Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Suksess med nettkurs ga Nina det hun trengte for å lykkes med sitt eget nettkurs

Oppdatert: 11. sep. 2023

Nina Renate Forbord har alltid likt å hjelpe andre. Etter å ha meldt seg på Suksess med nettkurs i 2018, laget hun sitt eget online-kurs som hjelper foreldre til å få et bedre forhold til sine barn. Kurset laget hun ved siden av full jobb som sykepleier og familieliv. I mai 2019 solgte hun kurset selv om det ikke var ferdig. Det ble 21 solgte kursplasser!


Nina brukte sin erfaring for å hjelpe andre med et nettkurs


Nina er utdannet sykepleier, men brenner ekstra mye for å hjelpe foreldre med å få en bedre hverdag med sine barn. Det er den personlige historien til Nina som gjør at hun har stor forståelse for sin målgruppe. Hun har nemlig valgt å hjelpe foreldre som sliter med de samme utfordringene hun selv hadde.


- Det gir meg skikkelig god følelse å vite at jeg hjelper andre foreldre med å få en bedre hverdag med barna.


-Spesielt siden jeg har vært i deres situasjon selv, og vet hvor vondt og håpløst det føles. Når det stormer som verst, ser man nesten ingen utvei, og derfor er det så godt å kunne hjelpe andre.


Etter at hun fikk sitt andre barn, opplevde hun at hun mistet tålmodigheten oftere, og det ble mye kjeft, korrigering og tomme trusler på han eldste som endte i en «vond sirkel». Hverdagen var preget av sinne, kjefting og konflikter. Det hele endte med at hun følte at seg mislykket som mamma.


Men med sin bakgrunn som sykepleier og erfaring med å hjelpe andre, tok hun tak for å hjelpe seg selv og sin egen, lille familie. Hun gikk i gang med å lære seg hvordan hun skulle komme ut av denne onde sirkelen som skapte et lite trivelig hjemmemiljø for både barn og forelder.


Når Nina tok i bruk det hun lærte, så hun raskt resultater på adferden hos den eldste sønnen, og det gikk ikke lang tid før han samarbeidet lettere, var mer glad og fornøyd og enklere roet seg ned når han ble sint.


- Jeg fikk tilbake mestringsfølelsen som mamma, og følte meg trygg på at det jeg nå gjorde var det beste for mitt barn, sier hun.


Når hun meldte seg på kurset Suksess med nettkurs høsten 2018, var det med et sterkt ønske om å hjelpe andre foreldre med å håndtere utfordringene som mange småbarnsforeldre opplever, og ikke minst skape en positiv endring.


"Jeg føler meg så utrolig heldig som har fått denne muligheten til å hjelpe andre foreldre. Det hadde jeg aldri sett for meg for noen år tilbake."


- I starten av 2019 fikk jeg med meg en god venn på laget, og det er toppers å kunne ha noen å snakke med om det man brenner sånn for.Med online-kurs har de nå fått muligheten til å hjelpe mange foreldre ut av de vanskelige situasjonene. De har også fått henvendelser fra barnevernet som ønsker et samarbeid, så det er mye spennende som er på gang for Nina og hennes businesspartner etter at de lanserte sitt nettkurs.


Nina forteller at selv om hun drives av å hjelpe andre, er det også viktig for henne å kunne styre tiden sin bedre selv. Både hun og samboeren jobber turnus, så det er mye logistikk som skal til for å få hverdagen til å fungere bra.


- Målet med nettkurset er å kutte ned på sykepleierjobben og jobbe heltid med online-kurs for å få mer tid med barna, sier hun.


I januar 2019 opprettet hun Facebook-siden «Foreldremestring.no», og litt senere laget hun en Facebook-gruppe hun kalte «Forstå ditt unike barn». Etter noen måneder hadde de fått et par tusen medlemmer.


- Vi får nesten daglig meldinger av foreldre som har sett innlegg eller videoer av oss, sier hun.

- Det er kjempemoro å få tilbakemelding fra foreldre som har testet ut metodene vi lærer bort og at de har fått resultater med en gang.


Lanserte sitt første nettkurs i mai 2019


Da Nina og hennes businesspartner Espen lanserte sitt første online kurs i mai 2019, hadde de ennå ikke laget ferdig hele kurset.


Gjennom kurset Suksess med nettkurs har jeg lært å markedsføre meg FØR vi lager hele kurset.


- Uten kurset Suksess med nettkurs ville jeg nok ikke hatt et online-kurs i dag.


