Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Hanne sluttet i jobben og lever nå av å holde nettkurs

Oppdatert: 12. sep. 2023

Hanne Slyngstad-Hægeland er hobbygartner! Hun har laget nettkurs og medlemstjeneste og hjelper nå hundrevis av andre hobbygartnere med å få fine hagerom og trives ute i hagen sin.

Bilde Av Hanne Slyngstad-Hægeland
Foto: Erling Slyngstad-Hægeland/Haven Foto

Alt startet med at hun ønsket å slippe stresset i sin ordinære jobb. Det førte til at hun våren 2016 meldte hun seg på Suksess med nettkurs for å få hjelp til å komme i gang.


- Stress i jobben var en av årsakene til at jeg ønsket å skape mitt eget, sier hun.

- Selv om det kan være mange tøffe tak og utfordringer med å skape mitt eget, men det er enklere å stå i det når det er mitt eget. Det som gjorde meg stresset før, er nå en av de fineste tingene med jobben.


Hanne var i full jobb når hun valgte meldte seg på Suksess med nettkurs og hun brukte omtrent et halvt år før hun nærmet seg klar til lansering av sitt første nettkurs.


- Suksess med nettkurs var alfa omega for meg, sier hun.

- Jeg startet kurset på våren, men tok virkelig tak i kurset i sommerferien. Vinteren 2017 tok jeg sjansen på å selge kurset før jeg hadde laget det ferdig.
Hanne solgte nesten 80 kursplasser på 5 dager i første lansering!


- Det var bare å snu seg rundt og lage kurset, sier hun.

- Kurset var til en lav pris, men det gjorde at jeg skjønte at det var mulig. Det var nesten så jeg sluttet jobben min der og da, for det kicket var overveldende.


Hanne ventet til sommeren 2017 før hun sluttet jobben sin. De neste årene brukte hun tid på å gjøre justeringer, testet ulike muligheter og valgte forskjellige løsninger. Da coronaen kom våren 2020 måtte hun igjen tenke nytt, men med den kunnskapen hun hadde opparbeidet seg klarte hun raskt å lage et nytt kursprodukt.


Hanne er tydelig på at en ting som er viktig når du lager nettkurs er å ha stayerevne. Å lage nettkurset er det første steget og når det er ferdig skal du jobbe med å finne løsninger som passer for ditt konsept.

- Selv om du må tilpasse og justere etter hvert, er det likevel viktig at du følger instruksjonene du får i Suksess med nettkurs, sier hun.

- Første gang handler om læring og da må du følge bruksanvisningen! Så kan du gjøre hva du vil senere. Inspiro har vært viktige for meg, fordi kurset fikk meg i gang så jeg kunne bygge grunnmuren for min onlinebusiness. Siden har jeg både ommøblert og totalrenovert businessen, men kunnskapen jeg hadde med meg etter Suksess med nettkurs har gitt meg muligheten til å utvikle businessen videre.


Hobbygartnerskolen, som er Hannes konsept, handler om å inspirere folk til å se hagen som en forlengelse av huset, med flere rom til ulik bruk. Skape en spiseplass, en kjøkkenhage og ta de første stegene til drømmehagen. Hun mener det er viktig å se på hagen som mer enn arbeid, men mer som et sted for rekreasjon og glede. Forstå livet i hagen og hvordan sette sammen ulike planter så det blir pent.


Hanne har hatt mer enn 1000 kursdeltakere på sine kurs og i medlemsportalen og hun har brukt den kunnskapen hun har lært i Suksess med nettkurs til å utvikle nye veier til å selge kunnskapen sin på nett.


Hun lever i et sesongbasert marked, hvor ting skjer raskt. Hun kan nå rulle ut nye kurs på 3-4 uker og tilpasser seg raskt nye sesonger og endringer.


Suksess men nettkurs var en viktig del av starten for Hannes kursbusiness.


- Det jeg har lært hos Inspiro med å spisse budskapet, lage gratiskurs og dukan-metoden, har jeg brukt for å utvikle metodene videre sier hun.

- Det har vært helt grunnleggende for forståelsen av markedet og for å kunne utvikle meg videre. Nå kan jeg snu meg rundt og lage kampanjer for å sikre en ekstra inntekt om noe som er planlagt svikter. Det har hjulpet meg til å se og vurdere mulighetene mine slik at jeg kan ta gode avgjørelser.


Hanne synes det er gøy å lage nettkurs


- Jeg elsker også selv å lære, så onlinekurs passer bra for min del, sier hun.

- Jeg liker å gå tilbake og hente det opp igjen stoff for å kunne repetere når noe er utfordrende.


Noe av det som Hanne syntes var utfordrende i starten var å jobbe systematisk og sortere hva som er viktig og velge hva som skulle være med i kurset. Alt henger sammen, så det er vanskelig å velge noe vekk. Å komme i mål med å velge vekk var viktig læring hun fikk med seg fra kursperioden hos Inspiro.


- Dukan-metoden som vi lærte i kurset bruker jeg fremdeles hele tiden, sier hun.


Det å overkomme frykten for å lage videoene var også en utfordring. Det å prate med riktig stemme og ikke snakke seg bort underveis i innspillingene. Det å få sagt det man skal si og få det til å høres naturlig ut var utfordrende.


- Jeg jobbet mye med å finne riktig form, sier hun.


- Derfor er stayerevnen viktig. Jeg har brukt et år på å bli komfortabel med livesendinger. Og har brukt ett år på å øve på webinar. Jeg jobber hele tiden med å utvikle meg og skape mer i businessen min. Men jeg har fått friheten til å disponere min egen tid som jeg selv ønsker. Det er en frihet jeg setter stor pris på.


Bilde av Hanne Slynstad-Hægeland
Foto: Erling Slyngstad-Hægeland/Haven Foto

Hanne jobbet mest på egen hånd når hun gikk på Suksess med nettkurs. Hun fikk det hun trengte i kursvideoene og oppgavene, og hadde ikke behov for å få ekstra hjelp. Hun benyttet seg derfor svært lite av mentorhjelpen.


- Jeg er stolt av hva jeg har fått til, og er takknemlig for at jeg investerte i Suksess med nettkurs og fikk stablet det første kurset mitt på beina, sier hun.

- Jeg har turt å være meg selv, og jeg har brukt tid på å øve på ting som er utenfor komfortsonen min. Nå har jeg følgere som takker for hver livesending, så det som før var vanskelig går nå veldig bra.


3 ting som Hanne mener er viktig for å lykkes


1) Du må gjøre jobben! Være klar over at det ikke er en Quick Fix. Det tar den tiden det tar. Det holder ikke å melde seg inn - det er en jobb som må gjøres.


2) Du må satse på salg! 90% av jobben er salget. Det er tidkrevende å lage kurs, men det er enkelt å se progresjon. Men uten salg har du ikke en business.


3) Du må ha stayerevne. Du må ikke gi deg.


I år 2020 forventer Hanne at Hobbygartnerskolen omsetter for over 1 million.

For mer informasjon om Hobbygartnerskolen: https://www.hobbygartnerskolen.no/


Intervjuet er foretatt av Anne Bente Hauge hos Inspiro Academy.


529 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page