Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeTeam Inspiro

Nettkurset til Jenny hjelper mennesker over hele landet med teorieksamen i helsefagarbeidet

Oppdatert: 12. sep. 2023

Jenny Ellingsen-Suri er nettkursleder og faglærer med et stort hjerte for helsefagarbeidet, og har utdannet helsefagarbeidere over hele landet. Som sensor vet hun hvor vanskelig det kan være å bestå teorieksamen, og hun bestemte seg derfor for å lage et nettkurs som hjelper voksne til å lykkes og bestå eksamen.


- Det er givende og det gir meg en god følelse å vite at jeg hjelper andre til å nå sine mål, sier Jenny.


- Jeg er veldig fornøyd med å ha laget onlinekurs. Nettkurs er både mer effektivt og fleksibelt enn fysisk undervisning.Nettkurs har vært en lærerik prosess for Jenny


Høsten 2020 startet Jenny på onlinekurset Suksess med nettkurs, og har i dag inspirert over 530 mennesker med sitt gratiskurs, og hjulpet om lag 30 helsefagarbeidere med å bestå teorieksamen.


- Jeg har lært mye, og jeg syns egentlig alt jeg har lært har vært viktig for å kunne lage et godt nettkurs, forteller Jenny. - Jeg har blant annet lært å lage gode videoleksjoner, redigere leksjonene og det å markedsføre meg. Uten hjelpen fra Inspiro og kurset Suksess med nettkurs hadde jeg aldri klart å lage et onlinekurs.


Nettkurskonsept som hjelper praksiskandidater med å bestå teorieksamen


Jenny sitt kurskonsept er Suksess på teorieksamen i Helsefagarbeidet (HEA3102). Kurset hjelper deltakerne til mestring, skape trygghet og være forberedt til eksamen som de må bestå før de kan gå opp til fagprøven.


- På nettkurset planlegger jeg videoleksjonene godt, slik at jeg får med alle detaljene som er viktig for kursdeltakerne å lære.


“Jeg har pedagogisk bakgrunn, men med hjelp fra Inspiro har jeg klart å sortere idéene mine og strukturere nettkurset på en god og pedagogisk måte. I tillegg har jeg fått mange gode tips og innspill underveis.”

Som online kursleder gir Jenny deltakerne like god hjelp og oppfølging som ved fysisk undervisning


- Jeg følger opp deltakerne tett og tar alltid kontakt om de ikke gir lyd fra seg. Blant annet passer jeg på at de logger seg inn i kursportalen, kommer seg gjennom kurset, repeterer leksjonene, minner dem på innleveringsfrister og felles samlinger på Skype.


- Noen har startvansker, og da jobber jeg som motivator for å hjelpe dem med å komme i gang med nettkurset.

Positiv erfaring med online undervisning


Hver måned holder Jenny online samlinger for sine kursdeltakere, hvor de kan stille spørsmål, få veiledning og svar på det de lurer på.


- Fordelen med online samlinger og undervisning er at det ofte er mer strukturert og tar kortere tid. Det blir mindre snakking og mer fokus enn på fysiske møter, forteller Jenny.Suksess med nettkurs har hjulpet Jenny på flere områder enn bare å skape et nettkurs


- Kurset hjalp meg ikke bare med å lage et solid nettkurs, men også markedsføre kurset mitt og bygge opp lister. Jeg har lært å sette opp profesjonelle webinarer, annonsere på Facebook og å selge nettkurset, sier Jenny.


- Support-hjelpen hos Inspiro har vært veldig bra. Jeg fikk konkrete tilbakemeldinger som bidro til at jeg kunne lage et solid onlinekurs. Uten hjelpen fra Inspiro hadde jeg ikke klart å lage nettkurset.

Lærte av utfordringene hun møtte på veien ved å lage nettkurs

Jenny opplevde noen utfordringer knyttet til kursets omfang, og måtte jobbe en del med innholdet. Men, en viktig ting hun lærte var at hun ikke trenger å lære bort alt, men kun det viktigste for at deltakeren skal komme i mål.


- Det ville vært veldig vanskelig for meg å lage et godt nettkurs uten hjelp fra Inspiro. Det at jeg brukte Inspiros maler bidro til at jeg kom i mål med kurset mitt, forteller Jenny.


"Jeg anbefaler alle som skal lage nettkurs om å få hjelp fra Inspiro. Kurset er strukturert, konkret og enkelt å forstå"

Jenny legger til at hun opplever at Inspiro har kursmentorer med ulik bakgrunn og at de vet hva som må til for at du skal lykkes med ditt nettkurs.


- Jeg må si at jeg har fått veldig god hjelp av Anne Bente som er kursmentor hos Inspiro. Hun har pedagogisk bakgrunn, og det ser jeg på som en fordel for oss pedagoger som skal lage nettkurs.Ønsker nå å jobbe med nettkurs på fulltid


Arbeidsdagen til Jenny har forandret seg positivt og åpnet opp for nye muligheter etter at hun laget og lanserte nettkurset sitt.


- Målet mitt nå er å kutte ned på andre jobber og jobbe fulltid med onlinekurset, forteller Jenny.Jennys beste råd til deg som ønsker å lykkes med nettkurs


  1. Du må sette av tid til å jobbe med nettkurset ditt! Ikke utsett jobbingen, og gi deg selv belønning hver gang du har jobbet og utviklet nettkurset ditt.

  2. Du må ha tro på ditt onlinekurs!

  3. Ikke gap over for mye på en gang! Det er bedre å starte litt smått. Hvis du har planer om å lage flere nettkurs, så begynn med et kurs om gangen og vent til du har gjort deg noen erfaringer med ditt første onlinekurs før du setter i gang med et nytt kurs.

  4. Følg Inspiros råd og tips - for da vil du garantert komme i mål med ditt nettkurs og oppnå suksess!Lyst til å gjøre som Jenny? Book en gratis samtale med vår rådgiver her!

1 187 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page