Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeSiri Joli

Ingrid har laget nettkurs i dans som medisin

Oppdatert: 12. sep. 2023Vi har hørt det flere ganger - når man brenner for noe, kan det utroligste skje og Ingrid er intet unntak. Hun har lansert 2 kurs, hatt 3996 på gratiskurset og over 150 betalende kursdeltakere!

Ingrid har laget nettkurs i dans som medisin
Ingrid har laget nettkurs i dans som medisin

Ingrid Brudevoll var opprinnelig lærer i eurytmi, hun har også en Mastergrad i Teatervitenskap/Performance og har alltid hatt en stor interesse for bevegelse og den helsemessige gevinsten det gir. Hun har mesteparten av sitt yrkesliv undervist i bevegelse, dans og drama, og hadde skapt en fin virksomhet med fysiske danseklasser sentralt i Oslo. Men, som så mange andre, hadde Covid-19 en stor konsekvens for Ingrid og de fysiske arrangementene måtte settes helt på hold.


På nettsiden hennes som heter 5Rytmer med Ingrid Brudevoll ligger det nå to nettkurs; "DANS SOM MEDISIN” og “21 MORGENDANSER”. Hun er i planleggingsfasen for et tredje kurs som blir lansert i løpet av vinteren etter å ha sparret litt med Kursmentor Anne Bente Hauge hos Inspiro Academy.


Starten på nettkurseventyret

Under pandemien startet Ingrid med live Zoom instruksjonstimer for å kunne følge opp sine kursdeltakere. Men det var ikke nok, hun gikk lenge med tanken på at det var en mulighet for å utvide tilbudet online.


Og nettopp da dukket annonsen fra Inspiro Academy på Facebook-feeden til Ingrid. Det ble starten på Ingrids vei mot suksess med nettkurs, noe hun selv egentlig var litt skeptisk til. Hun grublet ganske lenge på om det i det hele tatt var mulig å lage dette som et nettkurs og at det kunne bli slik hun ønsket.

-Det var langt utenfor komfortsonen min kan man si, men - det gikk, sier Ingrid.

-Jeg er vel ikke teknofob akkurat, men som en venninne sa til meg; når dataalderen har kommet til deg, Ingrid, da har den kommet langt! Men Suksess med Nettkurs har gjort det mulig også for meg. Som pedagog har jeg lært meg å bryte ned oppgaver i mindre biter som var perfekt for dette og jeg fikk raskt tiltro til at kurset kunne være noe for meg.

Ingrids nettkurs har fornøyde kursdeltakere

Ingrid fikk god hjelp fra Inspiro om hvordan hun kunne tilpasse sitt konsept til et nettkurs.

- Det er lett å la seg stoppe av vanetenking om hva som er mulig. Heldigvis fikk jeg veldig god hjelp av både Inspiros kurs og mentorer til å lage nettkurset og av sønnen min til det musikktekniske, og da var jeg skikkelig i gang!


-Jeg får veldig mange gode tilbakemeldinger, men det sitter jo langt inne å skryte av seg selv så jeg må jobbe mer med å fortelle meg selv at det faktisk er noe folk har lyst til - det å fortelle andre når man er fornøyd med noe.


Etter fullført kurs har deltakerne på Ingrids kurs ikke bare fått økt mobilitet, styrke og bedre balanse, i tillegg har nettkursdeltagerne gitt tilbakemelding om bedret humør og opplevelse av selvutvikling - de har blitt mer bevisst på sin egen kropp.


Fra starten av, var fysiske samlinger den viktigste formen for undervisning siden dans er intuitivt og naturlig å undervise i et fysisk rom med deltakere. Så derfor fortsetter Ingrid å undervise på Sagene hver mandag og ha workshops rundt om i Norge. Men nå er også nettkurs blitt en like viktig del av undervisningsformen.- Jeg må finne en balanse nå som jeg har gjenopptatt fysiske kurs og det som er morsomt å se, er at jeg finner deltakere fra nettkurset på de fysiske og visa versa. Læringsprosessen fortsetter og jeg synes jeg er blitt ganske god på å følge opp med broadcasts, det fungerer godt.
Inspiro Metoden virker, sier Ingrid!