Suksess med nettkurs ga Nina det hun trengte for å lykkes med sitt eget nettkurs.


"Kurset var konkret og bra lagt opp. Det var enkelt å forstå og jeg følte jeg fikk mye for pengene. Supporten var bra og jeg ble overrasket over hvor konkrete tilbakemeldinger vi fikk på det vi leverte inn, noe som gjorde det enkelt å justere og lage godt innhold. Bare det å vite at vi alltid fikk svar var en god ting når vi jobbet med et såpass stort prosjekt."

Nina ser nå tilbake på den første samtalen hun booket med en rådgiver hos Inspiro, som gjorde at hun fikk mot til å gå for drømmen. En samtale som skulle endre mye i måten hun jobbet på.


- Jeg valgte å få Inspiro til å hjelpe meg. På kurset lærte jeg alt jeg trengte for å komme i mål. Selv om jeg valgte å bruke en annen kursportal enn den det er opplæring i, har kurset gitt meg det jeg trengte. Jeg har sett alle videoene og gjort alle oppgavene, og med et mål om å lykkes fikk jeg gjort alt som måtte gjøres, forteller Nina


"Uten kurset Suksess med nettkurs ville jeg nok ikke hatt et online-kurs i dag."


Nina valgte å selge kurset sitt med to live webinarer. Det ga henne gode resultater allerede ved lansering av første kursrunde. Hun hadde til sammen 526 påmeldte til to webinarer, og av disse møtte 229 opp for å lære. Til sammen solgte de 21 kursplasser. Det er 10% av alle som var til stede på webinaret!


- Vi er nå i gang med vårt aller første kurs, og har hatt en «humpete» lansering, sier hun.

- Vi markedsførte oss samtidig som vi laget ferdig kurset, samtidig som vi begge jobber fullt. Det har blitt mange våkne netter, men det har vært verdt det!


Nina har i løpet av kurset fått mer tro på seg selv, og at selv om hun er “liten”, så hadde hun det som skulle til for å lykkes. Til tross for at det til tider har vært mye jobb, og hun møtte på mange utfordringer underveis, ga hun seg aldri. Det fikk hun igjen for når hun endelig lanserte kurset sitt.


- I tillegg har vi markedsført oss helt siden jeg startet på Facebook i januar, ikke med «salg, salg, salg», men å bygge masse tillit ved å gi gratis verdi. «Å gi, gi, gi», det er noe jeg synes er gøy også. Å ha muligheten til å hjelpe mange gratis gjennom nettsidene våre, og i tillegg kunne gi de som trenger litt ekstra oppfølging muligheten til det gjennom online kurs.


Ninas beste tips for at du skal lykkes med ditt eget nettkurs:


1. Bruk tid og penger på å lære deg markedsføring av nettkurset.

Jeg tror mange «bommer» der, at de tror det bare er å lage et nettkurs, så er jobben gjort. Blir man ikke god på markedsføring, vil man aldri lykkes. Hos Inspiro Academy har jeg lært mye om hvordan jeg skal gå fram for å selge til målgruppen min. Det som overrasket meg mest, var kanskje at jeg kunne være meg selv og på den måten appellere til målgruppen min.


2. Sett av tid til å jobbe med kurset.

Selv om det er mye jobb å lage et online-kurs, er det helt fantastisk å få mulighet til å hjelpe andre, og ikke minst er det utrolig motiverende når tilbakemeldingene fra de vi hjelper er overveldende.


3. Ikke gi deg selv om du ikke forstår alt med en gang.

Jeg spør og graver og gir meg ikke før jeg finner ut av det. For det er mye nytt som skal læres når et nettkurs skal opp. Jeg har gått «all in» fordi jeg virkelig vet at vi kan hjelpe de som trenger det, og da må jeg bli god på å nå frem til dem.


4. Det er viktig å nisje seg ned. Noe av det jeg lærte som var ekstremt viktig var at jeg måtte nisje meg ned. Velge hvem jeg skulle hjelpe og ikke satse på å hjelpe alle på en gang.


5. Sett fokus på å bygge e-postliste hele tiden.

Det er i listen du finner de du kan hjelpe og som senere vil bli betalende kunder. Vi har planer om å annonsere året rundt for å være synlige, og fokuset da er som vi har lært - å gi ut masse verdi.


Lyst til å lære noe av Nina Renate og Espen?


Intervjuet er gjort av Anne Bente Hauge ved Inspiro Academy


285 visninger0 kommentarer

Opmerkingen


bottom of page