Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Anne Lene oppfylte nettkursdrømmen

Oppdatert: 11. sep. 2023

Anne Lene Johnsen skapte nettkurs for foreldre om hvordan de hjelper barna sine med mattevansker, og omsatte for godt over 1 million kroner på de to første årene.

"Inspiros nettkurs var helt avgjørende! Jeg startet helt fra scratch og Suksess med nettkurs var det jeg trengte for å starte opp." - Anne Lene Johnsen

Anne Lene hadde lenge drømt om å lage sitt eget nettkurs. Hun hadde sett andre lykkes med nettkurs, blant annet Vivian Songe og hennes Bli magasinjournalist.


- Jeg var supergira på å få til noe lignende selv, og visste at jeg måtte lære meg hvordan, forteller Anne Lene.


Hun kjente Vivian litt fra før, da hun har blitt intervjuet for en artikkel i KK tidligere.


- Jeg tok motet til meg og bestemte meg for å kontakte Vivian for å spørre hvordan hun hadde fått til dette.


Vivian fortalte at det var mannen hennes, Roy, som hadde hjulpet henne med kurset hennes, og at han hadde laget et eget nettkurs basert på erfaringene fra Bli magasinjournalist-kurset.


Anne Lene ble veldig glad da hun hørte at Roy hadde laget Suksess med nettkurs, og hun meldte seg på


I august 2016 startet hun nettkursvirksomheten sammen med sin kollega Elin. De lanserte sitt første nettkurs om mattevansker i november, som hadde kursstart i januar.


- Jeg bare fulgte modulene trinn for trinn og gjorde alt jeg fikk beskjed om. Og vipps, så var jeg i gang, forteller hun.


Hun påpeker at vipps ikke er helt beskrivende.

- Det var mye jobb, og jeg holdt nok på mer enn fulltid i noen måneder.


- Men følelsen da det første salget kom… Weeeeee!, uttrykker hun.


Nervepirrende ved lanseringen av nettkurset


- Jeg var ganske stresset ved lansering. Jeg hadde jo investert både penger og masse tid i dette, sier Anne Lene.


Etter tre dager med lansering hadde de bare 5 deltakere på nettkurset.


- Da var jeg deppa. Det var jo altfor lite. Jeg måtte ha gjort noe feil. Jeg var veldig skuffa, og det var mye følelser, sier Anne Lene.


- Men så, PANG - da lanseringen var over, to dager senere hadde vi 51 deltakere på nettkurset vårt, forteller Anne Lene.Solgte nettkurs for over en million


Anne Lene har ikke helt oversikt over hvor mange deltakere hun har hatt på sine kurs, men hun estimerer rundt 6000 på gratiskurset, adventskalenderen og webinarene om mattevasker. De har solgt til sammen ca. 400 kursplasser.


- De to første årene omsatte vi for godt over 1 million kroner, sier Anne Lene.


Rett etter at de lanserte det første nettkurset ga de også ut en bok om samme tema, “Hvordan fatte matte”, som fikk stor suksess.


- Denne boka gjorde det så bra at det meste av tiden vår gikk med til å følge opp denne, sier hun.


“Jeg elsker nettkurslivet”, sier Anne Lene


- For meg var det en perfekt kombo av alt jeg kan og har jobbet med.


Hun har bakgrunn fra it-bransjen og savnet å flikke og fikse på noe datateknisk. I tillegg har hun jobbet både som selger og med PR, er forfatter og kursholder.


- Jeg fikk pakket inn alt dette ved å starte en nettbusiness, forteller Anne Lene.


Nå er nettkurs og digital informasjonsformidling en helt naturlig del av jobben hennes, som hun ikke ville vært foruten.


Anne Lene lærte det hun trengte for å komme i gang med nettkurs hos Inspiro, og brukte dette som en plattform også for andre ting


- Det tekniske, og alt om markedsføring som jeg lærte hos Inspiro, bruker jeg også for å selge andre ting. For eksempel til kampanjer på produkter i nettbutikken. Jeg kan alltid lage nye kurskonsept og bruke den samme malen, forteller hun.


For Anne Lene er det viktig å kunne kombinere flere kanaler for å formidle kunnskap, og nettkursmulighetene er for henne en viktig del av denne totalpakken.


- I tillegg er jeg en smule lat, og synes det er absolutt vidunderlig å kunne lage noe og selge det flere ganger, sier hun.
Vinn-vinn situasjon for Anne Lene ved å satse på nettkurs


Hun forteller at investeringen i Facebook-annonser og å utvikle nettkurs også har ført til mer omsetning på andre områder.


- Vi har ikke bare solgt selve mattekurset, men markedsføringen av nettkurset har også gjort at vi har solgt mer av andre produkter, som “live” konsultasjoner, privatundervisning og fysiske produkter fra nettbutikken.


- Akkurat som at boksalget vårt har bidratt til å selge flere nettkurs. Så dette går i hverandre, forteller hun.


Anne Lene lærte å tenke nytt om markedsføring med Suksess med nettkurs


Hun synes hele prosessen i kursopplegget var viktig læring, inkludert hvordan hun satt opp ting i Simplero som er selve kursplattformen.


- Jeg husker også hvor gøy jeg synes det var at vi lærte å tenke annerledes om markedsføring. Det var en del ting vi lærte som virket litt motsatt av hva jeg selv og de rundt meg intuitivt trodde var riktig, som for eksempel det å gi bort det beste gratis, sier hun.


- Jeg koste meg glugg med å redegjøre for mine samarbeidspartnere om dette og se deres sjokkerte ansikter.


Hun tenker stadig på nye måter å bruke mulighetene i Simplero på, og vet at hun når som helst kan “smelle opp” et digitalt kursprodukt om hun skulle ønske det.


