Chat with us, powered by LiveChat Selger du kunnskap eller resultater på nettet?
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Selger du kunnskap eller resultater på nettet?

Har du noen gang lurt på hva som egentlig får folk til å investere i coachingtjenester, nettkurs og workshop? Svaret er enkelt: de kjøper ikke produkter, de kjøper resultater!
Godt resultat ved kjøp av kunnskap på nettet

Selge kunnskap på nett - 3 konseptbærere

For deg som selger kunnskap er det utrolig viktig å forstå at din kunnskap primært er et middel til å nå et mål. Å forstå dette konseptet kan være nøkkelen til suksess når du selger tjenestene dine eller nettkurset ditt. Men hvorfor er det egentlig slik?


Du har jo masse kunnskap, og vil gjerne dele denne kunnskapen for å hjelpe andre. Og det er nettopp dette som er poenget. Din kunnskap skal hjelpe andre med å skape en endring, oppnå et resultat eller skape noe. Din kunnskap handler om å lære bort metoder for å tenke på en ny måte, gjøre ting på en ny måte eller skape noe helt nytt.


- Derfor er også resultatet det viktigste for kunden din når du tilbyr din kunnskap på nettet.

Men, etter å ha hjulpet folk med tjene penger på kunnskapen sin i snart 10 år, vet vi at det er vanskelig å snu hjernen til å fokusere på resultat og ikke på det du skal lære bort. La oss derfor først dykke inn i hvorfor det er så viktig å sette resultater i sentrum når du selger kunnskap og nettkurs.


1. Vis at du forstår kundens behov:

Folk kommer til deg for å løse problemer, oppnå mål og forbedre livet sitt. De er ikke like interessert i ditt fag som deg. De vil ha hjelp til å løse et problem, de vil se gevinsten. Ved å fokusere på å levere konkrete resultater, viser du at du bryr deg om kundenes behov og suksess.


2. Vis at kunnskapen du selger har verdi og skaper tillit:

Når du kan demonstrere at produktene eller tjenestene dine faktisk fungerer og gir de ønskede resultatene, bygger du tillit hos kundene. Dette gjør dem mer villige til å investere i dine nettjenester og anbefale dem til andre.


3. Skaper du resultater for kunden får du lojale kunder:

Kundene som oppnår resultater gjennom dine kurs og kunnskapsprodukter, vil være mer tilbøyelige til å bli lojale kunder over tid. De ser på deg som en pålitelig kilde til verdifull innsikt som hjelper dem med å overkomme hindringer og oppnå det de ønsker seg.

Slik går du fra produktfokus til resultatfokus

1. Forstå dine kunders behov:

Start med å lytte nøye til dine potensielle kunder. Hva er deres problemer og ønsker? Hva drømmer de om å skape, oppnå og hvilke mål har de? Sørg for å skreddersy ditt tilbud/produkt til å løse disse spesifikke behovene og hjelpe dem med å oppnå ønskede resultater.


2. Tydelige målsetninger og forventninger:

Kommuniser tydelig hva kundene kan forvente å oppnå ved å delta på dine nettkurs eller kjøpe dine produkter på nettet. Ha realistiske målsetninger, og vær ærlig om hvilken innsats som kreves fra kundens side.


3. Bruk casestudier og suksesshistorier:

Del suksesshistorier fra tidligere kunder som har oppnådd fantastiske resultater ved hjelp av dine kurs, tjenester eller produkter. Dette vil gi potensielle kunder en forståelse av hva som er mulig når de kjøper din kunnskap.


4. Følg opp og støtt kundene dine:

Etter at kundene har kjøpt produktene eller tjenestene dine, sørg for å tilby kontinuerlig støtte og veiledning. Dette hjelper dem med å overvinne utfordringer og oppnå de ønskede resultatene.


- Husk alltid at målet ditt er å hjelpe kundene dine med å oppnå suksess.
Lykkefølelse etter kjøp av kunnskap på nettet

Hold fokus på kundens gevinst

Ved å fokusere på å levere resultater når du selger din kunnskap på nettet, vil du ikke bare bygge en lojal kundebase, men også skape en meningsfull innvirkning på menneskers liv. Når du skaper et nettkurs eller kunnskapsprodukt som har fokus på å hjelpe folk med å oppnå de resultatene de drømmer om, vil du også ha nøkkelen til å lykkes. Dine kunder vil takke deg, og suksessen din vil vokse i takt med deres prestasjoner.


Lykke til!


36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page