Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeSiri Joli

Med sitt nettkurs, hjelper Pia andre med å skrive bestselgere

Oppdatert: 12. sep. 2023

Pia Lerigon er utdannet siviløkonom, forfatter og skrivecoach. Siden hun lanserte nettkurset sitt, har hun solgt for mer enn NOK 500 000,-Etter en lang periode med utbrenthet, innså Pia at den eneste veien tilbake til arbeidslivet, var å starte egen business. Hun hadde blitt frisk gjennom arbeidstrening og var etterhvert klar for å jobbe full tid. Så 1. januar 2021, satset hun på sitt eget foretak og startet på drømmen om å lage nettkurs basert på sin kompetanse innen forfatterskap.


- Jeg trodde jo at det å lage nettkurs ville være kjempeenkelt, men oppdaget fort at det ikke var så lett på egen hånd. Jeg tenkte jeg kunne google meg til hvordan jeg skulle lage nettkurs, men oppdaget at det var så utrolig mye å ta hensyn til at jeg ble helt overveldet. Hjernen bare koblet seg av og sluttet helt å virke, så jeg fikk et tilbakeslag til min tidligere tilstand.


Samtalen som skulle forandre livet hennes


En annonse fra Inspiro Academy med tilbud om gratis rådgivning om hvordan lage eget nettkurs fanget Pias oppmerksomhet. Hun meldte seg på og synes rådgivningen var helt topp.


Den samtalen jeg fikk med Inspiro sin rådgiver den gangen, forandret livet mitt, sier Pia.

Veivalg - Jeg forsto det ikke da, for jeg var faktisk mest sjokkert over at jeg i løpet av samtalenhadde kjøpt et nettkurs jeg absolutt ikke hadde planlagt. Men i ettertid ser jeg at det har vært den beste avgjørelsen jeg har gjort i hele mitt liv.Starten på drømmen begynte 13. april 2021, da hun lanserte sitt første gratiskurs på nett.


- Jeg gjorde alle oppgavene og fikk veldig bra hjelp med min Facebook annonse slik at den ble riktig helt fra starten. Den funker fremdeles, jeg har ikke endret noe den dag i dag og bruker fremdeles kun 50 kroner per dag på annonsering.


Det viktigste jeg lærte av Inspiro, var å bygge nettkurset og å selge via e-post listen min.

Siden da har hun hatt over 6000 kursdeltagere og per i dag har hun 4000 på e-post listen.


- Det tok 6 uker å få gratiskurset mitt klart og den viktigste lærdommen jeg gjorde da, var viktigheten av å be om hjelp. Man må ikke kunne alt og gjøre alt alene når det finnes andre som allerede har gjort denne reisen før og kan hjelpe til. Så det å spare penger ved å ikke betale for å få hjelp med å skape og selge nettkurs, er å gjøre seg selv en bjørnetjeneste.Pia forteller at uten Inspiro Acedemys hjelp, hadde hun sannsynligvis ikke hatt eget nettkurs i dag.

- Det var så betryggende når Inspiros mentorer tok meg i hånden og sa; “Kom her, Pia, så skal jeg vise deg veien mot et ferdig nettkurs, steg for steg.”, forteller hun.


- Mentorhjelpen er veldig bra, jeg sendte inn oppgavesvarene mine og fikk verdifulle tilbakemeldinger. Uten denne tjenesten fra Inspiro, hadde ikke nettkurset mitt blitt like bra.


Pia tror årsaken til at hun har hatt suksess med kurset sitt, er at hun aldri slutter å selge.


- Du kan ha så bra nettkurs du bare vil, men om ingen vet at det finnes, så kommer jo ingen til å kjøpe det. Du må lage salgskampanjer hele tiden for å lokke til deg kursdeltakere, sier hun videre.


- Jeg prøver meg fram, sier Pia

  • Annonsen for gratiskurset mitt ruller og går og jeg selger også jevnlig via e-post listen

  • Jeg jobber mye med innholdsmarkedsføring og gir verdi i sosiale medier

  • Jeg har en prisvinnende blogg og podcast, så mange vet allerede hvem jeg er siden de har fulgt meg der i flere år

  • Jeg holder også webinarer og inviterer til en Zoom møte hvor jeg snakker om en interessant problemstilling eller intervjuer noen, og så selger jeg til de som deltar

  • I tillegg selger jeg gjennom mitt 5-dagers skrive-event

  • Jeg gir kundene mulighet til å booke en samtale med meg og det er også en god salgskanal

  • Akkurat nå forsøker jeg et nytt konsept - å selge nettkurset direkte via FB-annonser

Pia påpeker at hun aldri selger noe uten og gi noe av verdi.

