Chat with us, powered by LiveChat
top of page
 • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Hanne har skapt en ekstra inntekt med nettkurs

Oppdatert: 11. sep. 2023

“Det er noe med hele pakka som du lærer av Inspiro, alt fra hvordan du bruker Simplero til oppbygging av et nettkurs, annonsering og markedsføring. Jeg som hater å selge har blitt god på å selge!”


Dette sier Hanne Svendsen, som er pedagog og jobber som rådgiver i utdanningssektoren. Hun tok sin kunnskap et hakk videre - og skapte seg en ny inntektskilde med nettkurs. 


- Når jeg meldte meg på et webinar med Inspiro så hadde jeg begynt å leke litt med tanken om å lage et online-kurs om barn med utfordrende atferd som rettet seg spesielt mot ufaglærte og barne- og ungdomsarbeidere, sier hun.


- Det endte opp med en telefonsamtale med Lars, og jeg hoppet på sjansen til å lære hvordan jeg kunne lage onlinekurs.


Et halvt år etter at Hanne startet på kurset "Suksess med nettkurs", hadde hun solgt kurs for kr 160 000. Og hun hadde laget to kurs til to ulike målgrupper.


Det ene kurset, “Lykkes med barn som utfordrer” ble født ut fra en opplevelse av at barnehager og skoler opplever mer utfordrende atferd og er mindre rustet til å håndtere dette. Dette kurset har hun hatt 14 deltakere på etter de første to lanseringene.

Det andre kurset, “Bli barne- og ungdomsarbeider” gjør ufaglærte i stand til å få en utdannelse uten at det velter hverdagskabalen med jobb og familie. Dette nettkurset har hun hatt 8 deltakere på etter to lanseringer.


"Jeg fikk en helhetlig utdanning med mye hjelp fra mentorteamet."


- I kurset hos Inspiro Academy jeg fikk en helhetlig utdanning, i tillegg til å lære flere enkelttema som f.eks. Facebook-annonsering eller hvordan jeg skulle bygge opp en leksjon på en god måte, sier Hanne.


- Jeg lærte å bygge min egen bedrift, hvordan jeg kan lage et produkt som folk er interessert i og hvordan jeg kan skalere denne bedriften slik at det blir noe jeg kan leve av.I løpet av utdanningen for å skape og selge sitt eget nettkurs var Hanne aktiv i kursgruppen. Hun har møtt på utfordringer, men de aller fleste var veldig overkommelige.


- Det aller vanskeligste var mitt eget mindset. Jeg er god til å tenke negativt, type «hvorfor skal andre gidde å betale for dette?!». Det er det vanskeligste å snu, men jeg lagde meg et mantra om at «hvis andre klarer å selge ridekurs på nett så kan jeg klare dette!»


- Som kursdeltaker får jeg omfattende support hver uke og det er et bra fellesskap vi deltakerne har på Facebook-gruppa. Jeg har brukt mentorhjelpen på Facebook flittig. Jeg har vært aktiv og stilt spørsmål, men jeg har lært mye av å lese hva de andre kursdeltakerne har spurt om og svarene de har fått. Jeg hadde nok ikke klart meg uten mentorhjelpen, som kan svare på alt - uansett hvilke spørsmål de får. 


Hanne har også opplevd å gjøre feil som gjorde at hun nesten ga opp underveis. I en lansering fikk hun mange påmeldinger i løpet av de første timene, og var helt ekstatisk. Helt til hun innså at hun hadde glemt å skrive hvor mye kurset kostet. Alle trodde altså at kurset til 15000 kr var helt gratis. Hun måtte legge seg flat og tilby hver eneste deltaker å trekke seg, og alle med unntak av en takket for seg. Det var en dyrekjøpt erfaring, og det var rett hun ga opp hele opplegget. 


Som vi alle vet så er det å gi opp det samme som å garantere for at drømmen ikke vil skje. Men Hanne ga ikke opp. Hun gikk i tenkeboksen og var løsningsorientert.


- Jeg bestemte meg for å bruke sommeren på å pleie de jeg hadde på lista. Jeg skrev nyhetsbrev og la de inn på automasjon slik at de ble sendt ut hver søndag, og jeg fokuserte på å gi masse verdi i form av repetisjoner av det som sto i gratiskurset, informasjon om hvordan Lånekassen fungerte og mye, mye mer. Når jeg lanserte kurset på nytt rett ved månedsskiftet juli/august så var lista varm, alle visste hva kurset kostet og 7 stykker valgte å melde seg på.


Slik opplevde Hanne å få hjelp av Inspiro:


“Inspiro gir deg oppskriften som du trenger for å lage din egen business. Det er kun din fantasi som setter grenser for hva du kan gjøre, og Inspiro kan hjelpe deg å komme dit. Det er klart at du kan velge å ikke betale en god slump med penger og heller gjøre det på egenhånd, men det vil koste mye mer tid, energi og til syvende og sist, enda mer penger. Hos Inspiro får du oppfølgingen og kunnskapen, alt samlet på ett sted. Du kan skape deg din egen hverdag der du er sjefen i ditt eget liv, og få en frihet til å bruke tiden din på det du ønsker. For meg er tiden dyrebar, og nå har jeg fått muligheten til å bruke den slik jeg vil.”


