Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeTeam Inspiro

Nettkurs ble løsningen for Susanne som ønsket flere bein å stå på i en usikker fremtid

Oppdatert: 12. sep. 2023

For to år siden fant Susanne Mathisen ut at hun hadde lyst til å starte noe for seg selv, slik at hun kunne få mer trygghet i en usikker fremtid, samtidig som hun fikk mer fleksibilitet i hverdagen. Som fysioterapeut og personlig trener bestemte hun seg for å lage et online treningskurs for voksne damer.- Jeg trengte flere bein å stå på, sier hun.

- Framtiden er usikker. Om noen år har jeg kanskje ikke helse til å jobbe fysisk. Plutselig blir man syk, og når du kommer dit er det for sent.


Å kunne jobbe mer hjemmefra var viktig for Susanne. Hun ønsket å være hjemme når barna begynte på skolen og ha mulighet til å følge på fotballtreninger.


Ganske enkelt jobbe litt mindre ute og litt mer hjemme.


- Så da tenkte jeg, hva skal jeg finne på? Hvilken gruppe på nett er det som ikke har et så godt tilbud?


Nettkursreisen startet ved en tilfeldighet


- En venninne delte en lenke til Inspiro med meg, og så ble det egentlig bare sånn at jeg valgte å starte på kurs hos Inspiro, forteller Susanne.


Susanne startet prosessen med å lage nettkurs i mars 2019. Hun startet da på Inspiros nettkurs “Suksess med nettkurs” - og målet var å lage et treningskurs for voksne damer. Når nettkurset var ferdig hadde hun laget 48 treningsvideoer med 30 minutters øvelser. I videoene får deltakerne steg for steg øvelser sammen med veiledning en gang i uken.


- I starten var det litt trøblete å få alt på plass, for da kunne jeg ikke teknikken, sier Susanne.

- Jeg hadde egentlig tenkt til å gjøre det sammen med noen, men ut i prosessen så trakk de seg. Det ble derfor litt halvveis i første kursrunde, men jeg gjorde så godt jeg kunne og jeg lærte masse underveis.


To år etter at Susanne startet på prosessen med å skape nettkurs, har hun hatt over 3000 deltakere på gratiskurset og 60 betalende kursdeltakere på nettkurset sitt.


- Jeg fikk først to kursdeltakere, så seks deltakere, så tenkte jeg - dette MÅ jo bare gå, sier Susanne.For Susanne har hjelpen fra Inspiro og kurset Suksess med nettkurs vært viktig for å lykkes.


"For å være ærlig, hadde jeg ikke laget nettkurs hvis det ikke var for Inspiro"

- Da måtte jeg ha funnet opp hele hjulet på nytt. Det tar jo utrolig lang tid. Hvor skal man begynne? Det ville tatt så mye tid, så da tror jeg ikke jeg hadde hatt noe nettkurs, sier hun.


Sitter du med en kurside og har mange spørsmål du gjerne skulle hatt svar på før du går videre med din idé? Da kan du få en samtale med vår dyktige kursrådgiver, og booke en gratis rådgivningstime på telefon. Klikk her for mer informasjon og booking av tid!


Hadde ingen erfaringer med å jobbe digitalt fra tidligere


Når Susanne bestemte seg for å lage nettkurs, hadde hun ikke digital erfaring. Hun hadde aldri jobbet på en PC før hun startet på nettkurset.


- Da jeg sa til sjefen min at jeg skulle laget nettkurs svarte han “Skal du jobbe på PC? Du greier jo ikke Xcel engang”.


- Men jeg har fått god hjelp av Inspiro på veien. Jeg brukte kursvideoene i “Suksess med nettkurs”, hvor jeg så én video på mobilen samtidig som jeg gjorde det jeg lærte på PCen. Uten kurset “Suksess med nettkurs” tror jeg aldri jeg hadde kommet i mål, rett og slett. Jeg hadde ikke hatt sjans.


Susanne lærte mye underveis i kurset Suksess med nettkurs


Når jeg spør Susanne hvilke utfordringer hun har hatt underveis, så er dette svaret jeg får:

- Jeg vil egentlig si alt. Jeg hadde null erfaring. Verken med det å holde kurs eller holde treningstimer.


Den største utfordringen Susanne opplevde var at hun ville gjøre alt samtidig.


- Jeg ville bite over alt på en gang. Jeg ville gjøre det best fra dag én. Jeg ville lage det største og beste nettkurset. Alt skulle være perfekt fra start. Jeg skulle lage et livsverk som det første jeg gjorde. Det er ikke bare et kurs for voksne damer, dette er KURSET for voksne damer.


