Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeTeam Inspiro

Thomas laget eget nettkurs om sin store lidenskap vin

Oppdatert: 12. sep. 2023

Som vinekspert, sommelier og jobb i Vinguiden, bestemte Thomas Karlsson seg for å lage sitt eget nettkurs og lære bort sin kunnskap om sin store lidenskap, nettopp vin.


Thomas har bakgrunn fra IT-bransjen, men hans store interesse for vin førte han til en sommerlierutdanning.


Startet på en 1-års vinutdanning på heltid


- Utdannelsen var fantastisk gøy, forteller Thomas.


Han fikk blod på tann og bestemte seg for å avslutte sin karriere i IT-bransjen og heller investere i seg selv og sin store interesse.


- Da jeg var ferdig med utdannelsen fikk jeg jobb i Vinguiden, forteller Thomas.


Der brukte han kunnskapen sin til å hjelpe vinimportører med å selge sine egne viner på blant annet Systembolaget, og sørget for at de havnet på hylla i butikken i stedet for i en bestillingskatalog.


- Da kom idéen om å lage mitt eget nettkurs, sier Thomas.


Thomas så en annonse fra Inspiro Academy på Facebook og bestemte seg for å satse på nettkurs


Desember 2019 startet Thomas på den svenske versjonen av Suksess med nettkurs og sommeren 2020 lanserte han sitt første nettkurs.


Nettkurset tar for seg vinsmaking og annen interessant vinkunnskap Thomas har samlet seg opp gjennom årene.


- Det som er så bra er at de kan melde seg på nettkurset når som helst fordi det er på nett, og det kommer nye deltakere inn mens jeg er på min vanlige jobb, sier Thomas.Nettkurs har gitt Thomas en ekstra inntekt på kr 375 000


Siden Thomas startet opp med sitt nettkurs for et og et halvt år siden har han laget to nettkurs og fått en inntekt på kr 375 000 ved siden av sin fulltidsjobb.


- Min visjon er å slutte tidligere og kun vie meg til mine egne nettkurs. Jeg har ikke tenkt til å jobbe for noen andre før jeg er 67 år, ler Thomas, hvem vil vel det?


Målet mitt er å kunne jobbe med det jeg vil, når jeg vil og hvor jeg vil. Og det er faktisk mulig fordi alt er online.

Thomas forteller at uten Inspiro Academy hadde han aldri klart å få ut nettkurset sitt


Da hadde han måtte leie inn eksterne fagfolk for å lage nettkursene noe som hadde kostet ham mye, og da hadde det rett og slett ikke blitt noen nettkurs.


- Nå har jeg lært hele prosessen fra idé til å selge et ferdig nettkurs. Jeg er superfornøyd med Inspiros pedagogiske tilnærming og den profesjonelle hjelpen jeg har fått av mentorene under reisen, smiler Thomas.Her deler Thomas sine 3 viktigste tips for å lykkes med nettkurs


  1. Du må forstår kundens problem, slik at du kan gi det resultatet kunden trenger for å løse det spesifikke problemet. Du må gi verdi og fokusere på “What’s in it for me?”.

  2. Det er bra å være sta! Ikke gi opp når noe ikke går helt etter planen. Få da hjelp av support og mentorteamet.

  3. Ikke vær gjerrig når det kommer til markedsføring!


- Jeg har lært alt på kurset Suksess med nettkurs, inkludert hvordan jeg best kan markedsføre og selge nettkurset mitt, sier Thomas.


Selv om Thomas har jobbet med salg hele livet, lærte han mye nytt som han ikke visste fra før av.- Du kan ha verdens beste kurs, men hvis du ikke vet hvordan du skal markedsføre det på riktig måte, får du ikke solgt det, sier Thomas.


Nå har Thomas lært seg kundens problemer, drømmer og behov, og har en løsning for sine kunder.


“What’s in it for me?” - Det er nok det som har gitt meg den største aha-opplevelsen gjennom hele nettkursreisen hos Inspiro.

- Når noen kjøper et nettkurs går pengene rett inn på konto, uten administrasjon og fakturering, det er helt fantastisk, sier Thomas.Merk: Kurset er på svensk.


Drømmer du om å starte din egen kursbusiness, slik som Thomas? Da kan du booke en gratis samtale med oss og få veiledning på hvordan du kommer i gang!

I samtalen vil du få muligheten til å sparre med en kursrådgiver om din kursidé, få hjelp til å sette opp en plan for hvor du skal finne dine fremtidige kursdeltakere og en strategi for hvordan du skal få kjøpeklare fans.


238 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page