Hanne har nå opprettet sitt eget foretak - PedNett


- PedNett har blitt godkjent av Lånekassen som lærested. Det betyr at mine studenter kan få studiestøtte for å ta Bli barne- og ungdomsarbeider. Det er jeg veldig stolt av, sier hun.


- Kurset “Bli barne- og ungdomsarbeider” koster 14995 kr, og ufaglærte assistenter har ofte ikke den store kjøpekraften. På den måten kan de få støtte til utdannelsen og jeg kan ta bedre betalt for kurset mitt.


Ved å velge å lære Inspiro Metoden i Suksess med nettkurs, har Hanne fått troen på at hun kan være sin egen “lykkes smed”. 


- Jeg har fått troen på at jeg kan, sier hun.


- Du hører om de menneskene som finner opp all slags og har alle mulige lure ideer som de tjener masse penger på og får en frihet vi «vanlige dødelige» bare kan drømme om. Jeg har fått muligheten til å gå fra å være en av de som hører om disse til å faktisk være en av disse. Det hadde jeg aldri trodd at jeg som utdannet pedagog kunne gjøre.

For Hanne er hennes nyetablerte bedrift med online-kurs blitt hennes egen uføreforsikring. For et par år siden var hun alvorlig syk, og selv om hun er frisk i dag, lever hun med en overhengende fare for å bli syk igjen. Behandlingen hun mottar har bivirkninger som er i ferd med å gjøre henne ufør. 


- Jeg vil gjerne jobbe, og online-kursvirksomheten blir min uføreforsikring, sier hun.


Med kurset Suksess med nettkurs har egen online business blitt mulig for henne på en helt annen måte enn om hun skulle lært alt på egenhånd. 


- Jeg hadde kanskje funnet ut av mye selv, men jeg hadde nok ikke lyktes, og det hadde tatt uhorvelig mye lengre tid og ressurser, sier hun.


- Det er noe med hele pakka som du lærer av Inspiro, alt fra hvordan du bruker Simplero til oppbygging av kurs, annonsering og markedsføring. Jeg som hater å selge har blitt god på å selge!


Hanne liker hvordan undervisningen i Suksess med nettkurs er lagt opp.


- Jeg synes at det har vært gode og forståelige leksjoner, nyttige oppgaver og tilrettelagt slik at jeg som liker best å jobbe selvstendig kan gjøre det, mens de som trenger mer oppfølging og hjelp får det.


Her finner du mer i informasjon om Hanne Svendsen og Pednett: www.pednett.com


Hannes råd til deg som skal i gang med online-kurs


1) Vær strukturert- sett deg mål og ha de foran deg hele veien.


Jobb ekstra hardt når du egentlig ikke er motivert for det, for gir du deg selv fri, da så er veien kort til å plutselig ha mistet tråden i det du holdt på med. Da tar alt unødvendig lang tid.


2) Velg riktig metode og hold deg til den!


Det er fint å hente inn informasjon og kunnskap fra andre kanaler enn Inspiro Academy, MEN det er en jungel der ute. Inspiro-metoden fungerer godt, og henter du inn informasjon fra for mange andre, så ender du opp med å bli fryktelig forvirret.


3) Ikke la «styggen på ryggen» si at du ikke kan/får til/er god nok.


Bruk mantraet mitt; «kan hun selge <sett inn det som passer>, så kan jeg gjøre det samme!

4) Fokuser på den gode relasjonen mellom deg og dine potensielle kunder.


De står på lista di fordi du har noe som de er interessert i. Jo bedre relasjonen er mellom deg og lista, jo større tiltro har lista til at du kan hjelpe dem. Jo større tiltro, dess mer salg.


5) Hopp i det- det er en god investering!


Hanne er nå sertifisert i Inspiro Metoden


6 måneder etter Hanne startet på Suksess med nettkurs tok hun sertifiseringstesten som hun bestod med god margin (denne testen kan alle som har fullført Suksess med nettkurs ta).


Hun er nå sertifisert i Inspiro Metoden, noe som betyr at hun har opparbeidet seg grunnleggende ferdigheter innen:


 • Identifisering av målgruppe og spissing av budskap

 • Listebygging med optin sider og automatisering av mailutsendelser

 • Praktisk bruk av Facebook-annonsering for å skaffe leads

 • Opprettelse og bruk av landingssider

 • Planlegging og strukturering av online-kurs

 • Utvikling av pedagogisk tilrettelagt innhold i online-kurs

 • Produksjon av kursmateriell (video/tekst/oppgaver) til online-kurs

 • Oppsett av online kursportal og automatisere prosesser

 • Skrive tekster for å skape en relasjon, bygge tillit og skape forventinger

 • Lansering og salg av online-kurs med e-post og salgsside

 • Ta imot bestillinger og betalinger på nett

 • Drift av online-kurs med gode supportrutiner og oppføling av deltakere


Har du lyst til å lage ditt eget online-kurs og skape en lønnsom online kursbusiness?

Intervjuet er gjort av Anne Bente Hauge ved Inspiro Academy


417 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page