Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Slik får du betalende kunder til nettkurset ditt!

Oppdatert: 12. sep. 2023

En ting vi vet er en stor utfordring for de fleste som ønsker å lykkes med online-kurs, er hvordan de skal få betalende kunder til nettkurset. Det vil jo være mye mer motiverende å lage et nettkurs om du vet at folk faktisk er interessert i det du skal lære bort? Eller hva?

Heldigvis er svaret nesten det samme for alle sammen: For å lykkes med salg av nettkurs er nøkkelen å bygge en e-postliste. Da vil du ha noen å selge til - og du kan skape en voksende inntekt basert på din kunnskap.

Kort fortalt fungerer salg av nettkurs slik:


1) Kjenn kunden som du skal lage nettkurset for

Før du lager nettkurset og starter markedsføringen må du vite hvem du skal selge til! Du må derfor velge en helt spesifikk nisje og identifisere den målgruppen du ønsker å selge til.


Du skal nemlig ikke selge til alle, du skal velge den gruppen som har størst behov for ditt nettkurs, som du også har mest lyst til å hjelpe, og som trenger din kunnskap aller mest.


2) Gi en smaksprøve på nettkurset og bygg e-postliste


Du tar noe av det beste du har å lære bort og gir det bort gratis i en annonse på sosiale medier. Du gir det bort kun i bytte mot e-postadressen, og du bygger på den måten en liste med dine største fans.


Litt på samme måte som når du får en smaksprøve på matbutikken! Før folk kjøper noe, vil de ganske enkelt vite mer om det de kjøper, så de er trygge på valget sitt.


Hvis du gir bort en liten del av din kunnskap som du også skal dele i nettkurset ditt, og bygger en liste over mennesker som vil bli kjent med deg, så vil de erfare at du er dyktig på ditt felt. Det vil rett og slett få tillitt til deg.


Men, for å gjøre dette krever det at du har en strategi for å både skape og dele, og ikke minst finne de rette folkene som du kan hjelpe med din kunnskap. Du kan ikke bare kaste ut et snøre i det store havet og håpe du får napp!


Du må ha jobbet godt med punkt nr. 1 for å kunne bygge denne listen! Budskapet du formidler skal treffe din målgruppe midt i hjertet så de forstår at du kan hjelpe dem.


3) Del din kunnskap og inspirasjon med listen din


Sørg for at de som kommer inn på listen din får god oppfølging. Se på e-postlisten som et levende vesen som trenger påfyll av "mat" ved jevne mellomrom. For en ting er sikkert - hvis du glemmer listen din vil de også glemme deg. Det vil du jo ikke!


Du skal holde listen din varm og bygge opp interesse for det du lærer bort i nettkurset ditt, og bygge en relasjon til de som står på listen din - helt til du skal lansere nettkurset ditt!4) Lansere til e-postlisten slik at du får betalende kunder til nettkurset ditt


Når du har bygget opp en e-postliste med fans, som i tillegg har blitt godt kjent med deg via e-poster du har sendt dem, kan du sette i gang lanseringskampanjen.


Kjør en lanseringskampanje for å selge nettkurset ditt. Lag en e-postsekvens som varer ca 1-2 uker. Først noen dager med prelansering hvor du skal bygge opp forventninger, men ikke selge. Så 4-6 dager med påmelding og kjøp av nettkurset.


Her gjelder det å skrive gode e-poster med fokus på å hjelpe leseren til å ta en god beslutning om å ta en beslutning for å skape en endring for seg selv, og gjøre dette sammen med deg >> Det vil si - kjøpe ditt kurs og få hjelp av deg.


VIKTIG!

Alle de 4 stegene er viktige for resultatet av lanseringen. Om du tar snarveier på et av stegene vil det påvirke salget ditt.


Trenger du hjelp til å selge ditt nettkurs?


Dette er relativt enkelt når du kan det, men utfordrende om du ikke kan det. Derfor har vi laget kurset "Suksess med nettkurs” som gir deg detaljerte steg-for-steg forklaringer på alt du trenger, slik at du har mulighet til å lære det som skal til for å lykkes.


I kurset lærer du både hvordan du skal lage kurset, markedsføre og selge nettkurs og hvordan du skal drifte det når kurset er solgt.


Er kurset "Suksess med nettkurs" riktig for deg?Da vil du få personlig rådgiving som hjelper deg med å legge en plan for å lykkes. Kanskje det blir sammen med oss? Eller kanskje du ønsker å jobbe alene. Uansett vil vi hjelpe deg med det første steget.Lykke til med å skape og selge ditt nettkurs!Anne Bente Hauge

Produktsjef og kursutvikler hos Inspiro201 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page