top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Lager du nettkurs? Så viktig er repetisjon for å oppnå læring..

Oppdatert: 30. apr. 2021Når du lager nettkurs har du selvfølgelig et ønske om at deltakeren dine skal lære. Og da må du sette fokus på repetisjon. Det gjelder også når du selv er deltaker på et nettkurs.


Repetisjon er avgjørende for at du ikke skal glemme det du har lært!


Forskning viser at hvis du ser en videosnutt på 10 minutter, og lar det være med det, så har du glemt 47% av innholdet allerede etter at det har gått 20 minutter.


Innen en uke, så har du glemt hele 94% av de du lærte. Med mindre du repeterer.


Repetisjon er derfor helt vesentlig, enten du skal lære noe selv eller lære bort noe til andre. Og kanskje spesielt når undervisningen foregår i et nettkurs, uten mulighet til å diskutere i et åpent klasserom.


Hvis du skal lære noe selv må du sørge for å repetere 3-4 ganger, så du er sikker på at du får med deg stoffet.


Er du kurslederen, altså den som skal lære bort til andre, da må du sørge for å gi deltakerne dine mulighet til å repetere.


Nettkurs og repetisjon trenger ikke å være kjedelig!


Det handler ikke bare å om å se videoen eller lese det samme om og om igjen. Det hjelper ikke. Du må gjøre repetisjonen mer aktivt enn som så.


Hvis nettkurset ditt består av flere videoer på for eksempel 10 minutter, kan du be deltakerne dine om å først se videoen en gang. Deretter kan du be dem om å se videoen enda en gang, samtidig som de tar egne notater. Kursdeltakerne noterer selv ned hva de tenker og hvordan de kan relatere til det de har lært. Ikke minst bruke start og stopp-knappen for videoen, og spoler litt frem og tilbake.


Sist, men ikke minst må du sørge for å gi dem oppgaver i nettkurset ditt.


Det aller viktigste du kan gjøre for at deltakerne dine får god læring og at de husker det de har lært, er å gi dem konkrete oppgaver. Oppgaver som innebærer at de må bruke stoffet de har lært i videoen, slik at de får repetisjon gjennom aktiv bruk av det de har lært.


Sørg for at deltakeren din, på en eller annen måte repeterer det stoffet som du lærer bort, gjerne 3-4 ganger. Da vil de sitte igjen med 90-95% av kunnskapen, istedenfor å miste 95% av det du har lært dem. Det er en stor forskjell, og det har stor betydning for de resultatene deltakerne dine får, eller resultatene du selv skal få når du skal lære noe nytt.


Så, sett fokus på repetisjon!


Og prøv å gjør repetisjon litt mindre kjedelig, enn bare å repetere det samme om og om igjen.


Les også: Hvordan selge nettkurset ditt og tjene penger på nett?


Husk!

Alle har ulike måter å lære på, så det kan være lurt å bruke ulike metoder for repetisjon i kursleksjonene dine. Da gir du kursdeltakere dine et godt grunnlag for å oppnå målet sitt gjennom ditt nettkurs.


Lykke til!

Anne Bente

Kursmentor for Inspiro Academy


PS! Jobber du med å ditt eget nettkurs og møter på utfordringer når du jobber alene?


Da vil du få stor glede av å delta på vår nettkursutdanning "Suksess med nettkurs" - som gir deg steg-for-steg opplæring for både å lage og selge nettkurs, og et mentorteam så du har noen å spørre om hjelp på veien.

Les om Suksess med nettkurs her!473 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page