Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeSiri Joli

Live webinar har gitt nettkurset til Fysioyoga Norge en flying start!

Fysioyoga Norge  har lykkes med nettkurs-satsingen sin etter å ha gjennomført Inspiros nettkursutdanning - Suksess med nettkurs og Suksess med webinar. Her deler de hemmeligheten om hvordan de har jobbet strategisk og målrettet for å oppnå gode resultater.


Marianne og Merete nyter suksess med nettkurs

Marianne og Merete er begge erfarne yogalærere og i tillegg har Merete utdannelse og praksis i fysioterapi. Ved å kombinere denne kunnskapen og erfaringen, har de lykkes med å tilby et nettkurs som kursdeltakerne har godt utbytte av. Etter å ha skapt sitt eget nettkurs i november, satte de opp sitt første webinar i januar. Etter dette har antall deltakere og påmeldte økt for hvert webinar!

-Gjennom Suksess med nettkurs har vi lært alt vi trenger for å lage og selge eget nettkurs. Når vi også fikk tilgang til Suksess med webinar kurset og fulgt oppskriften som dere har vist der, har vi beveget oss helt ut i Live webinar universet! Disse to kursene passer veldig godt sammen, så stort takk til dere for det! Vi hadde jo ikke hatt peiling på hvordan vi skulle fått det til ellers.

Jentene bak Fysioyoga Norge har skapt en unik blanding av yoga og fysioterapi gjennom sitt konsept “Veien til en 5-stjerners alderdom", rettet mot en målgruppe på 50+. Kurset deres har som mål å utdanne kursdeltakerne om hvordan små endringer i daglige rutiner kan forbedre den fysiske kapasiteten, gjennom å styrke balanse, muskulatur og bevegelighet og dermed bidra til en robust alderdom, slik at de kan leve den pensjonisttilværelsen de drømmer om.


Suksess med nettkurs ga oss verktøyene vi trengte

Marianne og Merete holdt på med fysiske kurs på hver sin kant, og etter å ha vært gjennom koronatiden hvor Marianne måtte stenge et yogasenter var det et ekstra behov for å tenke nytt. De bestemte seg for å starte med en online business sammen.


-Da vi startet med en Facebook-side så vi hvor populært vår idé var og da begynte vi å få flere henvendelser; “Har dere kurs i Levanger? Har dere kurs i Brønnøysund?” Osv. Da fant vi ut at fysioyoga var noe nytt som det tydeligvis var interesse for, og at vi ville lage nettkurs sammen.

Marianne ble tipset om Inspiro Academy og ble begeistret ved tanken på å få hjelp på norsk til å lage eget nettkurs. De jobbet iherdig videre med idéen sammen og hadde sitt første online kurs ferdig i november 2023. Det var en bratt læringskurve å gå fra å være nybegynnere i den digitale verden til å bli trygge på online undervisning.

Jeg lærte mye av å se hvordan Inspiro selv hadde strukturert kursinnholdet og hvordan videoene i Suksess med nettkurs var lagt opp pedagogisk. Dette ble en overføringsverdi som vi har tatt med oss, sier Marianne.

Jentene i Fysioyoga delte på oppgavene. Marianne tok seg av det tekniske og Merete skrev scriptet. De gikk gjennom videoene i kurset sammen, så de var godt forberedt før de selv skulle i gang med produksjonen. De har benyttet både kursleksjonene og andre ressurser og supporttjenester flittig i Suksess med nettkurs.


-Jeg liker så godt den ryddigheten dere har på leksjonene og videoene i kurset, sier Marianne. - Det er veldig lett og lete opp temaer, selv om man er i en annen kursdel. Det er til veldig god hjelp å kunne finne så mye nyttig veiledning tilgjengelig. I tillegg må vi nevne Mentorhjelpen, den er vi begge veldig takknemlige for og vi var overrasket over hvor detaljerte svar og tilbakemeldinger vi får.


Man kan lage nettkurs av så mangt, les om Benita som holder nettkurs i syteknikk!

Annonsering og listebygging er helt avgjørende for å lykkes

Marianne forteller hvordan de selv opplever at rådene om listebygging har gitt mening og nå også veldig god uttelling. Alt de lærte om hvordan man fanger interessen til målgruppen sin med nøye valg av tekst og bilder i annonsene sine, har vært verdifullt for de gode resultatene.


I tillegg har de etter hvert fått mot til å teste Reels på Instagram, og opplever at det både er morsomt og at de får mye oppmerksomhet i denne kanalen. Merete, som er en som elsker å lese om forskning og utvikle øvelser, forteller hvordan de treffer med å sitere litt sær og artig forskning;


-Hvor fort går Mannen med Ljåen? (mannen med ljåen er jo er jo døden, ikke sant?) Han klarer ikke å gå fortere enn 1,2 meter i sekundet, så hvis du klarer å gå fortere enn det, så holder du døden unna!


