Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeTeam Inspiro

Peter laget et nettkurs og skapte seg en ny karriere

Oppdatert: 11. sep. 2023

For ett år siden var den svenske musikeren, TV regissøren og filmprodusenten Peter Nicolaisen kommet til et punkt i livet der han måtte bytte karriere. Det store spørsmålet var - til hva? Så fant han Inspiro Academys nettkurs "Lyckas med webbkurs" (Den svenske versjonen av kurset Suksess med nettkurs), og det ga livet en positiv opptur. Nå har han skapt et nytt yrke for seg selv, med en kursvirksomhet på nett som har gitt positive ringvirkninger på alt han jobber med og det har gitt ham bedre økonomi. Han har skapt en hverdag der han kan styre arbeidsdagen sin selv i mye større grad enn tidligere.For noen år tilbake stod Peter Nicolaisen ved et veiskille i livet. Fra han var ung hadde han jobbet som musiker, før han gikk videre til å bli TV regissør og filmprodusent. Stressende jobber som førte til at han gikk på den berømte veggen. Etter dette kunne han bare jobbe sporadisk som lærer innen lyd/media og musikk/gitar. Det å kunne bytte karriere ble en drøm, men han hadde ingen god løsning i sikte. Men, etter å ha satt et webinar fra Inspiro Academy om hvordan man kan skape, lansere og selge nettkurs, så han endelig lyset i enden av tunnelen. Plutselig åpnet det seg en mulighet for at han kunne dra nytte av tidligere yrkes- og livserfaringer til å skape noe helt nytt.


I løpet av 8 måneder solgte han nettkurs for like mye som en vanlig årslønn.

Peter startet på "Lyckas med webbkurs" og valgte å lage et gitarkurs med tittelen "Lär dig spela gitarr över hela greppbrädan”. Interessen for kurset ble stor. Han gikk fra å ha en gitarelev om gangen, til å selge nettkurset til over 120 deltakere. Det ga ham en hel årsinntekt i løpet av de første 8 månedene med nettkurs. Og det var med ett kurs! Elevene lærte seg like mye som de ville lært med 1-1 undervisning, og han trengte ikke engang være tilstede.- Jeg hadde forsøkt å skape nettkurs i flere år, uten å lykkes, sier Peter.

- Men i "Lyckas med webbkurs" lærte jeg en metode som steg-for-steg tok meg til målet. Jeg prøvde å finne på mine egne metoder underveis, istedet for å følge rådene i kurset, men det viste seg å være en dårlig idé. Så da måtte jeg ta noen steg tilbake og gjøre nøyaktig det som jeg lærte i kurset - og da funket alt.


Det viktigste Peter lærte i denne prosessen var å skape en god struktur i den jobben han gjorde, og å ta imot den hjelpen han fikk fra kursmentorene når han satt fast. Og ikke minst hvor viktig det var å ha tro på seg selv og sitt produkt - det vil si å holde på inspirasjonen og selvtilliten til enhver pris.

- Jeg synes Inspiro Academy har en fin stil. Det er profft, men uformelt. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke hadde kommet i mål med min online kursvirksomhet om jeg ikke hadde tatt Inspiros kurs. Da ville nettkurs bare vært en liten hobbysyssel. Nå har det i stedet blitt mitt nye yrke, som jeg har bygget opp basert på min lange arbeidserfaring. Ikke minst har det gitt meg økonomisk stabilitet, sier Peter Nicolaisen.


Peter har tusen ideer for å skape nye nettkurs, så dette er bare starten på en lang og spennende reise med en lønnsom online kursvirksomhet.

Intervjuet er gjort av Ewa Wigenheim Sverigesjef og kursmentor for Inspiro Academy, Sverige

320 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page