Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Slik fikk Ewa suksess med nettkurs

Oppdatert: 11. sep. 2023

"Inspiro har vært gode støttespillere underveis i kurset. De har en enkel og tydelig læringsmetode, rett på sak - akkurat slik jeg liker det. Teamet har hjulpet meg der jeg trengte det underveis - jeg fikk alltid hjelp når jeg stod fast og trengte veiledning for å komme til neste steg" 

Ewa Wigenheim er livscoach og fikk suksess med nettkurs.

Arbeidsdagen til Ewa Wigenheim endret seg mye etter at hun tok to av nettkursene til Inspiro Academy. Med over 100 deltagere på sine egne online-kurs i 2017 og omsetning på opp mot 400 000 svenske kroner endret fokuset seg til å jobbe mer online.


Ewa Wigenheim er en dame med stor kunnskap og erfaring på mange felt. Etter å ha skrevet 3 bøker valgte hun å satse på online-kurs som livscoach.


- Jeg hadde lenge søkt etter en bra plattform for å skape online-kurs og kurset til Inspiro var perfekt for meg når jeg fant dette i desember 2016, forteller Ewa.


Ewa fulgte ganske enkelt oppskriften hun fikk av Inspiro Academy


Fra hun startet på kurset har hun dedikert seg til oppgaven. Hun ønsket å gjøre suksess online og valgte å følge oppskriften Inspiro gir i nettkurset Suksess med nettkurs og Suksess med Webinar. Hun har lagt ned stor arbeidsinnsats både for å lage kursene og ikke minst markedsføre og selge kursene. Ett år etter oppstart har både investeringen i tid og penger betalt seg.


Ewa følte seg ikke teknisk sterk når hun startet på kurset, og det ble noen utfordringer som måtte overvinnes. Etter litt prøving og feiling gikk tingene likevel sakte men sikkert hennes vei.


- Jeg jobbet hardt med det tekniske i perioder og det var ikke bare lett å få alt med bilder og videoer til å stemme med en gang. Jeg jobbet fokusert med utfordringene når de oppstod og kom meg i mål, noe jeg ikke angrer på i dag, sier Ewa.


Ewas annonsebilde for gratiskurset hun laget etter Inspiro Metoden.

I løpet av 2017 lanserte Ewa to nettkurs og hun har hadde over 100 deltagere det første året som ga en omsetning på nesten kr 400 000. I 2018 har hun planer om å arrangere nye kurs og hele hennes arbeidshverdag er nå fokusert rundt det hun gjør online.


Online-kurset "Suksess med nettkurs" bidro til at Ewa lærte hvordan hun skulle bygge opp et kurs, og ikke minst hvordan hun skulle markedsføre selve kurset.


- I markedsføringen snakket jeg direkte til min målgruppe om hvordan jeg kunne hjelpe dem med å nå sine mål, sier Ewa.


I jobben som livscoach gir nettkursene til Ewa mennesker muligheten til å planlegge livet bedre, både i forhold til jobb, karriere og i relasjoner med mennesker.


"Jeg gikk Inspiro sine kurs og gjorde akkurat det de lærte og fortalte meg at jeg skulle gjøre. Jeg gjorde ingen egne krumspring underveis men fulgte planen fra punkt til prikke. Jeg liker å lære av de som selv har gjort suksess og suksessen min kom ved å “kopiere” det Inspiro allerede har gjort for seg."Dette er Ewa Wigenheim


Ewa er svensk og har jobbet i sju land, skrevet tre bøker og jobbet med både verdens fattigste og rikeste mennesker. Hun var gründeren av ABBA the Museum og har gjennom sin egen sangkarriere fått gullplate for sin innsats som artist. Hun har alltid fulgt sin egen vei, og stått ved sine valg som om veien dit ikke alltid har vært enkel.  I 2017 har hun laget 2 online-kurs og hatt mer enn 100 deltakere. 


Kurs 1: Konsten att veta vad du vill & Förverkliga det Kurs 2: En meditasjosserie med 11 meditasjoner.


Mer informasjon om Ewa finner du her: www.ewalifeacademy.se


Ewa lærte alt hun trengte for å skape og selge nettkurs


Noe av det Ewa lærte som var viktig for hennes suksess var at hun måtte jobbe med egne mål, bedriftens mål og ikke minst hvilken type kurs markedet er klar for.


- Det er mye jobb som ligger bak et online-kurs. Du må bestemme deg for hva slags kurs du ønsker å holde, sette av tid og lage deg klare mål fra starten.


Ifølge Ewa er det også viktig å forstå at en må sette av tid for å lykkes. Å lage online-kurs er ikke gjort i en vending. Å produsere innholdet var mye mer tidkrevende enn først antatt, men når jobben var gjort var også kurset klart til å selges mange ganger.


Det å gå nettkurs hos Inspiro betyr mye ny læring. Ewa lærte mye om både salg og markedsføring digitalt.


- Salgsmetoden var det som overrasket meg positivt og som virkelig endret mye for hvordan jeg tenker om veien videre, sier hun.


- Det er også viktig å ikke forvente for mye når en kommer i gang og legge listen lavt i starten. Ingenting bygges på en dag. 


"Det jeg likte best med Suksess med nettkurs var ikke bare det å lære hvordan en rent praktisk setter opp et nettkurs, men og viktigheten av hvordan en skal markedsføre dette mot sin målgruppe. Med det mener jeg å gi bananen gratis, la kundene få smake og så kan de velge å kjøpe hele kassen."


Ewas beste tips til deg som vil startet online-kurs


  1. Bestem deg for hvilket kurs du skal lage

  2. Sett av tid og ha et tydelig mål på når det skal være klart.Forstå at det kommer til å ta tid å prodsere alt innholdet.

  3. Bruk video, bilder og lyd i kurset. Ikke bare tekst.

  4. Få hjelp til å spille inn videoene hvis du ikke klarer dette selv.

  5. Vær modig!

Ewa opplevde at det å ha Team Inspiro med seg underveis var til stor hjelp.


Hun anbefaler i tillegg andre deltagere å sette seg inn i hvordan Inspiro jobber, slik at de selv kan bruke metodene med sine kunder. Det å drive en onlinebusiness har endret mye for Ewa og fremover har hun mange planer. Både for relansering av eksisterende kurs og ikke minst nye kurs.


- Fremover ligger mitt hovedfokus på det som skjer online, sier Ewa


- Det å ha et produkt som supplerer det jeg gjør “live” har vært vesentlig og endret mye for meg. Det blir som å selge en bok. Å selge livscoaching online fungerer supert for meg.
Intervjuet er gjort av Anne Bente Hauge ved Inspiro Academy PS! I 2018 ble Ewa en del av Inspiro for å lage svensk utgave av Suksess med nettkurs. Ewa jobber nå som kursmentor og kursutvikler for Inspiro Academy i Sverige, samtidig som hun fortsatt driver sitt eget nettkurs.

348 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page