Anne Lene forteller at det ligger mye jobb bak å lage et nettkurs . Utfordringen for dem kom i selve utviklingen av kurset og salgsprosessen.


- Den største overraskelsen var kanskje hvor mye jobb det er å lage, ikke bare nettkurset, men selve markedsføringspakken rundt gratiskurset, landingssider, annonser og alt sammen.


- Og at det faktisk ikke er så lett å filme og lage videoer som man kanskje skulle tro, sier Anne Lene.

Det var ikke hun som var selve hovedlæreren av kurset, men hennes kollega, Elin, som er spesialpedagog. I tillegg skulle de ha med en del gjesteforelesere.


- Og disse stakkars folka hadde jo ikke nødvendigvis drømt om å være videostjerner. Det tok litt tid, og en god dose frustrasjon å produsere alle filmene, men vi lærte jo av det også, forteller hun.


- Det var jo første gang jeg laget nettkurs, og det var masse å lære.


- Jeg måtte jo bare prøve meg fram og gjøre så godt jeg kunne, selv om det ikke ble perfekt. Det er jo som med alt annet man gjør for første gang, uttaler hun.


“Det er jo bare å følge oppskriften” - Anne Lene

Hun fulgte kursopplegget til Inspiro, og fikk den hjelpen hun trengte der


- Jeg husker ikke om jeg ba om så mye hjelp underveis. Jeg brukte stort sett kursopplegget og fulgte det steg for steg. Jeg fikk det jeg trengte der, sier hun.


Hjelpen i nettkurset fra Inspiro har vært avgjørende for Anne Lene.


- Jeg hadde ikke klart dette på egen hånd, om jeg ikke hadde hatt Inspiros kurs Suksess med nettkurs, måtte jeg jo ha funnet noen andre som kunne hjulpet meg, sier Anne Lene.


- Og hadde jeg ikke lært meg å lage og selge nettkurs, hadde jeg blitt skikkelig sur på meg selv og garantert alltid lurt på hva jeg hadde gått glipp av.


Anne Lenes tips til deg som ønsker å lykkes med nettkurs


  1. Forbered deg på at det er en del jobb og at du kanskje må svette litt, men husk at ting ikke behøver å være perfekt. Å drive onlinebusiness er også en jobb, og ting kan ta mer tid enn du kanskje tror. Det viktigste er å komme i gang og gå gjennom prosessen.

  2. Kjenn målgruppen din og vit hva de faktisk har behov for. Ellers får du jo ikke solgt noe i det hele tatt - det går ikke an å tvinge ting på folk.

  3. Vær autentisk og gi av deg selv. Vis at du har hjertet for kundene dine og er engasjert i å hjelpe.

  4. Ikke putt for mye inn i kurset! Da blir folk overveldet. Det er også en vanlig feil hos ferske forfattere, at de skal ha med omtrent alt mulig de kan noe om. Det er ikke nødvendig. Det kan tvert imot bli for mye for deltakeren. Lag heller flere kurs (og bøker).

  5. Få hjelp, og sørg for å gjøre som erfarne nettkursfolk sier. Og gled deg til det første salget - da er all jobben verdt det!Anne Lene jobber nå med å utvikle nye nettkurs


De siste årene har Anne Lene jobbet mer med bøkene og forfatterhjelp enn med nettkurset for mattevansker.


- Men jeg har fremdeles en aktiv liste, og gjør noen små kampanjer innimellom. Jeg har også en nettbutikk og andre produkter rundt kursene.


De selger fremdeles nettkurset som en del av hjelpepakken til foreldre. Det de kaller for medlemskapsprogram, hvor deltakerne får tilgang til nettkurset, Facebook-gruppen med ukentlige tips, samt telefonveiledning fra Elin.


- Vi har også planer om å lage noen flere små temakurs som vi markedsfører mot lista vår, men jeg har nettopp besluttet at vi har hatt siste runde med større lanseringer av mattekurset.


- Tror jeg da. Det er rart med det når man har et superbra kurs som er ferdig laget og kan hjelpe mange, sier Anne Lene.


Satser på nytt kurskonsept


Hun er nå i ferd med å bygge opp et nytt kurskonsept “Bygg din business med en bok”, som er for gründere og fagfolk som drømmer om å lage en bok og bruke den som en del av sitt konsept for å spre budskapet sitt, bygge ekspertstatus og øke salget.


Hun ønsker å hjelpe smarte, kreative folk som har et budskap, til å få troen på at også DE kan skrive bok. Selv om de tror de ikke kan skrive, aner hvordan de skal publisere og selge boka eller i det hele tatt vet hvordan de skal begynne.


- Jeg veileder dem i prosessen, hjelper dem med å enten få en forlagskontrakt eller gi ut selv. I tillegg hjelper jeg dem til å ha riktig PR-tankegang gjennom det hele. Forfatteren får tilgang til en kursportal med opplæring i hele denne prosessen, Facebook gruppe og muligheten for ekstra coaching fra meg.


- Det er dette det blir fokus på fremover for meg, sier Anne Lene.


- I tillegg til det jeg har lært hos Inspiro har jeg jo også lært meg enda mer om nettmarkedsføring og hvilke andre muligheter jeg har for å selge kunnskap digitalt. Her er det masse upløyd mark for meg som jeg gleder meg til å sette fingrene i, forteller hun.


Vi ønsker henne masse lykke til med nytt kurskonsept og veien videre!


Her kan du lese mer om Anne Lenes kurskonsept og bokforlag Alven: https://www.annelene.no


Her kan du lese mer om matte kurset hennes: https://hjernefabrikken.no


Drømmer du om å lage nettkurs og styre hverdagen din selv? Her kan du booke en gratis rådgivningssamtale og få hjelp til å komme i gang!


509 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page