Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeTeam Inspiro

Elin pangstartet sin nettkursvirksomhet med 174 betalende deltakere på ett og et halvt år

Oppdatert: 11. sep. 2023

Høsten 2018 lanserte terapeut Elin Lundberg sitt første gratiskurs om tilknytningsteori. Julen samme år slapp hun hovedkurset og har siden solgt nettkurs for over 480 000 kroner.


- Det har vært fantastisk, og gitt meg både økonomisk trygghet og mer fritid. Men, jeg hadde aldri klart dette uten å følge Inspiros kurs “Suksess med nettkurs” steg for steg, sier hun.

Elin Lundberg er en anerkjent psykoterapeut, sosionom og familieterapeut. Hun foreleser, har et behandlingssenter og skriver bøker. I mange år ønsket hun å finne et verktøy for å kunne forelese for allmennheten og spre kunnskap i hele landet uten selv å måtte reise land og strand rundt. 


Løsningen ble å ta kurset Suksess med nettkurs for å lære hvordan hun skaper og selger nettkurs i henhold til Inspiro-metoden. Det viste seg å gi stor suksess. For når Corona-pandemien slo til våren 2020, og alle liveforedrag forsvant, hadde hun allerede en digital virksomhet som var i full sving.- For meg som er selvstendig næringsdrivende er det viktig å ha flere bein å stå på, sier hun.

- Jeg trenger trygghet, og det har digitaliseringen av mine tjenester gitt meg. Jeg er så glad for at jeg startet med dette i rett tid, for min kursvirksomhet går bedre enn noensinne og nettkurs er nå en stor del av mitt tjenestetilbud. 


Det første nettkurset hennes handlet om tilknytningsteori. Et emne som berører mange. Hun la ned mye arbeid i å lage et innholdsrikt kurs, og ga bort hele syv leksjoner bestående av totalt 35 minutter med kunnskapsrikt innhold. I gratiskurset får deltakerne muligheten til å høre henne når hun på en morsom og personlig måte forklarer ganske vanskelige psykologiske teorier.


- Det har blitt en hit!, sier Elin. 


På to år har over 11 000 personer tatt gratiskurset hennes, og gjennom det har hun etablert seg som ekspert på markedet og styrket varemerket sitt som terapeut. Dette har også hatt betydning for andre områder i virksomheten hennes. Samtidig som hun har bygget opp en enorm kundedatabase som hun kan selge til om og om igjen. 


- Jeg ante ikke at det var så mange ting å lære seg når man skal starte en virksomhet på nett, sier Elin.

- Men gjennom Suksess med nettkurs har jeg lært meg at jeg faktisk ikke er en teknologi-idiot som jeg trodde. Jeg kan nå mye teknisk som jeg lærte på veien. Inspiros leksjoner er veldig instruktive og enkle å følge, pluss supporten de har som er der når jeg trenger den. Jeg hadde aldri klart å lage et nettkurs eller selge det, på egen hånd. 


Elin tok Suksess med nettkurs på norsk.

- En veldig morsom erfaring for meg som er svensk. Det var virkelig lett å forstå norsk, sier hun.


Lærdommer på veien 


Opplæring live og på nett krever ulik pedagogikk. Elin lærte seg hvor viktig det er å leve seg inn i kursdeltakernes behov av kunnskap i stedet for å bli styrt av sitt eget behov for å lære bort. Samt viktigheten av å gi resultat og verdi i gratiskurset så man skaper en iver etter å få mer kunnskap i hovedkurset. 


Ifølge Elin er det 3 andre ting som også er viktige for framgang: 

  1. Å tilby en tjeneste som folk vil kjøpe, dvs. kunnskap om ett spesielt tema. 

  2. Ha et superbra og innholdsrikt gratiskurs som gir deg ekspertstatus.

  3. Ikke vær “selgende” men ha fokus på å hjelpe, da skaper du en langsiktig relasjon til kunden. 


I dag har Elin lykkes med sin drøm om å få langsiktige inntekter i stedet for å jobbe time for time, som man vanligvis gjør innen psykoterapi. I høst slapp hun sitt andre nettkurs om personlighetstrekket høysensitivitet - nå med mye mer erfaring i bagasjen. Hun har allerede hatt 7000 deltakere på gratiskurset.


“Å flytte virksomheten min mer og mer online gir meg muligheten til å fokusere på det jeg synes er mest gøy: Skrive bøker og lage nettkurs. I tillegg gir det meg mer tid til familien og hundene mine. Det gir meg trygghet, mer fritid og et varierende og stimulerende yrkesliv.“


Sist, men ikke minst vil Elin gi følgende råd til deg som vurderer å lage et nettkurs: Ta et kurs så du får gjort  alle delene som må til for å lage et nettkurs, sett av mye tid, ikke gi opp, våg å spør om hjelp av Inspiros mentorteam og pass på å ha det gøy underveis!  


Ønsker du å ta Elin sitt gratiskurs om tilknytning? 

Klikk her: https://elinlundberg.simplero.com/page/97940 (Merk: Kurset er på svensk)  Intervjuet er gjort av Ewa Wigenheim.


Inpsiro har også en svensk versjon av Suksess med nettkurs i Sverige - "Lyckas med webbkurs".
494 visninger0 kommentarer

Kommentare


bottom of page