- I etterkant har jeg sett at jeg burde startet med et mindre kurs. Å legge listen så høyt, det er litt dumt.Det viktigste Susanne lærte i Suksess med nettkurs var prosessen frem til å lage selve nettkurset.- Hele prosessen har vært lærerik, sier hun.


- Jeg har lært å være en kursholder på nett, selv om det har vært utfordrende til tider. Men det har vært gøy og jeg har lært masse. Det er hyggelig folk i kursgruppen og flinke kurslederne hos Inspiro. Jeg er litt dårlig til å be om hjelp, men jeg har likevel fått veldig god hjelp underveis.


Å lage film var også helt nytt for Susanne. I starten filmet hun hundre videoer og kunne kanskje brukte fem av dem.- Men nå går det helt greit. Nå kan jeg gå å filme en økt. Det koster meg ikke så mye. Jeg tror at de som ser på syns det er litt fint at alt ikke er helt perfekt. Da blir man litt mer kompis, sier Susanne.


Nettkurs har også gjort Susanne til en bedre personlig trener. Før hun laget nettkurs hadde hun aldri holdt en gruppetime. Hun hadde kun jobbet med å hjelpe folk individuelt - en til en - hvor hun viste fram hvordan øvelsene skulle gjøres.


- Nå har jeg blitt mye flinkere til å forklarer hvordan øvelsene skal gjøres, sier hun.


Brukte kunnskapen hun hadde lært til å lage et nytt nettkurs


Det første kurset til Susanne ble vellykket og da Susanne var ferdig, måtte hun finne på noe nytt. Med kunnskapen hun hadde fått etter å ha laget treningskurs for voksne damer, valgte hun å lage et nytt kurs innen et helt nytt tema.


- Jeg er litt rastløs av meg. Så når det første kurset var ferdig, hadde jeg ikke så mye å gjøre, så tenkte jeg “Det er mars. Aha, jeg lager et golfkurs”.


Susanne kastet seg rundt, og la ut annonsen for et gratiskurs uten å ha laget en eneste kursvideo eller skrevet et eneste ord for selve nettkurset.


- Det har gått over all forventning. Jeg fikk 640 deltakere på gratiskurset mitt og 40 deltakere på selve kurset. Så det er utrolig gøy, forteller Susanne.


Nå, to år senere har hun to forskjellige nettkurs. Et treningskurs for voksne damer og et golfkurs.Susannes beste råd for deg som ønsker å satse på nettkurs:


1. Sett av tid i kalenderen og ha tro på det du gjør. Det kan være vanskelig å prioritere før man har begynt. Det gir jo ingenting før man har solgt noe kurs, så du må ha troen på det du gjør og at du skal få lønn for strevet i fremtiden. 2. Fortell det til folk rundt deg. Din jobb er like viktig som andres. Pass på å fortelle folk at du jobber. Det kan være utfordrende å jobbe for deg selv med noe du skal tjene penger på senere, når andre går på jobb for å tjene penger her og nå. De kan se på det du driver med som en hobby og forventer at du skal stille opp og gjøre ting fordi du har “fri”. Noe du ikke har tid eller mulighet til.


3. Notér ned alle tanker og idéer underveis, så du kan gå tilbake å se på det. Gjerne på telefonen, for den har du med deg over alt. Skriver du ned idéene når de dukker opp, har du dem til senere når du skal jobbe med kurset. Skriver du det ikke ned, så er det lett å miste litt piffen når du et par timer etterpå skal gjøre det.


4. Ikke gap over for mye. Begynn heller litt for smått enn litt for stort. Det er smart å begynne med et litt enklere kurs. Du trenger ikke å lage et livsverk, som ditt første kurs. Gjør det litt enkelt, for da er det lettere å lage erfaringer underveis. Det er lettere å filme et lite kurs på 3 uker kontra et kurs på et år. Skaff deg litt erfaringer i det små.

5. Husk å ta deg fri. Det er viktig å ta seg fri innimellom. Av erfaring så kan du ikke jobbe hver våkne time. Det går ikke. Sett deg heller egne deadliner, og ta deg faktisk en velfortjent pause dagen etter du har nådd et mål. Unngå å slite deg selv ut.

6. Vær litt mer strukturert enn det jeg var.

Gjør akkurat det som Inspiro sier at man skal gjøre. Jeg er litt for svirrende i hodet mitt til tider og laget ikke et godt nok system fra start. Det angrer jeg kanskje litt på. Skriv opp mer og lag et ordentlig system helt fra starten av.Vil du få sterkere ledd og muskler, en bedre holdning og mer overskudd?


Comments


bottom of page