deg om dem. Hvis de lykkes med kurset ditt, har du lyktes også. Intervjuet er gjort av Anne Bente Hauge ved Inspiro Academy


HER kan du lese mer om kursene til Ingjerd hvis du vil sjekke dem ut selv og kanskje melde deg på gratiskurset hennes.


444 visninger0 kommentarer

תגובות


bottom of page