Slike påfunn gir litt ekstra engasjement og er med på å holde deltakerne motiverte og inspirerte til å gjøre øvelsene de får av Fysioyoga. I tillegg har jobben med å nisje seg ned og kommunisere med målgruppen, vært intens og lærerik, forteller begge.


-Det er kanskje en fordel å ha instruktørerfaring når vi skal spille inn leksjoner, men det har vært mer enn nok å lære og jeg er veldig glad for at vi fant Suksess med nettkurs som tar oss så grundig gjennom alt fra A - Å.


Minikurset som gratiswebinar har blitt en suksessformel

-Vi har ikke laget et gratiskurs som lastes ned eller sendes på e-post, vi holder faktisk gratiskurset som et live webinar og så går vi rett på salg av hovedkurs. Det fungerer så bra for oss og det passer vår måte å formidle på. De får enkle øvelser og føler vi har en god framdrift og høy lojalitet.

Ved å fokusere på målrettet innhold, tett oppfølging, og praktisk tilnærming har Marianne og Merete skapt et kurs som ikke bare oppfyller behovene til sin målgruppe, men også inspirerer til varige endringer.


Eksempel på bonus i nettkurset til Fysioyga

-Det vi har lagt merke til er at folk fremdeles er med etter 40 - 45 minutter. Det er veldig stabilt og vi får så mange fine tilbakemeldinger, så vi føler at vi har truffet blink med både budskap og form. Når såpass mange melder seg på selve kurset i tillegg, tror jeg vi har truffet et behov og at mange føler en gevinst ved å ta kurset vårt.


De gir ganske mye support under webinarene og i de nærmeste dagene etterpå. Mange spør om nettkurset er egnet hvis de har en vond skulder osv. og da har det vist seg verdifullt å gi ekstra support. Det er alltid en utfordring å vite hva er nok eller hvor mye er for mye, men dette føler de seg trygge på å lære etterhvert.


-Vi opererer med tidsfrister for påmelding, da gjelder det å ha litt is i magen, forteller Marianne.


Idéene til nye nettkurs vokser

Marianne og Merete tilbyr verdifulle verktøy og øvelser for å håndtere og forebygge vanlige aldersrelaterte problemer. De forteller at de også kontakter annet medisinsk personell ved behov, noe de opplever fungerer godt for å bygge troverdighet og anerkjennelse.


Vi har jo en hårete målsetting om å få minst mulig skrøpelige eldre i Norge, så hovedkurset vårt heter “Robust”. Det handler om et ønske om at folk skal velge å gå veien mot robusthet i stedet for å havne inn i skrøpelighet.


Damene i Fysioyoga føler seg både tryggere og modigere siden oppstarten.

Nå planlegger de allerede å utvikle og utvide kursinnholdet for å dekke flere relevante problemområder for sin målgruppe hvor Fysioyoga kan være en god løsning for målgruppen.


-Det er ikke tvil om at når man gjør én ting flere ganger, så blir det bedre! Vi føler at vi har knekt koden for hvordan vi bygger kundebasen, kommuniserer live og hvordan vi følger opp. Gjennom kundedialoger har vi nå enda bedre forståelse for hva mange sliter med og hvordan vi kan hjelpe. Det gir en utrolig boost!


3 råd til deg som ønsker å lykkes med nettkurs

Marianne og Merete er overbevist om at alle med en god idé kan lykkes med eget nettkurs hvis de følger kurset fra Inspiro. De mener at alle som drømmer om å omsette sin ekspertise til et blomstrende nettkurs kan ha samme mulighet.

Jeg ser gjerne videoleksjonene i Suksess med nettkurs flere ganger og føler at jeg lærer litt hver gang,sier Marianne.

Her gir de sine råd om tre ting man bør ha fokus på:

  • Få hjelp av eksperter, sånn som Inspiro Academy, det er helt avgjørende.

  • Konsentrer deg om steg for steg - det er lett å bli overveldet - bli ferdig med en ting av gangen.

  • Det er utenfor komfortsonen det skjer! Du må tørre å synes, gjør det til du blir vant til å se deg selv på video og høre egen stemme, da blir du friere og mer kreativ.


Fysioyga Norge ser fram til videre utvikling og understreker at de er veldig fornøyd med at de fortsatt har tilgang til kurset og anbefaler alle å benytte ressursene og supporttjenesten som er tilgjengelig der.


Sjekk ut Fysioyga Norge her: https://www.fysio-yoga.no/robust


Vi i Inspiro Academy gratulerer og gleder oss stort over suksessen til Marianne og Merete!


Ble du inspirert av Marianne og Merete sin historie? Book tid med en erfaren rådgiver for å diskutere dine idéer for eget nettkurs!


Book time for nettkurs idé

75 visninger0 kommentarer

Коментарі


bottom of page