Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeTeam Inspiro

Hvordan velge riktig målgruppe for Facebook-annonsen din?

Oppdatert: 12. sep. 2023Det å velge riktig målgruppe for Facebook-annonsen din er avgjørende for hvem du faktisk når ut til. Du vil jo nå ut til flest mulig potensielle kunder med ditt budskap. Det handler ikke om å nå ut til flest mulig, men om å nå ut til de rette personene!


Facebook-annonsen din er et viktig verktøy for å skaffe deg kunder. Og treffer du ikke de du ønsker, er det både bortkastet tid og penger. Samtidig som det skaper stor frustrasjon.Derfor er det utrolig viktig å velge riktig målgruppe for Facebook-annonsen din. For å finne din målgruppe må du lage deg en avatar. Altså en eksempelperson som representerer idealkunden din!


Hvem er drømmekunden din?

Hvem er det du skal nå ut til?


Du må se for deg denne personen!


Hvis du for eksempel selger et valpekurs, er det selvfølgelig en ny valpeeier du ønsker å nå fram til. Da må du spørre deg selv: Hvilke interesser har denne personen? Hvilke bøker leser den? Hvilke personer følger den på sosiale medier?


Lag en avatar, og finn ut så mye du kan om denne personen. Når du setter opp Facebook-annonsen din vil du finne gode verktøy inne på annonseadministrasjonen som også hjelper deg med å velge riktig målgruppe.


Bruk derfor god tid på å jobbe med å identifisere målgruppen før du lager og setter opp annonsen, og bruk god tid når du definerer målgruppen inne i annonseadministrasjonen.


Hvor stor skal målgruppen for Facebook-annonsen din være?


Skal du velge hundre mennesker eller hundre millioner mennesker?


En grei tommelfingerregel er å ha minimum en halv millioner mennesker i målgruppen for Facebook-annonsen din.


Hvis du har en mindre målgruppe, så er den ofte mer spesifikk. Det betyr at du kanskje treffer dine potensielle kunder bedre, men den vil da gjerne ta kortere tid før annonsen er vist mange ganger til hele målgruppen. En mindre målgruppe for Facebook-annonse kan altså fungere i en kort periode hvis du treffer godt.


Er du usikker, så er en halv millioner mennesker i målgruppen for annonsen din et veldig godt utgangspunkt.


Lykke til!

Christopher Daglig leder // Inspiro


>> Sjekk ut hva våre kunder har oppnådd etter å ha gått på kurs hos oss << Kundene har de hentet på Facebook, med metoder de har lært på Suksess med nettkurs!


Ønsker du å starte eget nettkurs og lære mer om hvordan du når ut til målgruppen din? Book en gratis samtale her!
423 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page