Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Kathrine Aspaas har satt i gang en emosjonell revolusjon med eget nettkurs!

Oppdatert: 11. sep. 2023

Kathrine er journalist, økonom, foredragsholder og forfatter, og i 2018 lanserte hun sitt første nettkurs i emosjonell styrketrening. Ett år senere har mer enn 6000 personer tatt hennes gratiskurs og hun har lansert 3 kursrunder med til sammen over 250 deltakere.Kathrine brenner for emosjonell styrketrening, og jobber for å skape mer vennlighet, åpenhet og raushet blant oss. Hun viser hvordan følelsene våre styrer oss på godt og vondt, og ikke minst hvordan vi skal lære å tåle motgang og komme styrket ut av alle erfaringer vi gjør i livet.


Etter å ha skrevet to bøker om temaet, Raushetens tid og Den emosjonelle revolusjon, var tiden inne for å lage et nettkurs og virkelig få satt i gang den emosjonelle styrketreningen blant folk. - Kurset mitt heter “Bli emosjonelt sterk!” og går over 9 uker, sier Kathrine

- I kurset lærer jeg folk hvor utrolig viktig det er å kunne gjøre feil, lære av dem og gå videre. Jeg lærer ganske enkelt bort hvordan folk kan bli litt mer greie med seg selv, ikke gi opp når motstand kommer og gjennomføre det de ønsker.


Noe av det Kathrine er opptatt av er hvordan vi snakker til oss selv og om oss selv, og at vi må ta oss selv litt mindre høytidelig og tillate oss å gjøre feil. Feiltastisk er et ord Kathrine bruker mye, nettopp fordi det illustrerer at det ikke er nødvendig å være redd for å gjøre feil.


Dette videoklippet med Kathrine er vel verdt å få med seg:- Jeg lærer folk at det er helt greit å gjøre feil. At det skal være trygt å ha en dårlig dag. Enten så vinner du eller så lærer du, sier hun.

- Motgang trenger ikke å slå deg i bakken, eller få deg til å gi opp. Det er bedre å se på livet som en delfin som hopper i bølgene, der følelsene er styrken som tar dem opp av bølgedalene. Rett og slett bruke motstand som oppdrift.


Hvordan var det for Kathrine å lage nettkurs?


Kathrine valgte å samarbeide med Inspiro Academy når hun skulle satse på eget nettkurs, og våren 2018 startet hun på kurset “Suksess med nettkurs”. De to største utfordringen hennes var salg og teknikk. Derfor var det å lære seg at salg handler om å hjelpe kundene og at teknikken var der for å hjelpe henne godt å få med seg fra kurset, i tillegg til enkle og tydelige steg-for-steg forklaringer for framgangsmåten.


- Noe av det viktigst jeg tok med meg fra kurset Suksess med nettkurs og samarbeidet med Inspiro var metoden for å selge uten å være en selger, sier hun. - Når jeg lærte at salg egentlig handler om å hjelpe, var det en ny måte å tenke på for meg. At jeg faktisk hjelper og støtter folk med mine kurs, og vissheten om at det å selge er raust, gir en god trygghet når det skal selges. Jeg har et genuint ønske om å hjelpe folk. Få dem til å bli en delfin i sine liv så de kan boltre seg i livet, enten det er sol eller regn. Og dette merker kundene mine, at jeg vil dem godt.Kathrines planer videre med sine nettkurs


Etter tre kursrunder med over 250 kursdeltakere, har Kathrine nå planer om å skape et videregående kurs for de som ønsker å fordype seg videre med emosjonell styrketrening. Dette gjør hun samtidig som hun farter Norge rundt med sine inspirerende foredrag og tar siste innspurt på Gestaltterapi-studie.


Kathrine har mange jern i ilden, og hadde egentlig ikke tid til å lage nettkurset sitt når hun bestemte seg for å satse på nettkurs våren 2018. Men, hun la andre ting til siden og prioriterte hardt den sommeren, slik at hun høsten 2018 kunne lansere sitt første nettkurs.


- Nå har jeg planer om å utvikle konseptet videre, sier Kathrine.

- Jeg ønsker også å lage en medlemsportal for de som har gått kurset mitt, fordi alle trenger støttespillere og et nettverk for å kunne utvikle seg og tørre å gjennomføre det de ønsker.


Nettkurset har gitt budskapet hennes mer synlighet


Kathrine forteller at med å satse på nettkurs har hun skapt synergier i virksomheten sin. Kurset forsterker foredragsvirksomheten og bidrar med å få budskapet hennes ut.


- Jeg har fått nye kontakter og samarbeidspartnere etter at jeg lanserte nettkurset, sier Kathrine.

- En ting som jeg ofte tenker på, som jeg lærte på kurset, og som jeg også bruker når jeg er på scenen, er at det ikke handler om meg og hva jeg kan. Alt handler om hva målgruppen min trenger og hva jeg kan gjøre for å hjelpe dem.


Nå er Kathrines største utfordring at tiden ikke lenger strekker til. Det blir mindre tid til å skrive bøker i tillegg til at hun ønsker å gjøre mer av det hun brenner for. Med 250 kursdeltakere og foredrag rundt om i hele landet, samtidig som hun ønsker å skalere opp virksomheten, innser hun at hun må skaffe hjelp.


- Jeg ser etter en samarbeidspartner eller frilanser som kan hjelpe meg med det jeg ikke er god på når jeg skal utvikle konseptet mitt videre, sier hun.


Kathrine er glad hun valgte å satse på nettkurs


- Det satt langt inne for meg, og jeg var usikker på om jeg skulle investere tid og penger på dette, sier hun.

- Men med all den hjelpen jeg fikk fra Inspiro har jeg lært masse. Jeg kjente på mestring underveis og oppdaget at jeg kan mer enn jeg tror. Så investering i kurset “Suksess med nettkurs” var en god investering som har gitt meg mye.


Kathrines tips til deg som tenker på å lage nettkurs.


  1. Motiver deg til å jobbe med det du føler du ikke er god på! Jeg har lært mye teknisk i løpet av kurset, og ser at det er en viktig å ha system for å kunne gjennomføre og skalere opp en nettbasert kursbusiness. Jeg oppdaget at Facebook og Simplero er det som gjør det mulig for meg å oppnå det jeg ønsker.

  2. Gi deg selv slack! Våg å feile, lære av det og jobb videre. La feil bli til feiltastisk.

  3. Skaff deg hjelp! Våg å bruke penger på det du ikke kan. Invester i kunnskap så du ikke ender med å koke suppe i din egen hjerne. De gangene jeg har våget å investere i hjelp, har det lønt seg for meg hver gang.

  4. Aksepter at motstand vil komme. Ta ett skritt om gangen. Litt hver dag helt til du har gjennomført. Du skal skape noe helt nytt, noe som ikke finnes fra før - og det vil ta tid.

  5. Husk å hvile og vær snill med deg selv. Andres suksess ser ut som en rett linje på vei oppover, mens din egen føles som en stor krusedull. Du må derfor ikke sammenligne deg med andre på feil grunnlag.

Les mer om Kathrine Aspaas på hennes egen nettside: http://www.kathrineaspaas.no/

Intervjuet er gjort av Anne Bente Hauge hos Inspiro Academy

758 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page