Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeTeam Inspiro

Hva trenger du av utstyr for å lage et nettkurs?

Oppdatert: 12. sep. 2023Drømmer du om å lage nettkurs og lurer på hva du egentlig trenger av utstyr?


Mange tror at det er mye teknisk som må på plass for å skape et nettkurs, men du trenger ikke et eget studio eller mange ulike programmer. Det er likevel noen vesentlige ting som er helt nødvendig for å lage et nettkurs. I denne artikkelen vil vi gå gjennom hva vi anbefaler at du trenger av utstyr for å lage ditt eget nettkurs.


1. Kursplattform


Først og fremst, så trenger du en kursplattform. Altså et sted hvor du kan laste opp kursleksjonene dine, og et sted hvor dine kursdeltakere kan gå selve nettkurset ditt. Kursplattformen bør kunne ta imot betaling, være et sted du kan drive markedsføringsaktiviteter som å sende mail, lage landingssider og hjemmesider, samtidig som du kan drive med det administrative og kundebehandling.


Kursplattformer som vi anbefaler å bruke til dette er enten Simplero eller Kajabi. Det finnes også flere plattformer, men disse to har alle funksjonene du trenger for å lage et nettkurs. De er litt forskjellige både i design, funksjon og pris, og felles for begge er at de fleste som starter å bruke et av systemene ender opp med å like systemet. Vi i Inspiro foretrekker Simplero.


2. Et program for innspilling og redigering av dine kursleksjoner


For å lage nettkurs trenger du et program for å spille og redigere dine kursleksjoner. Som oftest fungerer dette i et presentasjonsformat (f.eks. Power Point presentasjon) hvor du tar opptak av din egen PC-skjerm.


Skal du spille inn video med deg selv, vil de fleste moderne mobiltelefoner være god nok for opptaket, men for å redigere videoen trenger du et godt system for redigering.


Om du bruker Mac, anbefaler vi et program som heter ScreenFlow, og bruker du Windows så anbefaler vi et program som heter Camtasia.


Det finnes også gratisversjoner av system som kan ta opptak/redigere, men da må du regne med at både mulighetene, kvaliteten og brukervennligheten går noe ned.3. Mikrofon / Mygg


God lyd på videoene dine er svært viktig, så dine kursdeltakere faktisk får med seg det budskapet som du ønsker å gi i nettkurset ditt. Derfor anbefaler vi at du putter noen kroner i en mikrofon eller mygg slik at lydkvaliteten blir god. En mikrofon som fungerer fint er Blue Yeti.


4. Mobiltelefon / Webkamera


Hvis du skal filme deg selv, så holder det som regel å bruke mobilen din eller webkameraet du allerede har på pcen din. Du trenger ikke å investere i dyrt kamerautstyr. Mobiltelefoner og webkameraer i dag har ofte så god kvalitet at det holder i massevis for å lage ditt eget nettkurs.


5. Godt lys


Det er ikke nødvendig å filme deg selv for å lage et nettkurs, men hvis du likevel ønsker det, er det viktig at det er godt lys rundt deg. Invester gjerne i en ekstra fotolampe eller ringlys for å øke kvaliteten på videoen din.


Håper dette var til hjelp, og ga litt mer klarhet i hvilket utstyr du trenger for å lage ditt eget nettkurs.


I vårt kurs Suksess med nettkurs lærer du alt om hvordan du lager, lanserer og selger ditt eget nettkurs. Les mer om kurset her!


Vil du snakke med en av våre kursrådgivere om hvordan du kan lykkes med ditt eget nettkurs? Da kan du booke en helt kostnadsfri samtale her!

Sjekk kalenderen, finn en tid som passer for deg og sett av en time!777 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page