Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Når er det egentlig best å lansere nettkurset ditt?

Oppdatert: 12. sep. 2023Lurer du på når den beste tiden for å lansere ditt nettkurs er? I vår kursgruppe for deltakere på Suksess med nettkurs, er dette et spørsmål vi ofte får.


Det finnes egentlig ingen fasitsvar, men det mest riktige svaret er: Så fort som mulig!


Hvis du skal lansere for første gang, så har du heller ingen erfaring å sammenligne det med. Du vet ikke hva som funker for deg og din målgruppe. Det betyr at det egentlig bare er å kaste seg ut i det og finne ut av det.


Det er ikke noe å vente på, for du vet ennå ikke når det perfekte tidspunktet er. Og det perfekte tidspunktet finnes kanskje ikke heller. For det vil finnes flere tidspunkter på året som kan være bra å lansere på for deg og ditt nettkurs.


En ting er helt sikkert: Venter du med å lansere, så vil ingenting skje!


Så, min anbefaling til deg: Kast deg ut i det! Ikke vent på det perfekte, lanser så fort som mulig!

Artikkelen fortsetter lenger nede på siden!

 

Trenger du en sparringspartner?

Vår dyktige kursrådgiver Lars Furu hjelper daglig folk som ønsker å lage nettkurs. Har du spørsmål om nettkurs og lurer på hvordan du kan realisere din drøm?

 

To fallgruver du ikke skal gå i når du lansere nettkurset ditt:


  1. Unngå å lansere i høytider, med mindre du er sikker på at det passer for din målgruppe! Vurder nøye hvordan målgruppen din er i forhold til høytider. Er målgruppen din opptatt av ditt kurstema under høytiden, eller er det opptatt med helt andre ting?Lanserer du midt i en høytid kan det påvirke salget av nettkurset ditt. Starter du eller avslutter salget av ditt nettkurs for eksempel på julaften, er det som regel ikke det så gunstig.

  2. Unngå å lanser midt i ferietiden, med mindre du er sikker på at det passer for din målgruppe Hvis målgruppen din ikke er opptatt av det du skal lære bort i ferien, bør du unngå ferier. Men, det kan også hende at ferie gir målgruppen din ekstra tid så det passer perfekt å starte kurs i ferien. Du må vurdere ut fra din kunnskap om målgruppen din.

Kort oppsummert. Ikke vent på det perfekte tidspunktet for å lansere nettkurset ditt!


For det vil mest sannsynlig ikke komme før du har skapt deg erfaring og vet når det funker best for deg å lansere. Mest sannsynlig så vil det være flere ganger i løpet av året. Men tenk over om det passer i forhold til målgruppen din, og andre ting som skjer på samme tid - så du ikke ender opp med å lansere når målgruppen din er opptatt av helt andre ting.


Insidertips: Selg nettkurset ditt før du har laget det ferdig!

Du trenger ikke å vente til du er helt ferdig med nettkurset ditt før du lanserer. Kjør i gang lanseringen av kurset ditt når du har 2-3 moduler klare. Så lager du resten ferdig når du har lansert.


Da får du penger inn på konto, du får deltakere og kan glede deg til å komme i gang med nettkurset ditt. Du sitter ikke lenger på gjerdet og venter. Du tar action, og du vil da begynne å se resultater.


Lykke til!


Anne Bente Hauge

Innholdssjef Inspiro Academy


251 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page