Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Tips til planleggingsverktøy for deg som lager nettkurs

Oppdatert: 12. sep. 2023Som gründer og nettkursholder kan det være mye å holde styr på og god planlegging blir ekstra viktig for å få ting gjort!


Enten du skal holde orden på ideene dine, planene dine, lage nettkurset eller sette opp kampanjer, er det smart å ta i bruk verktøy for å kunne prioritere riktig og være sikker på at du følger planen din.

Her får du noen forslag til gratis system hvor du kan bygge en idebank, lage to-do-lister eller utvikle en god kursplan for ditt nettkurs.

Workflowy er supert for å planlegge nettkurs


Forside for Workflowy nettkurstema

Workflowy er et gratis system som bygges opp med lister. Fordelen med dette er at listene enkelt kan flyttes rundt, så du slipper å jobbe kronologisk fra start. Du kan også skjule deler av listen, slik at du kan jobbe konsentrert om deler av listen om gangen. Listen kan også deles med andre slik at flere jobber i samme system og du kan da bruke @ for å varsle andre om oppdateringer eller oppgaver.

Når du er inne, vil du se eksempler på hvordan du kan sette det opp og bruke foreslått mal eller starte egen fra begynnelsen. Alt listes som «bullet points» i utgangspunktet, men ved å klikke på de tre prikkene til venstre for listepunktet, vil du se muligheten til å endre til Oppgave f.eks. I tillegg er det flere alternativer for hva du kan gjøre med dem.


Vi i Inspiro Workflowy til å lage kursplaner og planlegge innholdet i nye kurs.

Eksempel på struktur for planlegging nettkurs

I vårt nettkurs Suksess med nettkurs har vi en leksjon hvor vi viser bruken av Workflowy, og det er mange av våre kursdeltakere som har tatt dette verktøyet i bruk.

Les mer om Suksess med nettkurs her: www.inspiro.no/kurs-smn

Workflowy finnes i en gratisversjon og betalt versjon. https://workflowy.com


Trello er supert for prosjektstyring


Planlegging for nettkurs i Trello

Trello er både et planleggingssystem og et prosjektstyringssystem hvor du du kan legge inn det innholdet du ønsker og sette opp oversiktlige system. Det er ideelt for samarbeid og gir varsling på fristene du har satt.

Trello struktur og samarbeid for planlegging

Oppbyggingen er forskjellig fra Workflowy og går mer på et system som skal jobbe for deg ved å gi et raskt og visuelt overblikk over hovedplan, frister og hva som er gjort. Perfekt som et prosjektstyringsverktøy når du for eksempel skal lage nettkurs, sette opp en salgskampanje for nettkurs eller jobbe med andre prosjekter som med et sett med oppgaver som skal utføres til gitte frister.

Trello finnes i en gratisversjon og en betalt versjon. https://trello.com/nb

Vi i inspiro bruker Trello for å få en oversikt over større prosjekter, spesielt om det er i samarbeid med andre kollegaer/kunder.

Asana er supert for å ta kontroll på alle oppgavene

Asana er et planleggings- og oppgaveverktøy som er nyttig for å holde orden på alle oppgavene som skal gjøres. Legger du inn alle oppgavene i et prosjekt her, med dator for når du skal jobbe med oppgavene, får du hver dag en to-do-liste over hva du skal gjøre i løpet av dagen, og de neste dagene.


Vi er mange i Inspiro som bruker Asana hver dag for å holde orden på alle oppgavene våre, så vi ikke glemmer å gjøre viktige ting til rett tid!

Har du mange små oppgaver som skal gjøres som er lett å glemme, er ASANA perfekt!

Asana som prosjekt og planleggingsverktøy

Det som er viktig, er å ha et godt system og hierarki fra begynnelsen. Etabler et Prosjekt, og så kan du lage seksjoner og oppgaver under der igjen. F.eks. hvis du har et webinar som er gjentagende for kursdeltakere, kan du legge inn oppgavene;

  1. Oppdager bloggpost med opptak fra dagens webinar

  2. Etabler ny Zoom link (hvis nødvendig) til neste webinar

  3. Kopier FB event til ny dato, med riktig Zoom link

  4. Forbered broadcast/e-post med påminnelse om webinar 1 dag før

Oppgaver for en nettkursassistent

Alle med sin forfallsdato slik at du får påminnelse på rett tid.

Sett gjerne forfallsdato for NÅR du har planer om å gjøre oppgaven (og skriv evnt i oppgaveteksten deadline for når den må være ferdig).

Asana finnes i en gratisversjon og en betalversjon. https://asana.com


Miro er supert for brainstorming

Miro er først og fremst et system som er perfekt for brainstorming og gruppearbeid. Det ser ut som et whiteboard og du kan legge inn lapper og visualisere ideene dine.


Visuell planlegging

Ved å etablere tavler for hver i gruppen, kan alle få oversikt over hvem som jobber med hva og flytte eller dele oppgaver. Ved idémyldring, kan man etablere et flytskjema hvor man deler alle tanker og så smaler inn etter hvert.


Miro finnes i en gratisversjon og en betalversjon. https://miro.com/

Håper dette ga deg noen tips til å få mer kontroll og struktur i hverdagen

Ønsker deg en strålende dag!


Har du lyst til å lære mer om hvordan du skal få mer fokus og få ting gjort. Da kan du lese disse blogginnleggene hvor vi deler våre beste tips:


107 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page