- Jeg fikk prøve en del av kurset til Inspiro i 14 dager og det hjalp meg med å se mulighetene og å få troen på at jeg kunne få det til med Inspiro metoden. Som lærer, tenkte jeg at det er lurt å følge nettkursleksjonene slik de er satt opp, for det virket veldig gjennomtenkt, og det har vist seg å være helt riktig. Tips fra meg; Følg leksjonene relativt slavisk og ikke vær for kreativ underveis. Gjør heller første runde mest mulig slik de foreslår, så kan du bli mer kreativ og finne dine egne varianter når det første prosjektet er gjennomført!


Når Ingrid hadde lansert sitt første nettkurs, fikk hun bekreftelsen på at det hun hadde lært funket bra.


- Jeg er veldig fornøyd med hvordan deltakerne forteller at de opplever instruksjonene mine og jeg kan dermed slappe mer av i vissheten om at dette funker som det skal.

Usikkerheten underveis var en av utfordringene for Ingrid, men hun beholdt troen på prosjektet sitt og har blitt modigere etter hvert i prosessen.


- Jeg visste jo ikke om det var bra det jeg hadde laget - ikke før det ble testet, liksom. Jeg vet jo at jeg kan det jeg driver med, så jeg måtte jo bare ha troen på meg selv.

- Noe av det jeg lærte på Suksess med nettkurs var blant annet det å uttrykke meg personlig, men samtidig holde det konkret og kort. Fokuset og forståelsen for hvordan mottaker vil motta og tolke budskapet, er noe jeg fortsetter å jobbe med og lærer mer om hele tiden.


Nå er Ingrid trygg som nettkursleder

Ingrid føler seg trygg i nettkurslederrollen, og ser også på muligheter for å samarbeide med andre. Nå er hun klar til å utvikle idéen for et kurs nr. 3 for de som vil fordype seg og ønsker enda større utvikling.


Det hun også er opptatt av, er å kunne beskrive gevinsten som hver enkelt kan oppnå i kommunikasjonen for målgruppen sin.


- Jeg har jo mye å by på, så det er jo bare vinn-vinn og så har jeg jo lært av mentorene hos Inspiro at jeg skal legge en god plan og bearbeide ideen godt på forhånd.Ett viktig råd fra Ingrid til deg som ønsker å lage nettkurs

“Brenn for ideen din og tål noen slag i trynet! Jeg har selv ligget på gulvet og grått, men det å få litt hjelp da, det er nydelig. Så; spør og ta imot hjelp! Bruk de kjempegode mentorene hos Inspiro - og gjør oppgavene! Ta action, det er jo også godt for selvutvikling. Man tror man er den eneste som opplever slikt eller gjør feil, men det viser seg jo at det er helt normalt. Det kan bli veldig personlig, men også derfor blir det jo bra og moro på samme tid.”Nettkurs har endret arbeidsdagen til Ingrid

Ingrid har nå 50/50 fordelt på fysiske kurs og nettkurs - en god og sunn fordeling som passer henne godt. Hun har også tatt steget med å inkludere sine fysiske kurselever i epost-listen slik at de også får noe av informasjonen om nettkursene og tipsene hun legger ut der.


-Uten et nettkurs måtte jeg jo stått hardere på med de fysiske kursene. Jeg sparer jo på en måte mye tid med nettkursene, i forhold til å holde kun live-kurs.


Selv om Ingrid har fullført sin tid på kurs hos Inspiro Academy, får hun fremdeles hjelp og innspill fra mentorene hos Inspiro av og til. Hun har blitt med i Inspiros medlemsklubb for nettkursholdere - Inspiro Academy Golden League - hvor hun møter andre nettkursholdere, mentorene på Inspiro og kan delta på fagseminar. I tillegg har Ingrid benyttet seg av private coachingtimer med mentorene hos Inspiro, noe hun er veldig fornøyd med.


På den måten holder hun seg også oppdatert innen bransjen.


Ingrid gleder seg til tiden framover

- Det å bygge så mange sten-på-sten før jeg kan få tilbakemelding fra deltakerne - det å stå alene så lenge før du kan teste - det er tøft, men nødvendig. Nettkurs er stedet for utvikling og gode samtaler! Jeg gleder meg til det som ligger foran meg og kommer ikke til å slutte med å lage nettkurs!


Besøk gjerne Ingrid's hjemmeside for mer informasjon om hennes kurs: https://www.ingridbrudevoll.com/dans-som-medisin-nettkurs.html


Brenner du med et ønske om å dele kunnskapen din med andre? Klikk her for å booke en samtale med Inspiro sin nettkursveileder.
257 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page