Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Tjene penger på nett med hobbyen din

Oppdatert: 11. sep. 2023

Har du en hobby som gjør at du lager fine ting som andre beundrer og ønsker seg? Da kan du tjene penger på hobbyen din på nett! En hobby kan ofte være kostbart, og da er det jo bra å kunne tjene noen ekstra kroner slik at du kan kose deg med hobbyen uten å bekymre deg om at du bruker alle pengene dine på utstyr.

Men, hva om du kunne tjene penger så du faktisk fikk en ekstra inntekt. Tjene penger på å gjøre det du liker best, og kanskje gjøre hobbyen din til en viktig inntektskilde?


2 metoder for å tjene penger på hobbyen på nett

Det er to metoder du kan bruke ved å tjene penger på hobbyen din på nett. Enten hobbyen din er strikking, hekling, keramikk, maling, tegning, å sy eller å bygge dukkehus, minifigurer eller modelljernbaner, så har du store muligheter.

Du kan enten selge produktene du lager på nett eller dele den kunnskapen du har gjennom å lage et nettkurs for å hjelpe andre. Har du en hobby som andre kan ha glede av, er det en fantastisk mulighet for deg til å tjene noen kroner ekstra eller som kan utvikle seg til ditt levebrød.

Metode 1: Selg varene du lager på nett

Du kan selge varene du lager i din egen nettbutikk eller på plattformer som f.eks. etsy.com eller epla.no.

Etsy.com er en kreativ markedsplass med millioner av brukere hvor det kjøpes og selges produkter hver eneste dag. Dette er en fin måte å gjøre produktene du lager synlig for andre, da du enkelt kan nå ut til hele verden. Resultatet er at du vil tjene penger på hobbyen din på nett.

Epla.no er en norsk nettside hvor du kan kjøpe og selge håndlagde ting i alle kategorier. Alt fra interiør, klær, kunst og mat.

Fordelen med å bruke slike sider når du vil tjene penger på hobbyen din, er at du vil nå ut til mange raskt. Ulempen er at du må betale en liten sum til nettsiden for de produktene du selger.

Ved å opprette en egen nettside hvor du selger produktene dine, vil du få all fortjeneste selv, men det kan ta lenger tid å nå ut til potensielle kunder sammenlignet med om du legger ut produktene dine på en salgsplattform.

Dette er en vurdering du selv må gjøre, og finne ut av hva som passer best for deg og de produktene du selger. Velger du å selge varene du lager basert på hobbyen din, må du være forberedt på at du ikke får betalt for den tiden du investerer. Du er dessverre ikke garantert noe salg ved å legge ut produktene dine på en nettside.

Metode 2: Tjen penger på nett ved å lage ditt eget nettkurs

Du kan også gi mange gleden av en ny hobby ved å lære bort kunnskapen. Den beste og enkleste måten å gjøre det på er å lage et nettkurs.

Fordeler med å skape et nettkurs er at du kan bruke din kunnskap og erfaring til å hjelpe andre, samtidig som du jobber med noe du brenner for. Det gir deg i tillegg frihet og fleksibilitet til å jobbe når og hvor du selv måtte ønske.

Gjennom et nettkurs vil du kunne selge kurset ditt mange ganger til ulike personer, som kan gi deg en god inntektsstrøm. Investeringen av den tiden du bruker på å lage et nettkurs gjør du kun én gang, og dermed kan du fokusere på andre ting mens kurset går av seg selv og pengene strømmer inn.

Hva skal du velge om du vil tjene penger på hobbyen på nett?

Du kan gjøre begge deler! Du kan både selge produktene dine på nett samtidig som du holder nettkurs. Når du holder nettkurs og får mange deltakere når du ut til mange flere enn du ellers ville gjort, og du får også flere som kanskje ønsker å kjøpe produktene dine.

Det kan føre til en god inntektskilde slik at du kan leve av hobbyen din.

Vi har sett flere som har lykkes med å tjene penger på hobbyen på nett, som har gjort hobbyen om til sitt levebrød. Det kan du også gjøre!

“For meg har det vært livet før og etter nettkurs” - Lena Andersen

Lena tok kunsten sin online, og hjelper nå hundrevis av folk gjennom en kreativ reise hvor hun lærer bort spennende maleteknikker og maleprosesser med en egen nettbasert kursvirksomhet. Se hvordan Lena skapte seg en inntekt på nett basert på hobbyen sin her!1 649 visninger0 kommentarer

Komentar


bottom of page