Pia henvender seg først og fremst til de som skriver selvbiografier eller skjønnlitterære romaner for unge og unge voksne. De som drømmer om å få et stort publikum med sine bøker.


-Jeg prakker ikke unødvendig noe på noen, men gir kunden - som oftest flest kvinner - det hun trenger gjennom nettkurset mitt, forteller Pia.


- Når jeg merker at personen overfor meg har behov fra noe av mitt kurs, så gir jeg et tilbud som kunden får ta stilling til der og da. Hvis jeg gjør alt rett, så er det kunden som spør meg hva som skal til for at jeg skal jobbe med henne, fortsetter Pia.


Her deler Pia sine tre viktigste tips for å lykkes med nettkurs:


1. Tro på deg selv

Hvordan snakker du til deg selv? Sier du til deg selv at du er en dårlig selger og at salg er kjipt? Sier du kanskje at konkurransen er kjempestor/sterk/høy og du er bare en av mange? Sier du til deg selv at hvem er vel interessert i å lære det jeg kan?

Eller sier du til deg selv at du er en fantastisk selger som gir verdi i hver eneste kundemøte, som er den naturlige eksperten innen ditt felt og at du har masse å lære bort?

Hvordan du snakker til deg selv gjør all verdens forskjell om du vil lykkes.


2. Bestem deg!

Alle som har lykkes har det til felles at de har bestemt seg. De har satt et mål, fokusert på dette og deretter tatt det steg for steg uten å gi opp, til tross for tilbakeslag.


Det å gjøre er veldig viktig. Det holder ikke med tomt prat, du må implementere det du lærer og deretter gjøre det som skal til for å lykkes med eget nettkurs.

Og ikke glem å evaluere alt du gjør og endre dersom noe ikke funker. Det å gjjøre mer av det som virker og mindre av det som ikke virker, er et kjempebra råd som jeg har fått av mine mentorer.


3. Be om hjelp!

Alene er du ikke like sterk. Du må ikke kunne absolutt alt selv, bestem deg heller for hva du vil gjøre. Du behøver ikke vite hvordan du kommer deg dit, for det finnes mange mennesker som har gjort det du skal gjøre og som kan guide deg steg for steg.


Med hjelp av Inspiros utdanning “Suksess med nettkurs” kan Pia leve ut drømmen sin

- Jeg lever jo drømmen min! Jeg har egentlig aldri ledig tid, men det føles slik. Jeg bestemmer over min egen tid og begynner hver dag med å tenke: Hva vil jeg gjøre i dag? og så går jeg til verks med glede, jubler Pia.


Ta betalt for nettkurset ditt!

Pia forteller hvor viktig det var å kunne ta seg betalt. - Jeg har lært meg å våge ta betaling for tjenestene mine. Når jeg startet kurset, var det ikke et tema.


- Første steget for at DU skal våge å ta betaling er at du våger å betale for en utdannelse som Inspiros “Suksess med nettkurs”. For hvordan skal du kunne ta betalt for dine egne kurs hvis du ikke er villig til å betale for å lære deg noe nytt selv?Etter råd fra Inspiro, lanserte Pia sine første nettkurs med høy rabatt.


- Jeg ga 70% rabatt på første kursrunden og solgte kurs for NOK 1 500,-. Jeg hadde en begrensning på 10 deltakere ettersom det var mitt første kurs og jeg ikke visste om jeg ville få til alt det tekniske. Så kursdeltakerne fikk den fine prisen mot at de ga meg tilbakemelding på kurset, forteller Pia og fortsetter;


- Det tok kun 6 timer å få solgt alle 10 plassene!


Pia fikk utrolig positive tilbakemeldinger fra de som deltok på nettkurset hennes og siden har hun fortsatt å utvikle både konseptet og kursene sine.


Hun har satt seg nye mål og startet et AS, hentet hjelp fra en merkevareekspert og ansatt en på deltid for oversettingsarbeid for å nå målet med å nå ut internasjonalt.


- Gratiskursene mine finnes nå også på engelsk og på nyåret 2023 holdt jeg et foredrag på engelsk på et stort, internasjonalt skrive-event for aller første gang, forteller Pia stolt.


Hun avslutter med disse ordene: Ta sjansen og gå på Inspiro sitt nettkurs! Det anbefaler jeg på det varmeste.

Vi ønsker Pia lykke til videre som nettkursleder og kursmentor!
Vil du gjøre som Pia? Skape et nettkurs basert på din kunnskap?


Da anbefaler vi deg å ta en prat med vår dyktige kursrådgiver Lars Furu, som kan hjelpe deg i gang, og jobbe fram en plan for hvordan du kan lykkes med ditt nettkurs.
291 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page