Chat with us, powered by LiveChat
top of page
  • Forfatterens bildeAnne Bente Hauge

Mange lurer på om det er vanskelig å lage et nettkurs?

Oppdatert: 12. sep. 2023

Til det er svaret både JA og NEI.


NEI, fordi du allerede kan det viktigste! Ditt ekspertområde! Du skal lage kurs om noe av det du kan best. Du er på trygg grunn og skal egentlig bare få strukturert det du kan så andre kan få glede av din kunnskap.


JA, fordi det krever din energi og tid til å lage kurset og ikke minst kan det være vanskelig å ta det første steget og komme i gang med prosjektet.Så hvordan skal du bruke din kunnskap og komme over hindringene som handler om tid og energi til å lære og skape ditt eget nettkurs? Det skal du få hjelpt til nå.


Her får du 8 steg du må jobbe med for å lage og selge ditt eget nettkurs, og 2 gode insidertips som vil gi deg flere betalende deltakere.


For å lage et nettkurs må du gjennom 8 steg:


Du kan se på det som 8 trappetrinn som sakte med sikkert bygger kurset ditt slik at du ender opp med et ferdig kurs, og alt henger sammen.


1) Bestemme deg for hvilket tema nettkurset ditt skal ha


Du kan kanskje mye forskjellig, men det lønner seg å starte med ett kurs, og ikke gå i gang med mange samtidig. Velg det temaet som du brenner mest for og som du kan spisse inn mot en spesifikk målgruppe. Du skal ikke hjelpe “alle” med ditt kurs, men en bestemt gruppe som er dine ideelle kunder.


2) Du skal definere resultatet nettkurset skal gi for deltakeren


Med utgangspunkt i temaet du har valgt, skal du definere kursets resultat. Det betyr at du må definere hva de skal kunne gjøre etter fullført kurs. Hvordan vil livet være annerledes og hva vil de oppnå ved å ta kurset ditt. Her handler det ikke om hva de faktisk skal lære, men hva resultatet av læringen skal bli.


3) Lag en kursplan med moduler og leksjoner


Med utgangspunkt i kursets resultat skal du definere de viktigste stegene som må gjøres for å nå dette resultatet, som blir til modulene i kurset ditt. Den største utfordringen her er å avgrense temaet og holde deg til dette. Deretter definerer du hva som må læres for å nå disse stegene. Dette blir til leksjoner i nettkurset. Husk at du ikke skal lære bort alt du kan, men kun det de trenger for å nå det resultatet du definerte i nr 2).


4) Du skal lage godt innhold i hver leksjon


Med utgangspunkt i hver leksjon lager du godt og inspirerende innhold med fokus på veien til resultatet nettkurset skal gi. Nå skal du produsere selve kursvideoene, skrive tekster, manus og det du trenger for at deltakerne skal kunne få glede av kunnskapen din.


5) Du skal lage oppgaver som hjelper deltakeren med å nå målet for nettkurset


For hver leksjon gir du deltakeren konkrete oppgaver slik at du sikrer at de gjør de riktige tingene. Det holder ikke bare å lese og observere for å lære, du må også sørge for at deltakerne gjør noe med det de lærer.


6) Du må lage en online-kursportal


Når du har produsert alle leksjonene og oppgavene, må du laste dette opp i en kursportal slik at du gjør innholdet tilgjengelig for deltakerene som melder seg på. Kursportalen skal være et lukket område slik at kun de som kjøper kurset ditt får tilgang. Vi anbefaler bruk av Simplero som er en online kursportal, som gjør det enkelt både å markedsføre og administrerer kurset.


7) Du må lansere og selge nettkurset ditt

Når du har laget kurset må du også skaffe kursdeltakere. Vi anbefaler at du først bygger en liste over potensielle kursdeltakere ved å først tilby et gratis kurs (en liten smakebit av kurset ditt), slik at du kan selge hovedkurset ditt til denne listen. Alle som har vist interesse for gratiskurset ditt vil være potensielle kunder for å kjøpe det store nettkurset ditt.


8) Du kjører ditt første kurs i gang


Når du har fått solgt kurset, kan du sette i gang online-kurset for alle deltakerne. Da velger du om du vil gi deltakeren tilgang til alle kursets moduler ved start, eller om du vil fordele innholdet over flere uker. Det er også smart å legge til rette for at deltakerne kan få hjelp av deg underveis.

Som du ser, er det mye som skal på plass - men det er ikke vanskelig. Du må forberede deg på å lære ny programvare både ved produksjon av kursmateriell, når du skal bygge liste og selge kurset og når du skal sette opp kursportalen, men det meste lar seg gjøre uten at du trenger å være spesielt teknisk begavet. Det kan være tidkrevende, men med en god plan og strukturert jobbing så vil du komme i mål. For når du først har laget og solgt ditt første nettkurs er mulighetene uendelig store for en ekstra inntekt i mange år framover.


Sjekk ut 6 gode grunner for hvorfor det er smart å lage og selge ditt eget nettkurs! Klikk her!

2 TIPS TIL DEG SOM ER KLAR TIL Å LAGE DITT EGET NETTKURS. 1) Start med å lage et gratiskurs


Med et gratiskurs tar du temperaturen på markedet før du lager det store nettkurset. Da vil du både vite at det er et marked for kurset ditt og ha noen å selge til den dagen kurset er klart for lansering. Det gir ekstra motivasjon til å gå i gang med den jobben det er å lage nettkurset.2) Selg kurset ditt før du er helt klar!

Du trenger ikke å ha laget hele kurset ditt ferdig før du selger det. Det holder å ha laget ferdig de første modulene før du selger kurset. Da vil du raskere skape en inntekt, og ikke minst - du får en tydelig deadline på når du må ha produsert resten av kurset ferdig til de som har kjøpt kurset ditt. Og jeg lover deg - det å produsere et kurs når du allerede har solgt det gjør underverker med motivasjonen og arbeidslysten. PS! Blir du fort stresset er det smart å ha mest mulig klart før du selger det, og det går også bra!


Denne måten å skape og selge online-kurs på kaller vi Inspiro Metoden.


Det er slik vi i Inspiro Academy har laget og solgt kurs for siden 2013, når Roy Moss (som er gründer av Inspiro Academy) hjalp sin samboer Vivian Songe med å selge Bli magasinjournalist-kurset (Journalistskolen).


Siden har det blitt mange kurs og mange lanseringer med denne metoden og til sammen har Inspiro Academy og Journalistskolen solgt kurs for mange 10-talls millioner kroner og hatt tusenvis av deltaker på kurs.Du kan også lære å lage nettkurs med Inspiro Metoden


Vårt store online-kurs “Suksess med nettkurs” gir deg detaljerte steg-for-steg forklaringer på alt du trenger for å komme i mål med ditt første nettkurs. Du lærer både hvordan du skal lage kurset, markedsføre og selge nettkurs og hvordan du skal drifte det når kurset er solgt.


Har du lyst til å teste ut din kursidé og se om du har det som skal til for å lykkes med nettkurs? Da kan du få personlig rådgiving av vår dyktige kursrådgiver, som hjelper deg med å legge en plan for å lykkes. Kanskje det blirsammen med oss? Eller kanskje du ønsker å jobbe alene. Uansett vil vi hjelpe deg med det første steget.Lykke til med å skape og selge ditt nettkurs!

"You can do it"


Anne Bente Hauge

Produktsjef og kursutvikler hos Inspiro1 946 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page