Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

6 fordeler ved å lage et nettkurs

Oppdatert: 12. sep. 2023

Det finnes mange gode grunner til å lage et nettkurs.


For deg som er kursleder kan det gjøre hverdagen din bedre og lommeboken tykkere. Frihet og fleksibilitet er viktige stikkord. Her har vi oppsummert de 6 beste grunnene til at det er smart å satse på nettkurs for å skape en online inntekt.
Fordel 1: Med et nettkurs kan du dele din kunnskap og entusiasme om det du brenner for


En av fordelene ved å skape et nettkurs er at du kan jobbe med det du brenner mest for! Du kan bruke din kunnskap og erfaring til å hjelpe andre.


Tenk over alt du kan. Du sitter helt sikkert inne med mye kunnskap innen ditt felt. Det kan være en liten nisje eller et stort felt. Du trenger ikke ha doktorgrad, diplomer eller lange utdannelser. Det du trenger er kunnskap om et felt som du ønsker å dele med andre.


Du kan inspirere, glede, engasjere og formidle din kunnskap til kursdeltakere som faktisk ønsker å høre på deg! Du får en arena hvor du kan prate om og diskutere ditt spesialfelt, sammen med andre som har samme interesse som deg.Fordel 2: Skap deg et navn som en ekspert innen ditt fagfelt med et nettkurs


En annen stor fordel med nettkurs er at du skaper en plattform hvor du fremstår du med større troverdighet innen ditt fagfelt. Lærere blir gjerne sett på som autoriteter innen sitt fagområde. Som kursleder vil du også bli en autoritet når det gjelder ditt ekspertfelt, og jo flere studenter du får - jo større blir troverdigheten din som ekspert.


Fordel 3: Tjen penger på din kunnskap med nettkurs


Det å kunne tjene penger på din kunnskap er en av de aller beste fordelene ved å skape nettkurs. Du har gjennom mange år opparbeidet deg din unike ekspertise. Timer med studier, søking og prøving/feiling har gjort at du kan det du kan i dag! Dette er ekspertise som mange andre ikke har! Ekspertise som andre er villige til å betale for å oppnå.


Mange sliter med å få til ting som du synes er enkelt! Med din kunnskap kan du spare andre for mange timer med frustrasjon over ting de ikke får til, samtidig som du tjener penger på din kunnskap!


Din kunnskap kan være alt fra rosemaling til prosjektledelse. Enten din ekspertise er innen hobby og fritid, eller den er yrkesrettet kan du tjene penger. Mange ønsker seg en enkel vei til ny kunnskap og du kan gi dem det med et online-kurs.Fordel 4: Nå et større publikum og få flere kunder


Lar du deg begrense av geografien? Et ordinært kurs har store begrensninger i forhold til antall deltakere og antall gjennomførte kurs. Som kursleder kan du da kun være et sted til samme tid, og du har geografiske begrensninger. I tillegg trenger du å leie lokale og bruke mye tid på hvert eneste kurs med å sørge for bevertning, tilpasset innhold og alt som skal være på plass før du kan starte kurset.

Her kommer en av de største fordelene med å skape et nettkurs inn: Du trenger du ikke være fysisk tilstede på gitte tidspunkt selv. Du har ikke geografiske begrensninger og du trenger ikke å reise land og strand rundt for å holde kurs og foredrag om ditt fagområde.

Du kan nå hele Norge fra ditt eget kontor eller fra din hobbybenk! Eller enda bedre, du kan nå hele verden hvis du har kunnskap som kan deles utenfor Norges grenser.Fordel 5: Få frihet til å jobbe hvor du vil og når du vil med et nettkurs


Jepp - hvor du vil og når du vil! Du trenger ikke å styrte ut døren kl 0700 for å rekke jobben i tide. Du slipper snømåking tidlig på morgenen. Glem køkjøring eller trengsel på kollektivtransport.


Du kan jobbe fra ditt hjemmekontor, fra hytta på fjellet, fra en strand i Karibien eller en café i New York. Du har frihet til selv å bestemmer tid og sted!


Alt du trenger en PC og en internettlinje, og du får jobben gjort! Når det passer deg! Det er en fordel de fleste av oss vil sette pris på!Fordel 6: Profilering av dine tjenester mot et nytt og stort nettverk


Selger du tjenester eller produkter kan du profilere dette indirekte med et nettkurs. Du kan rett og slett få mange nye potensielle kunder ved å starte et kurs på nett. Du får mange studenter eller kursdeltakere som blir oppmerksom på din ekspertise, som kanskje trenger mer oppfølging, eller trenger å kjøpe ditt produkt for å oppnå det de ønsker.


Med mange fornøyde deltakere får du mer omtale og blir mer synlig i markedet! Et nettkurs kan være din måte å skape et stort nettverk av nye potensielle kunder du ellers kanskje aldri ville fått!


Hva venter du på? Din kunnskap er din mulighet - din gullgruve!


Alt du trenger en din kunnskap, en pc og internett - så kan du gå i gang med å bygge ditt eget kurs.


Trenger du hjelp til å lage og selge kurset?


Da kan du booke en gratis samtale med vår kursrådgiver Lars, som daglig coacher folk som ønsker å starte sin egen nettbaserte business. Lars kan hjelpe deg med å sette en plan og se om vi kan hjelpe deg med å få suksess med nettkurs.
Fremtiden er digital! Er du klar for å digitalisere din kunnskap?186 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page