Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeTeam Inspiro

Åke 77, laget et nettkurs og solgte for 220 000 kr. i første salgsrunde!

Oppdatert: 12. sep. 2023

Åke Wikström har dyrket økologiske grønnsaker i snart 50 år, noe som startet som en ren hobby og som nå har blitt til et lønnsomt nettkurs.


Han tok fatt på å lære seg kunsten å både skape og selge nettkurs, og i sin første lansering solgte han kurs for kr 220 000. Dette klarte han ved å følge Inspiro Metoden som mange andre har gjort før ham.

Han annonserte sitt gratiskurs på Facebook, og med hjelp av INSPIROs supportteam, kunne han spisse annonsen helt tilpasset til sin definerte målgruppe.


I nettkurset til INSPIRO fikk han lære kunsten om hvordan å holde deltakerne varme fram mot lansering, samtidig som han lærte alt fra å produsere til å selge et nettkurs.


Han er et levende bevis på at alder kun er et siffer.

Åke er Theologie Doktor i datavitenskap og har jobbet som lærer på Chalmers i hele arbeidslivet sitt. Ved siden av sin rolle på Chalmers, dyrket han også økologiske grønnsaker, en hobby som han aldri ga opp og som reddet den sviktende helsen hans.

Det var på 70-tallet at han fant en bok av Are Waerland som ga han forståelsen av sammenhengen mellom kvalitativ vegetarkost og god helse. Han hadde noen helseplager, så han gikk derfor over til å bli vegetarianer og helbredet etter hvert seg selv med sine selvdyrkede økologiske grønnsaker!

Interessen hans økte og han dyrket ikke lenger kun til seg selv, men begynte å selge av avlingene og holde kurs for andre som hadde interesse for å lære om økologisk dyrking. Ordinære kurs ble etter hvert gjort om til nettkurs.

Vi i Inspiro er imponert over Åke Wikström, som har jobbet dobbelt og tredobbbelt gjennom hele arbeidslivet sitt, helbredet sin egen skrantende helse og som fortsetter gladelig å ta på seg nye, digitale utfordringer.


I dag er Åke pensjonist, med egen online virksomhet


Han er i aller høyeste grad engasjert og jobber fremdeles 7 dager i uken med virksomheten som i disse dager omfatter dyrket område på 5000 m2, utsalg og kursvirksomhet.
Etterhvert kjente han behovet for å trappe noe ned på arbeidsmengden sin og ideen om å starte et digitalt nettkurs begynte å ta form. Det var da INSPIRO Academy kom inn i bildet.

Gjennom nettkurset han har laget, kan visjonære Åke nå spre sitt budskap og har på en raskere og mer effektiv måte også frigjort mer tid.


Det å holde fysiske kurs krever mye tid og man kan ikke nå like mange på samme måte som man kan via nettet, sier Åke.

Dessuten er økologisk dyrking virkelig i tiden og det er veldig mange som er interessert i å lære seg dyrking av økologiske grønnsaker.

Åkes dype og brennende kunnskap om dette emnet har hjulpet mange andre gjennom årene og nå kommer mange flere til å få nyte godt av hans fantastiske viten gjennom nettkurset hans.


Dette er det viktigste Åke lærte i Suksess med nettkurs

Åke lærte mye av hele INSPIRO’s konsept og opplegg.

- Det er noe helt annet å kjøre et helgekurs enn det å lage et nettkurs, sier han.

- Man må være nøye med å følge kursets moduler fra begynnelse til slutt for å komme i mål, men da er det også virkelig en modell som innfrir!

De 4 viktigste tingen han lært var:

  • å sørge for kvalitet på det du lærer bort

  • å gi bort mye gratis

  • å sørge for en god lanseringskampanje

  • å holde folk varme inntil du selger kurset

For Åke var det en lønnsom investering i både tid og penger å satse på nettkurs

Han startet kurset “Suksess med nettkurs” i desember 2020 og ett år etter lanserte han sitt første nettkurs og solgte kurs for 220 000 kroner.


Omfattende å lage nettkurset, men det var helt nødvendig!

- Man skal spille inn videoer og lage presentasjoner osv., men nå i etterkant, kan jeg bare konstatere at det var verd hver eneste time jeg brukte på å utvikle nettkurset, sier han.


- Har du lært noe på ’Suksess med nettkurs’ som har hjulpet deg på andre områder enn nettkurset ditt?

- Ja, jeg har fått lærdom innen sosiale medier og det benytter jeg også for mitt firma. Planen nå er å etablere en hjemmeside i Simplero, plattformen hvor jeg har bygd nettkurset mitt og som vi lærer å bruke i ’Suksess med nettkurs’. Simplero er en formidabel plattform som kan gjøre omtrent alt, har jeg innsett.


- Har nettkurset ditt påvirket din livssituasjon og måten du jobber på i dag?

- Ambisjonen min er å ikke måtte jobbe 7 dager i uken, å kunne overlate mer til mine ansatte og allikevel ha en god økonomi gjennom å ha eget nettkurs.


Å satse på nettkurs har gitt gunstige ringvirkninger for Åke

- Jeg har allerede blitt invitert til Borås Trädgårdsförening takket være nettkurset, så forhåpentligvis kan dette gi meg en mulighet for å se Sverige sammen med min kone, sier Åke og ler. Siden ville det vært veldig moro om jeg får flere invitasjoner til å holde forelesninger rundt i Sverige om hvordan man dyrker økologisk

Jeg håper at nettkurset bidrar til å gi meg et navn å regne med innen økologisk dyrking.

- Et siste spørsmål, Åke: hadde du maktet å utvikle et nettkurs på egen hånd uten å samarbeide med INSPIRO Academy?

- Dette hadde jeg aldri klart alene. Jeg hadde ikke vært i stand til å forstå i hvilken rekkefølge alt skulle gjøres og akkurat hva som skal til for å produsere og selge nettkurset mitt. Så svaret er nei, det hadde jeg ikke.

Hvis du som leser dette blir inspirert av Åkes historie, så kan faktisk du også gjøre det samme. Klikk her for å lese mer om Suksess med nettkurs og hva det kan bety for deg!

Lykke til Åke med alt også i fortsettelsen!

Les mer og sjekk ut Åkes gratiskurs her. PS. Kurset er på svensk.

 

Drømmer du om å starte din egen nettkursbusiness, slik som Åke?

Da kan du booke en gratis samtale med oss og få veiledning på hvordan du kommer i gang.


I samtalen vil du få muligheten til å sparre med en kursrådgiver om din kursidé, få hjelp til å sette opp en plan for hvor du skal finne dine fremtidige kursdeltakere og en strategi for hvordan du skal få kjøpeklare fans.
758 visninger0 kommentarer

Commenti


bottom of page